Bulgaristan’ın Kuzey Batı bölgesinden gelen aralarında din adamları ve belediye başkanlarının da bulunduğu heyet, Edirne Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır’ı ziyaretlerinde bölgelerinde 60 bin dönümlük tarım alanın Edirneli yatırımcılara açık olduğunu söyledi…

Bulgaristan’dan tarım davetiEdirne Belediye Başkanlık Makamı’nda gerçekleştirilen ziyarette heyete Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm de eşlik etti. Bulgaristan Vidin Müftüsü Necati Ali Ali, Bulgaristan’ın Kuzey Batısı’nda yer alan Belogradcik, Dimovo, Valçedrim ve Virşeş belediye başkanları ve belediye başkan yardımcıları ile bu bölgelerdeki Mitropolitlerin, iki ülke arasındaki kültürel, ekonomik ve dini işbirliğini arttırmak istediklerini söyledi.
Heyet adına konuşan Vidin Müftüsü Necati Ali Ali, Bulgaristan’ın Kuzey Batısı’nda kalan bölgenin gelişmeye ihtiyacı olduğunu ve Türkiye’den özellikle tarım ve hayvancılık konusunda destek istediklerini belirtti.
Belogradcik Belediye Başkanı Boris Nikolov da bölgelerinde 60 bin dönüm boş tarım alanının bulunduğunu, buraların değerlendirilmesi için Edirne’den yatırımcıları beklediklerini söyledi. Nikolov, “Buralar hem tarıma uygun hem de hayvancılığa müsait. Yatırımcılarınızı buralarda görmek istiyoruz. Biz kendilerine her türlü yardımlar yapacağız. Hükümetimiz de tarım ve hayvancılık konusunda teşvikler yapıyor” dedi.
Kendisine gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti diye getiren Edirne Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır, “Bu coğrafya aslında medeniyetlerin beşiğidir. Bizlerde bu medeniyetlerin fertleriyiz. Dünyanın merkezi bizim yaşadığımız coğrafyadır, bu topraklardır. Neden dersek; dünyanın bütün yönelimlerini bu coğrafyada yaşayan topluluklar çizmiştir. Bu coğrafyanın da önemli kentlerinden birisi de Edirne’dir. Traklar, Romalılar, Makedonlar, Bizans ve Osmanlı bu coğrafyada kültürlerini yaşamış topluluklardır. Bizler Edirne insanları olarak bütün bu kültürleri benimsemiş ve kabul etmiş insanlarız” dedi.

Reklamlar