AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk’ün öncülüğünde 120 Bulgaristanlı öğrenci Birlik Vakfı’nın desteğiyle Bursa’da kültürel eğitim programına katılıyor.

bursa-da-bulgaristanli-120-kultur-elcisiYaşları 13-17 olan öğrenciler birçok eğitim ve kültürel programa iştirak ediyor. öğleye kadar eğitim veriliyor. Öğleye kadar eğitim alan gençler öğleden sonra tarihi ve kültürel yerleri ziyaret ediyor. Osmanlı’dan günümüze milli ve kültürel değerlerimizin Balkanlardaki temsilcileri, bu medeniyetin doğduğu yerlerde bulunmanın heyecanını yaşıyor.

Projeye öncülük eden Türkiye – Bulgaristan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk “Soğuk savaş yıllarının sona ermesiyle Türkiye ile Balkanlar arasındaki sette ortadan kalktı. Türkiye olarak gönül birliğimiz olan soydaşlarımızla büyük bir kucaklaşma sürecine girdik. Yarım asırlık ayrılığı telafi için karşılıklı yoğun ziyaretlere başladık. Dostluk Grubu Başkanlığım döneminde son 2 yılda 16 kez Bulgaristan’a gittim. Şu anda Balkanların hangi şehrine giderseniz gidin orada Türkiye’den ziyaretçilerle, öğrencilerle ve işadamlarıyla karşılaşırsınız. Bu çok gurur verici bir durum” dedi.

“Balkanlarla Biz Kardeşiz”

“Zamanla edindiğimiz tecrübeler ve gördüğümüz eksiklikler bize böyle güzel bir projeyi hayata geçirme kararlılığını verdi. Bu projeyle Bulgaristan’da eğitim çağında olan soydaşlarımızın ülkemiz ile sosyal ve kültürel bağlarını geliştirilmesi için ‘Biz kardeşiz’ sloganıyla yola çıktık. Birlik Vakfı’nın desteğiyle kardeşlerimizi anayurdumuzda ağırlıyoruz. Projenin bu noktaya gelmesinden ve gördüğümüz sonuçlardan dolayı çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadesiyle “İlişkiler her alanda ne kadar sıklaşırsa yüz yıllık boşluğu o kadar hızlı kapatırız, bütünleşmeyi o kadar çabuk sağlarız” düşüncesiyle Bulgaristan’a ve tüm Balkanlar’a yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tarihi, kültürel ve ticari ilişkilerimizi güçlendirmek için sürekli gayret gösteriyoruz.

Projenin ikinci yılında olduğunu ve önümüzdeki sene öğrenci sayısının artırılarak başka şehirlerde de yapmak istediklerini belirten Öztürk, programda emeği geçen başta Birlik Vakfı olmak üzere tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.

 

haber7

Reklamlar