Bulgar kadınlar, ülkelerinden Edirne’ye alışveriş amacıyla gelişlerin azalmasına son günlerdeki grip salgınının neden olduğu şeklindeki söylemlerin aksine, “Paniğe gerek yok. Fiyatlar dengelendi. Medya panik yapıyor” şeklinde görüş bildirdi…

Sevcan KALIPÇİNDEN ELMACI

Yunan ve Bulgar turistlerin Edirne’ye gelişleri azalırken, komşu kadınlar pazar takibini bırakmadı. Bulgar kadınlar, “Paniğe gerek yok. Fiyatlar dengelendi. Medya panik yapıyor” diyerek, gelişlerin azalmasına grip salgınının neden olduğu söylemlerini de yalanladı.

Dolar ve Euro’nun tavan yaptığı dönemde adeta Edirne’ye akın eden Bulgar ve Yunan vatandaşların son dönemde kente gelişlerinde düşüş yaşanıyor. Komşudan ziyaretin azalması esnafın da işlerine olumsuz yansıdı. Dolar ve Euro’daki gerilemenin etken olduğunu düşünen esnaf, “Bilindiği gibi Dolar ve Euro bir ara uçmuştu. O dönem haftanın her günü sabahtan Bulgar ve Yunan müşterimiz çoktu. Son dönemde durağanlık yaşanıyor. Kimi grip salgını var diyor, kimi gidiş gelişlere kısıtlama getirildi diyor. Ancak Dolar ve Euro’daki yükselme durdu ve fiyatlar dengelendi ondan pek gelmiyorlar diye düşünüyoruz” şeklinde görüşlerini paylaştı.

Bulgaristan Svilengrad’ta masör olarak çalışan Radka Chavdarova ve Sofya’da yaşayan ev hanımı Reni Vasileva adlı Bulgar kadınlar, lezzetli ve sağlıklı bulduğu yemeklerinden yemeden ayrılmadıkları Tadım Lokantası’nda, Edirne’ye gelişlerin azalmasına fiyatların dengelenmesinin etken olduğunu söyledi.

“FİYATLAR DENGELENDİ”

15 yıl önce geldiği Edirne’de 2 yıl süreyle çalıştığını, Edirne’yi çok sevdiğini belirten Chavdarova, “Biz hemen hemen her Cuma Edirne’deyiz. ‘Grip salgını varmış. Ondan mı gelenler azaldı?’ diye soruluyor. Ama bunun griple falan ilgisi yok. Her yerde olduğu gibi bizim ülkemizde de grip olan var. Bu mevsimde olağan bir şey. Söylendiği gibi salgın falan yok. Edirne’de fiyatları ekonomik buluyoruz.

“BULGAR KADINLAR PAZARLARI TAKİP EDİYOR”

Bulgar hanımlar pazarları yakından takip ediyor. Cuma, Çarşamba, Pazartesi günleri pazara gelmeyi tercih ediyor. Zaten Dolar ve Euro’da yükseliş durdu, fiyatlar dengelendi. Edirne’ye her gelişimizde Tadım Lokantası’nda da yemeğimizi yiyoruz. Yemekleri çok lezzetli, güvenilir ve sağlıklı” diye konuştu.
Vasileva da,”Medya panik yapıyor. Söylendiği ya da düşünüldüğü gibi salgın yok. Paniğe de gerek yok” diye konuştu ve Edirne’nin ev yemeklerinin çok lezzetli olduğunu söyledi.

 

Hudut Gazetesi

Reklamlar