Bulgaristan’da Türk Mutfağa ve Halk Türkülerimiz

Tarih:- 2.01.2016 saat 14.00 Bulturk Merkez

ivaylovgradta-yemek-tanitimi

Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği olarak bizlere özgü yemekleri ve lezzetlerimizi Dünya’ya tanıtma fırsatını hep birlikte en güzel şekilde değerlendirmek amacıyla tüm hemşerilerimizi 2016 yılının ilk toplantımıza hepinizi bekliyoruz:

Adres: Yıldırım Mah. Şehit Kamil Balkan cad. No.114/A Bayrampaşa İstanbul.

Konu: Bulgaristan’da Türk Mutfağı ve Halk Türkülerimiz

2 Ocak cumartesi günü saat 14.00’da BULTÜRK Genel Merkezi

Nuri ADALI Konferans Salonunda TEK Rumeli TV, Azerbaycan TV ve ORT TV yayında unutulmaya yüz tutmuş veya halen az da olsa yapılmakta olan yemeklerimizi tanıtmaya davet ediyoruz.

Sofra adabımızı da lezzetlerimizin yanında tanıtabilmek adına, yöresel giysilerimizi ve yemek tasları ve kaplarımızı da bu tanıtım esnasında görsellik açısından sunum esnasında kullanılacaktır.

Bu amaçla, evlerinizde veya yakınlarınızda bulunan “toprak güveç, bakir çanak, dibek, bakraç vb. türünden eşya ve sofra bezi, örtüsü türünden malzemeleriniz varsa Derneğimizle irtibata geçmenizi istiyoruz.

BULTÜRK Genel Sekreteri

Doc.Dr.Müjgan DENİZ -Tel:0532 547 20 22

Yeni yılın ilk cumartesi günü canlı yayında Bulgaristan’da Türk mutfağını en güzel şekilde tanıtabilmek amacıyla canlı yayında yemek yapıp tarif verebilecek birileri varsa ( yaşlı olabilir, anlatırken yardımcı olunacak) bize en kısa zamanda bildirin lütfen çok acil organize olalım bu hususta.

Bulgaristan’da Türk Mutfağı tanıtımı, Bulgaristan’da eski Halk Türkülerimiz konulu konuşmacılarımız; Doc.Dr.Mujgan DENİZ, Muazzez YURDAKUL, Neriman ERALP ve TRT Sanatçısı Rüstem AVCI

 

Reklamlar