İsmail CİNGÖZ

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, BULTÜRK Başkanı Rafet ULUTÜRK ve beraberindeki heyeti kabul etti

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, oturan insanlar ve iç mekanBULTÜRK -Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği Genel Başkanı Rafet Ulutürk, Genel Başkan Yardımcısı Dr. Nedim Birinci, Ankara Temsilcisi İsmail Cingöz ve Yön. Kur. Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ekrem Süzen; Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Sayın Hakan Çavuşoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Çavuşoğlu, kendisine tebrik ziyaretinde bulunan Rafet ULUTÜRK ve beraberindeki heyetle, Çankaya Köşkü’nde görüştü.

Basına kapalı yapılan ve yaklaşık 50 dakika süren görüşmede, Balkanlar ve Bulgaristan’da Türk-İslam nüfusunun sorunları, ekonomik, siyasi ve kültürel olarak Bulgaristan’da yapılması gerekenler bir rapor halinde arz edildi, geleceğe dönük ayrıntılı istişarelerde bulunuldu.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği heyetinin kabulünde yapmış olduğu açıklamada, Nazik ziyaretlerinizden büyük sevinç duyduğunu belirterek, daima STK’lar ile işbirliğine hazır olduklarını ellerinden gelen desteği vereceklerini . Ayrıca bu kapının STK’lara her zaman sonuna kadar açık olduğunu ve Büyük Türkiyeyi sizlerle birlikte oluşturacağımıza eminim, bu nedenle bizlere ne görev düşerse yapmaya hazır olduklarını belirtiler.

Ziyarete BULTÜRK adına Derneğin Genel Başkanı ULUTÜRK’ün  yapmış olduğu açıklamada; “Kendimizden birini buralarda görmek bizleri çok memnun etmiştir. Yapmış olduğumuz ziyaretler oldukça pozitif bir ortamda gerçekleşti.  Ziyarette  Balkan Derneklerimiz ve Türkiye’de ve Bulgaristan’da genel mevzuları hakkında enformasyon paylaşımında bulunduk. Yapacağımız projeleri değerlendirdik. Sayın Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu’na hayırlı olsun dileklerimizi ileterek görevinde başarılar dileyerek. Hemşehrimize bu kutlu ve zorlu davada Allah yar ve yardımcısı olsun. Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Sayın Çavuşoğlu’na yeni görevinde başarılar diler, sıcak ve samimi ağırlamalarından dolayı kendilerine teşekkür ederiz.” dedi.

 

 

 

Reklamlar