2020’nin Ocak-Temmuz ayları arasında Bulgaristan’ın AB ülkelerine mal ihracatı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 6.5 düşerek yaklaşık 20.5 milyar leva (10.5 milyar avro) olduğu kaydedildi.

Ulusal İstatiskik Kurumu – NSİ verileri, Bulgaristan’ın ana ticaret ortakları Almanya, Romanya, İtalya, Yunanistan, Fransa ve Belçika olduğunu gösteriyor.

AB’den Bulgaristan’a ithal edilen mallarda da geçen yılın Ocak-Temmuz dönemine kıyasla yüzde 12.5 düşüş gözleniyor, bu malların para tutarı ise 20.4 milyar leva (10, 4 milyar avro).

En büyük para tutarında olan mallar Almanya, Romanya, İtalya, Yunanistan ve Hollanda’dan.

2020 Ocak-Ağustos döneminde Bulgaristan’da üçüncü taraf ülkelere mal ihracatı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 11.5 azalarak 11.99 milyar leva (6.1 milyar avro) oluyor.

Üçüncü taraf ülkeler arasında Bulgaristan’ın ana ticaret ortakları Türkiye, Çin, Birleşik Krallık, ABD, Rusya ve Kuzey Makedonya.

Üçüncü taraf ülkelerden Bulgaristan’a yapılan ithalat da 2019’un aynı dönemine kıyasla yüzde 12.8 düşüş kaydederek 14.6 milyar leva (7.5 milyar avro) tutarında kalıyor. Bu grupta en yüksek fiyatlı mallar Türkiye, Rusya, Çin ve Sırbistan’dan geliyor.

BNR

Reklamlar