Cumhurbaşkanlığın Armalı Salonunda düzenlenen törende Stefan Yanev başkanlığındaki görev (tenokratlar) hükümeti yemin etti. Cumhurbaşkanı Rumen Radev yeni bakanları sorumluluk aldıkları için tebrik etti ve başarılar diledi. Radev Bakanlar Kurulunu Boyko Borisov’un miras bıraktığı durumla ilgili zor aylar beklediğini uyardı.

Başbakan Stefan Yanev: “Ben boş vaatler vermiyorum, tüm deneyim ve itibarımı toplum adına çalışacağıma dair teminat olarak sunuyorum” dedi.

Hükümetin başlıca görevleri hür ve adil seçimler organize etmek ve yığılan sorunlara çözüm getirmeye başlamak olarak sıralandı.

Cumhurbaşkanı Rumen Radev: “Hükümet uzmanlar kabinesi olsa da, demokratik eylem birliği kabinesi olma yolunda iddialı” dedi.

Radev: “Bu hükümette soldan ve merkezden temsilciler, siyasi bağımsızlığını koruyan uzmanlar, işadamları, toplumsal memnuniyetsizliği ifade edenler ve akademik katmanlardan üyeler var. 45. Dönem Halk Meclisi bunu başaramadı. Farklı siyasi renklerden demokratların ülkenin özgürlüğü ve demokrasisi uğruna birleşebileceğini gösterecek bu kabine” diye açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanına göre, 45. parlamentonun ömrü kısa olsa da, işleri boşa gitmedi. Uzun zaman susulan gerçekler duyuldu, parlamentarizm ve ifade özgürlüğü alanında farklı görüşler kürsüden duyuldu.

Radev: “Bu meclis insanların yeni hükümet hayallerine cevap vermedi, erken seçimler arifesinde bu bütün partilere ibret dersi olacak” şeklinde konuştu. 

BNR

Reklamlar