Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Kemer Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde Farklı Kültürlerin Aynı Sahnede Buluşması projesi kapsamında, Almanya, Bulgaristan Romanya’dan gelen öğretmen ve öğrenciler için coşkulu bir karşılama programı yapıldı.

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Kemer Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde Farklı Kültürlerin Aynı Sahnede Buluşması projesi kapsamında, Almanya, Bulgaristan Romanya’dan gelen öğretmen ve öğrenciler için coşkulu bir karşılama programı yapıldı. Öğrencilerin yabancı konukları için hazırladıkları Kerem ile Aslı adlı oyun İngilizce olarak sahnelenirken, kına geleneği, damat tıraşı ve damat halayı sahnelendi.

Ulusal Ajansın sponsorluğunu yaptığı Farklı Kültürlerin Aynı Sahnede Buluşması projesi kapsamında Almanya’dan 4 öğretmen 20 öğrenci, Bulgaristan ve Romanya’dan da 10’ar öğretmen olmak üzere toplam 44 kişi Burhaniye’ye geldi Kemer Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nin konuğu olan öğretmen ve öğrenciler için karşılama töreni düzenlendi. Yaklaşık 2 buçuk aydır hazırlanan öğrenciler Kerem ile Aslı’yı İngilizce anlattı. Kına geleneği, damat tıraşı ve damat halayı sahnelendi. Zeybek oynandı. Türk geleneklerini yansıtan oyunları büyük bir hayranlıkla izleyen konuklar, alkışladı ve bol bol fotoğraf çekti. 6 gün Burhaniye de kalacak olan konuklar için çevredeki tarihi ve doğal güzellikleri görmeleri amacıyla geziler düzenlenecek. Konuk öğretmen ve öğrenciler izledikleri gösterilerden çok etkilendi

Romanyalı öğretmen Anca Grunca, Türkiye’yi çok sevdiğini ve oyunu çok beğendiğini anlatırken, Bulgar Öğretmen Evceniya Bordovava da, güler yüze ve misafirperverliğe hayran olduğunu söyledi. Alman Öğretmen Heika Janowski’de, Türk yemeklerini çok sevdiğini söyledi. Alman Öğrenci, Moretz Wosina ise, Adana kebap yemek istediğini dile getirdi. Oyunda rol alan Hande Gider,” Proje kapsamında 2,5 aylık bir çalışmamız vardı. Bu çalışmalarımız sonucun da, Almanya. Bulgaristan ve Romanya’yı konuk ettik. Türk geleneklerini tanıttık onlara. Onlar da bu gelenekleri gördükleri için mutlu oldular. Bizde onları böyle mutlu gördüğümüz için çok sevindik. 2,5 aydır çok sıkı derecede çalışıyoruz. Arkadaşlarımız da yoruldu ama bunların karşılığında çok güzel başarılar elde ettik” dedi. Dila Erdur ise,” Bu gün sergilediğimiz oyunda bütün Türk kültürlerini yansıtmaya çalıştık. 2,5 aydır çalıştığımız bu oyunda Aslı ve Kerem’i anlattık. Aslı ile Kerem Türklerin Türkiye’nin bütün geleneğini anlatan bir oyundur. Burada bütün öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. ve bizi izleyip mutlu oldukları için bütün yabancı kardeşlerimize teşekkür ederim” dedi. Hüseyin Deniz Sarı da,” Bu gün konuklarımız geldi. Yabancı, Romanya, Almanya. Bulgaristan’dan. Onlara kendi kültürümüz de olan bir aşk hikayesini anlattık. Kerem ile Aslıyı. Ben Kerem’i oynadım. Çok mutluyum. Çok gururluyum. Ülkemi en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum. Tekrar gelmelerini isterim. Tekrar gelsinler. Hem bir kültür alışverişi oldu onlarla. Çok teşekkür ederim” dedi. Koordinatör öğretmen Oğuz Özer de,” Proje kapsamında gelen konuklarımızı hava alanında karşıladık.. Öğrencilerimiz de Türk örf ve adetlerini göstermek adına bir tiyatro sundu. Konuklarımız çok memnun oldu. Burada 6 gün kalacaklar. Efes ve Meryem Ana gezileri düzenleyeceğiz Şair ve yazarlarla buluşturacağız. Konuklarımız misafirperverliğimizden çok memnu oldu” dedi. Karşılama törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Pekşen ve Okul Müdürü Muhittin Şerbetçi de izledi. Milli Eğitim Müdür Sabri Pekşen, okul Müdür Muhitten Şerbetçi, öğretmenler ve oyunlarda rol alan öğrencileri kutladı. Müdür Sabri Pekşen, konuklara hoş geldiniz derken, Türk misafirperverliğinin en güzel örneğini göreceklerini anlattı.

Reklamlar