Bulgaristan‘da aşırı milliyetçi çizgide siyaset yapmayı planlayan Bulgaristan Milliyetçi Partisi (NPB) kuruldu.bulgaristan-bayrak-harita

Futbol fanatikleri ve dar çaplı ırkçı örgütlerinden destek alan bir grup tarafından kurulan partinin kurultayı başkent Sofya’da düzenlendi.

Kurultayda, NBP‘nin ülkedeki eşcinsel hareketlere karşı önlem alacağı, ayrıca halka sözde “terör estiren” azınlıkların ve sığınmacıların yoğun olarak yaşadıkları bölgelerde vardiya usulü çalışacak ekipler görevlendirileceği belirtildi.

Partinin eşbaşkanlarından Simeon Kostadinov, sığınmacı kamplarının çevresine 10 vardiya grubu yollayacaklarını duyurdu. Kostadinov, “İhtiyaç duyulduğunda müdahale edeceğiz” dedi. Kostadinov, parlamentoda temsil edilen ırkçı ve aşırı milliyetçi ATAKA partisinde de bir dönem çalıştığını söyledi.

Bulgaristan’da medyanın “dazlaklar partisi” olarak adlandırdığı NBP‘nin kurultayı basına kapalı olarak yapıldı. Kostadinov, kurultayın neden basına kapalı yapıldığıyla ilgili “Bizler, ‘tür olarak biraz daha özel insanlarız’ ve bazılarımız kamuoyundan rahatsızlık duyar” ifadesini kullandı.

Bulgaristan’da ırkçı ve aşırı milliyetçi çizgide siyaset yapan ATAKA partisinin 240 sandalyeli parlamentoda 23 milletvekili bulunuyor.

 

AA

Reklamlar