Milli Gelir Ajansı (NAP) tarafından yapılan açıklamaya göre banka kartı ile yapılan vergi ve sigorta ödemeleri için işlem ücreti alınmayacak. Bu ödemeler, iki yoldan yapılabilir.

Birincisi, en kolay olanı, günde 24 saat, haftanın yedi günü NAP’ın elektronik hizmetler portalı üzerinden erişilebilen NAP’ın yeni hizmetiyle olabilir. İkinci ise, NAP şubeleri ve ofislerinde bulunan POS terminalleri aracılığıyla devlete olan borçlarını ödeyebilirler.

Ücretsiz olmanın yanı sıra, sanal POS ve fiziksel POS terminalleri üzerinden banka kartıyla yapılan ödemelerin diğer avantajı, müşteri tarafından yapılan ödeme miktarının vergi ve sigorta ödeme hesaplarına derhal yansımasıdır.

Bu, geleneksel banka transferlerinde olduğu gibi 24 saat veya daha fazla süre içinde değil, borçların derhal ortadan kaldırıldığı anlamına gelir.

Ücretsiz transferler şu anda Mastercard ve Maestro kart sahiplerinin yanı sıra BORICA Şirketi’ne ait Bcard sahipleri tarafından yapılabilir. Yılın ilerleyen dönemlerinde Visa kartı sahiplerinin de bu hizmete erişimi olmaları bekleniyor.

Şimdiye kadar 800 müşteri, NAP’ın bu iki hizmetinden yararlandı ve devlet bütçesine yaklaşık 80 000 leva girdi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar