Bulgaristan Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada Turizm Bakanı Nikolina Angelkova’nın Londra Uluslararası Turizm Fuarı (WTM) kapsamında kurulan Bulgaristan Ulusal Stadı’nda Yunanistan Turizm Bakanı Elena Kuntura ile görüştüğü bildirildi.

Görüşme sırasında Angelkova, “Bu yılın başından Eylül ayı sonu itibariyle ülkemize Yunanistan’dan gelen turistlerin sayısı yaklaşık 900 bindir. Yunan turist sayısında yüzde 10’dan fazla artış kaydediliyor” diye kaydetti.

Angelkova, Yunanistan’ın Ocak ayından bu yana Bulgaristan’a en çok turist gelen ikinci ülke olduğunu belirtti.

Geçen yıl ülkemizi ziyaret eden Yunanlıların sayısı 1 milyonu aşıyor. Bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 9,7 artış olduğunu gösteriyor. Böylece Yunanistan, ülkemize gelen turist sayısı bakımından ikinci ülke oluyor.

Bakan, Bulgaristan vatandaşlarının en çok ziyaret ettiği ülkenin de Yunanistan olduğunu belirtti. Angelkova, geçen yıl 1,2 milyondan fazla vatandaşın Yunanistan’ı ziyaret ettiğini ve bu sayıda yüzde 15,1 artış görüldüğünü kaydetti.

Bu arada Angelkova, Karadağ Turizm Bakanı Pavle Radulovic ile de görüştü. Görüşme sırasında Bulgaristan ve Karadağ’ın turizm alanında deneyim alışverişinde bulunulmasına ilişkin ortak bir eylem planı hazırlayacağı anlaşıldı. Buna ilişkin belge hazırlanacak ve belgenin 2018 yılının Mart ayında iki ülke tarafından onaylanması bekleniyor.

 

 

Time Balkan

Reklamlar