Türkmen Alevi Bektaşi Derneği’nin Hoca Ahmet Yesevi’den Balkanlara Gönül Erleri Projesinin 6. Olan Etkinliğinin İlk Bölümünü Bulgaristan Razgad Midrova Cem Evinde Mesim Mahallesinde Gerçekleştirdi.

KÜLTÜR BAKANLIĞI DESTEKLİ

Çok Sayıda Türk Soydaşımızın heyecan ve coşkuyla karşıladığı bu etkinlik Kültür Bakanlığı tarafından 6 yıldır destekleniyor. Etkinliğin amacı hakkında bilgiler veren Kırıkkaleli, Türkmen Alevi-Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir “Bu etkinliklerin amacı Ahmet Yesevi’den balkanlara gönül erleri kapsamında Bulgaristan deli orman bölgesi de bulunan Alevi Bektaşı kardeşlerimizle kaynaşmak onların Türkiye olan hasletlerini gidermek ve onlarla birlikte olmak, kültürel ilişkiler geliştirmek ve dostluk bağlarını güçlendirmektir” diye konuştu.

MEMNUNİYETLERİNİ İLETTİLER

Başkan Özdemir “Biz Hoca Ahmet Yesevi Dergâhında yetişen ve balkanlara gelip buradaki insanlara kardeşliği dostluğu medeniyeti birlik ve beraberliği insan sevgisini en ucra yerlere kadar götürmek gayesiyle onların hatıralarını canlandırmak istiyoruz.”

DESTEK GÖZ ÖNÜNDEDİR

“Türkiye Cumhuriyeti Devletinin güçlü bir devlet olması için dua etiklerini gördük. Çok mutlu olduklarını görüldük. Bize söylenen cümlelerde Türkiye her zaman büyük bir devlet olsun daha da büyüsün ki orta Asya ve balkanlar da bize sahip çıksın’ cümlelerini duyunca çok duygulandık.” dedi.

Reklamlar