baskonsolos-razgrad

Türkiye Cumhuriyeti Burgas Başkonsolosu Niyazi Evren Akyol, Razgrad (Hezargrad) Valisi Manol Kivşanov’u ziyaret etti. Görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Razgrad Valisi, ziyaretin iki komşu ülke arasındaki ilişkilerin ve ticaret hacminin artırılması yönünde katkı sağlayacağını belirtti.

Razgrad ilindeki yatırım iklimi hakkında bilgi veren Vali Kivşanov, iki ülke arasındaki yakın mesafenin avantaj olduğunu ve çok sayıda projenin hayata geçirilmesine fırsat olduğunu belirtti. Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ilişkilerin yakın dostluk ve komşuluğa dayandığını belirten Türkiye Cumhuriyeti Burgas Başkonsolosu Niyazi Evren Akyol, üst düzeyde dinamik bir şekilde geliştiklerini söyledi.

Bulgaristan’ın Avrupa Birliği’ne açılan kapı ve Türkiye ile Bulgaristan’ın müteffik iki ülke olduğunu söyleyen Başkonsolos Akyol, iki ülke arasında geleceğe yönelik ilişkilerinde büyük potansiyel olduğunu belirtti.

Başkonsolos Akyol, “Türk yatırımcılarına göre başka ülkelere bakarak Bulgaristan’da iş kurmak ve iş yapmak çok daha iyi şartlarda mümkündür. Hem Türkiye’ye komşu hem de çok güzel olan bu ülkede bulunduğum için kendimi şanslı hissediyorum” dedi.

Bulgaristan’ın daha fazla tanıtılması gerektiğini vurgulayan Başkonsolos, Kuzeydoğu Bulgaristan Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası hakkında detaylı bilgi verdi. Makbul İbrahim Paşa Camiinin tamir edilmesi gerektiğini söyleyen Başkonsolos Akyol, camii rekonstrüksiyonu ve restorasyonu için farklı çözümlerin arandığını ifade etti.

Vali Yardımcısı Nuriye Tsrıngalova, camiinin tehlikesiz hale getirilmesi için tedbirlerin alındığını söyledi.

Reklamlar