Oya CANBAZOĞLU
Bayrampaşa Kaymakamımız Sn.Osman Aslan CANBABA, Belediye Başkanı Atila AYDINER, BGSAM Bulgaristan Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Dr.Erdal KARABAŞ, TRT Sanatçısı Rüstem AVCI, AK Parti İlçe Başkanı Kemal KIDIL, Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Derneği Sekreteri Ahmet Selim ARSLAN, Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği Başkanı Celal OCAL ve Bayrampaşa Meclis Başkanı Rasim BİLGEHAN ve konuşmacı olarak  da Araştırmacı Gazeteci Sn.Şamil KUCUR, Konferansımza teşriflerinden dolayı ayrıca üyelerimiz ve tüm dostlara teşekürler.
Araştırmacı Gazeteci Şamil KUCUR Konuşma yaparken

 

Türk Milleti’nin iman, cesaret ve kahramanlık sembol zaferlerinden olan, Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yılı ve şehitlerimizi anma adına, BULTÜRK Derneği tarafından düzenlenen, ‘Çanakkale Zaferi ve Bulgaristan Türkleri’ konulu konferansımızda, Çanakkale Savaşlarına, Osmanlı Devleti coğrafyasının çok farklı bölgelerinden, olduğu gibi, Balkanlar ve bugünkü Bulgaristan coğrafyasından da din, devlet, millet ve hürriyet müdafaası için adeta cepheye koşan ve şehadet mertebesine kavuşan vatan evlatlarını yad ettik.

Bayrampaşa Kaymakamımız Sn.Osman Aslan CANBABA’ya Kitabımızı taktim ettik.

Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, “Şimdi barışçıl yollarla yeniden Balkanlar’da etkin olmak gibi bir fırsat var. Kimseyi ürkütmeden ama sonuna kadar haklarımızı kullanarak oralarda etkin olmamız lazım.” dedi.

Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, “Şimdi barışçıl yollarla yeniden Balkanlar’da etkin olmak gibi bir fırsat var. Kimseyi ürkütmeden ama sonuna kadar haklarımızı kullanarak oralarda etkin olmamız lazım.” dedi.
Bulgaristan Türkleri Derneği (BULTÜRK) tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yılı dolayısıyla düzenlenen “Çanakkale Zaferi ve Bulgaristan Türkleri” konulu konferansta konuşan Canbaba, Bulgaristan’daki Türklerin Bulgaristan-Türkiye ilişkilerini geliştirecek mekanizmalar oluşturmaları gerektiğini belirtti.
Bulgaristan’da 26 Mart’ta yapılacak seçimlere ilişkin sandığa gidin çağrısında bulunan Canbaba, “Ne kadar çok oy o kadar etki demektir. Orada etkin olabildiğimizde oradaki insanlarımızın yaşam kalitesini arttırabiliriz. Bulgaristan’ı Türkiye’ye yakınlaştırabiliriz. Bunu bilimsel metotlarla yapabiliriz. Ekonomik olarak büyüyebilmemizin gelişmemizin bir yolu da bu aslında.” dedi.
Balkanların Osmanlı Devleti’nin yaşam alanı olduğuna vurgu yapan Canbaba, şunları kaydetti:
“Şimdi barışçıl yollarla yeniden Balkanlar’da etkin olmak gibi bir fırsat var. Kimseyi ürkütmeden ama sonuna kadar haklarımızı kullanarak oralarda etkin olmamız lazım. Sizlerin orada etkin olması oradaki Türklerin yanı sıra geleceğimiz için de önemli. Bunun için çalışmamız, kafa yormamız lazım. Bulgaristan’daki Türklerin örgütlenmesini desteklememiz lazım. Nereye oy verirse versin Türklerin oy kullanması gerektiğini düşünüyorum. Siyasete katılımlarının yüzde 100 olmasını arzu ediyorum.”

 Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila AYDINER’e Kitabımızı taktim ettik.

 

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner ise Osmanlı’nın Bulgaristan’da uzun yıllar köklü medeniyet kurduğunu, her kentinde Osmanlı eserlerine rastlanabileceğini söyledi.
BULTÜRK Genel Başkanımız Rafet Ulutürk’de Türkiye Cumhuriyeti’nin gösterdiği hedefe emin adımlarla ilerleyeceklerini dile getirdi.
Bulgaristan’daki seçimlere katılan DOST Partisi’nin temsilcisi Rasim Bilgehan da konuşmasında; Türkiye’deki seçmenlerin oy kullanabilmesi için çalışma yürüttüklerini, bugüne kadar 19 bin kişiyi sisteme kaydettiklerini ifade etti. Başkanın konuşmalarına katılıyorum ancak seçimlere ilişkin, Geniş perspektifli Balkan politikamız olmadı. Günübirlik değil, uzun vadeli politikalar olması lazım. Bütün enerjimizi bu yeni oluşumun barajı geçmesi üzerine kurgulamamız gerekli.” diyen Bilgehan, Bulgaristan’ta seçimler öncesinde çok ciddi sindirme politikalarına maruz kaldıklarını anlattı.

BULTÜRK Derneği konferansımıza katılan tüm dostlarımıza teşekkürler…

BGSAM Başkanı Dr.Erdal KARABAŞ Rafet ULUTÜRK’ Bulgaristan Türklerine hizmetleri için özel yapılmış bir kupa hediye etti. Rafet ULUTÜRK; “Bulgaristan Türkleri için yapmış olduğum çalışmalardan dolayı BGSAM – Bulgaristan Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Sn. Dr. Erdal KARABAŞ Beyefendiden hayatımda aldığım en anlamlı hediyedir” dedi.

Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği Başkanı Celal OCAL konuşmasında; Bu gün bir ilk yaşıyoruz, bu gün Rafet Kardeşim beni bile şaşırttı bizden küçük olmasına rağmen kendi kitabını yazdı. Sizi böyle bir eser meydana getirdiğiniz için tebrik ediyor ve alnınızdan öpüyorum. Bundan böyle artık dernek Başkanları kitaplı Başkan ve kitapsız Başkanlar diye ikiye ayrılacak. Siz Bulgaristan Türkleri davası için böyle bir kitap yazmakla Türklük mücadelenize ne kadar önem verdiğinizi gösterdiniz kutluyorum ve bu eserlerin devamını diliyorum. Ardından Rafet ULUTÜRK’ü yanına kürsüye davet ederek alnından öptü ve Kahramanlar alnından öpülür, hayırlı uğurlu olsun tekrar sizleri kutluyorum.dedi.

Şehitlerimizin ruhları şad olsun.
Ben ezelden beridir, hür yaşadım, hür yaşarım/
Hangi çılgın bana, zincir vuracakmış şaşarım… (Mehmet Akif)

 

Reklamlar