Sarkuysan A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Çaycı üretimdeki 43’ncü yılları nedeniyle bir yenisini düzenledikleri halka açık Türk Müziği Korosu konseri öncesi yatırımlarına değindi. Çaycı, Bulgaristan’daki yeni yatırımları için işçi çağrısını Bulgar göçmenleri başta olmak üzere Gebze’ye yaptı.

1972 yılında ticari hayatını İstanbul Kapalıçarşı’da altın ticareti yapan sarraf ve kuyumcuların öncülüğünde kurulan; yeni coğrafi yapılanma sonrası Darıca İlçe sınırları içinde kalan Gebze Bölgesi’nin köklü sanayi kuruluşu Sarkuysan Anonim Şirketi, üretimdeki 43’ncü yılını geleneksel hale gelen halka açık Türk Müziği Korosu konseri ile kutladı. Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’ndeki konser öncesi mikrofon alan Sarkuysan A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Çaycıyeni yatırımlarından da söz etti. Bulgaristan’daki yeni yatırım için iyi şartlarda işçi ihtiyacı olduğunu kaydeden Çaycı bu ihtiyacı da başta Bulgaristan göçmenleri olmak üzere Gebze’den karşılama amacında olduklarını söyledi. Çaycı şunları kaydetti:

Amerika’da da Bulgaristan’da da Sarkuysan var

“Bu bölgeyle biz çok bütünleştik. Gebze, Darıca bizim gerçekten ana mekanımız oldu. Şunu söyleyeyim. Amerika’da da Sarkuysan var. Şimdi Bulgaristan’da da bir tesis kuruyoruz. Ve orada eleman arıyorum. Burada eleman ilanı vermek gibi bir şey yapıyorum size. Eğer aranızda Türkiye’de yaşanan Bulgar göçmeni daha doğrusu vatandaşı varsa, eleman arıyorum. Bekliyorum. Orada ona iş vereceğim. Son derece, pek iyi şartlarda iş vereceğim. Sadece Türkiye’de değil size dışarıda da iş bulacağız. Bulgaristan’da da tesis kuruyoruz ve o tesiste de elemana ihtiyaç var. Varsa ihtiyacı olan gerçekten düşünen. Gelsinler ve insan kaynakları ile görüşsünler. Bunu özellikle sizlerden istirham ediyorum.”

Gebze ve Darıca ile çok geniş bir aileyiz

Çaycı sözlerine, “Biz çok geniş bir aileyiz. Olay sadece Sarkuysan içindeki aile değil, Gebze ve Darıca olarak daha geniş bir aileyi burada sindirerek bu bölgeye hizmet ediyoruz” diyerek başladı. Ayrıca şunları kaydetti:

Gambiya’ya su kuyusu Senegal’e ekmek fırını

Ve hizmetimizin de o kadar önemli noktaları var ki, şunu söyleyebilirim. Dünyanın dört bir bucağında 72 ülkeye ihracat yaparken sizlerin sesini Gambiya’da, Senegal’de dahi duyuruyoruz. Buralarda da çok halka dönük hizmetlerimiz var. Gambiya’da geçen sene 400 kişinin su bile bulamadığı bir köyde bir kuyu projesi yaptık. Bu sene de Senegal’de 100 kişiye ekmek ihtiyaçlarını giderecek bir değirmen yaptık. Ama şöyle diyor: Sarkuysan – Gebze / KOCAELİ.

Dolayısıyla bizde hile yok. ‘Hile yok’ derken şunu anlatmaya çalışıyorum.

Biraz önce folklor ekibini gördünüz. Hepsi saf, Sarkuysan.

Belki bilmezsiniz. Biz senelerden beri masa tenisinde Türkiye Ligi’nde kuruluşundan beri hizmet ediyoruz, faaliyet gösteriyoruz ve bir tane yabancı oyuncumuz yoktur. Kendi elemanlarımızdan oluşan takımla mücadele ediyoruz.

Fenerbahçe, Beşiktaş bir de Sarkuysan var

Şu andaki masa tenisi liginde büyük kulüpler de var. Fenerbahçe var, Beşiktaş var ama bir de Sarkuysan var. Onlar Uzakdoğu’dan sporcu transfer ettiler. Bizim kendi elemanlarımız da yetiyor. Biz hep özümüzdeyiz, hep ailedeyiz. Aile. Bizde esas kültür aile kültürüdür. Ve inanın şu anda dahi, bu kadar zorlamalarına rağmen biz bu sene de masa tenisi liginde beşinciyiz. 17 takım arasında beşinciyiz. Çok sene birinci, ikinci olduk ve Avrupa’da da Gebze’yi temsil ettik. Masa tenisinde, o ‘pinpon’ denilen spor dalında. Ve inanınız biz bu ilgili işleri hep özümüzle yapıyoruz. Biz öbür türlüsünü sevmiyoruz. Hep kendi özümüzden yaptığımız için çok başarılı oluyoruz.

Biliyorsunuz bu bölgede okullar, sağlık hizmetleri yaptık. Ve bu bölgeye hizmetlerimize devam ediyoruz. Camimiz de var, ilk camiyi yaptık.

20 yıldır koromuzla, Türk Müziği de çok güzel. İnsan ruhunu dinlendiriyor. Gerçeklerden sizler de sevdiniz ve geliyorsunuz, teşekkürler.

Bu imkanları bize sunan Kocaeli Büyükşehir ve Gebze Belediyeleri’ne de teşekkür ediyoruz. Bize salonları veriyor ve bizim bu hizmetlerimize yardımcı oluyorlar.”

Savran Sarkuysan’ı, Çaycı Savran’ı onura etti

Hayrettin Çaycı konsere katılan, aralarında Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Nilay Ayran ve CHP Darıca İlçe Başkanı Gürer Yıldırım ile eşi Songül Yıldırım’ın da bulunduğu konukları eşi Huriye Çaycı ve firma yöneticileri ile birlikte ağırladı. Detaylarına yarın yer vereceğimiz konserde sunumu yine TRT’nin sevilen Halk Müziği sanatçılarından Jale Şengün üstlendi. Konserin ilk bölümünde Sarkuysan çalışanlarından oluşan koro, ikinci bölümünde yine TRT Ses Sanatçısı Nazire Yağız Savran sahne aldı. Savran konserinin başlangıcında Sarkuysan’ı metheden sözler sarf edince Hayrettin Çaycı bulunduğu yerden kalkarak sanatçıyı Sarkuysan’ı en iyi şekilde anlatan sözleri gerekçesiyle kutladı.

Reklamlar