BTV’nin “Bu Sabah” programına konuk olan Maliye Bakanı Vladislav Goranov,” Yeni yazılımın gerekli olduğu satış yönetim sistemleri kullanan ekonomik operatörler için onları Ulusal Gelir Ajansı’nın yeni şartlarına uygun hale getirmek için son tarih Eylül ayının sonuna kadar uzatılacak” diye bildirdi. Küçük tüccarlar için erteleme olmayacağını ve Mart ayı sonuna kadar yönetmelikte belirtilen gerekliliği karşılamak zorunda kalacaklarını ekledi. Bakan, yeni kuralların geçen yıl Ağustos ayından bu yana bilindiği halde gereklilikleri karşılamanın mümkün olup olmadığı tartışmasının şimdi başlatılmasından dolayı şaşkınlığını dile getirdi.

Venezuela’da devletin yönettiği petrol şirketinden (PDVSA) Bulgar İnvestbank’a milyonlarca avronun transfer edilmesi ile ilgili Bakan,” Kendimizi suçlamamalıyız. Para havale işlemleri şüpheli, ancak yasa dışı değil, çünkü yetkili kişiler tarafından gerçekleştirilmiştir” dedi.

Goranov, İnvestbank’a gönderilmeden önce bu paraların Bulgaristan’dan daha gelişmiş ve daha zengin olduğunu iddia eden birkaç ülkedeki muhabir bankalardan geçtiğini anımsattı.

Bulgaristan’ın yılın sonuna kadar Euro Bölgesi’nin bekleme odası olarak bilinen ERM II mekanizmasına katılmayı başarıp başarmayacağına ilişkin soru üzerine Goranov, bunun olmaması için hiçbir neden olmadığını söyledi.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar