Filiz SOYTÜRK

1. Akıtma/Döndürme

Akıtma/Döndürme
Krep hamuru tavaya döküldükten bir süre sonra da döndürülür. Babaannelerin bol yağlı yaptıkları bu krepler dolaptan yeni çıkan peynir, domates, bal gibi besinlerle bir araya getirilerek yenir. Yufkaya benzer.

2. Baniçka

Baniçka
Dikdörtgen şeklinde servis edilen bu böreğin içinde lor peyniri olur. Yufkası geleneksel yufkalardan biraz daha kalındır ve üzeri yumurtalanarak bir güzel sac üzerinde pişirilir.

4. Dızmana

Dızmana
Hafta sonlarının sultanı olan dızmana özel hamuru ile kıymalı ya da peynirli olarak hazırlanır. Hamurların içine yerleştirilen içler yuvarlak toplar halinde bir tepsiye dizilir ve doğrudan fırınlanır.

5. Yahni

Yahni
Bulgaristan göçmenleri için bir gelenektir. Her bayram nineler ilk iş olarak yahniyi hazırlar ve içine bir de mercimekotu koyar. Bulgaristan’dan gelen bu mercimekotu yahniye harika bir lezzet verirken tüm torun tombalak ilk gün yahniye ulaşmak için el öpmeye koşar.

6. Lutenitsa

Lutenitsa
Kış için hazırlık vakti. İçinde patlıcan, havuç, domates, kırmızı biber bulunan kahvaltılık salça hazırlanacaktır.

7. Boza

Boza
Vefa Bozacısı’nın bozasından başka boza içemem diyen herkesin bir dönüş noktası olacaktır. O noktada da tahminen Bulgaristan bozası içmiş olacaklardır. Ekşi değil tatlıdır.

8. Kifla

Kifla
Fransızların “Kruvasan” olarak hayatımıza soktuğu bu lezzetin daha hamurlusu gibi düşünebileceğimiz bir tatlıdır. Kiflaların içi genel olarak farklı meyve marmelatları ile doldurulur.

9. İç yağlama

İç yağlama
Hamur önce ince ve yuvarlak açılır. Ardından içine peynirler serpiştirilir. Hamur yuvarlanır ve topçuklar oluşturulur. Topçuklar krep gibi geniş açılarak kızgın tavaya konulur. Bir tarafı pişen iç yağlama ters çevrilip üzerine ikinci açılmış topçuk serilir. Böylece iki taraflı pişirmeye hazır iç yağlamalar olur.

11. Lahana aşı

Lahana aşı
Süt ile hazırlanan lahana yemeği akıllarda soru işareti bıraksa da damakta harika bir lezzet bırakır.

12. Karıştırma

Karıştırma
Unun kavrulması, içine su eklenerek yoğun bir kıvam elde edilmesi ve et parçalanması ile oluşan bu yemek yanında lahana turşusu bir harikadır.

13. Kolaç

Kolaç
Bayram geldi, kapınızı Bulgaristan göçmeni komşunuz çaldı. Elindeki tepside her daireye takriben iki tane verilmelik kolaç var. Evet, hamur kızartması olarak hazırlanan ve özellikle bayram ya da kandil gibi zamanlarda dağıtılan, içine bazen karbonat konularak mis gibi kabartılan hamurcuklardır.

14. Milinka

Milinka
Yemekler ile birlikte yemelik fırınlanmış hamurlar olarak düşünebiliriz.

1. Kifla

1. Kifla
Yumuşacık hamuru, içindeki koyu kıvamlı marmelatıyla özellikle kahvaltıların vazgeçilmezidir. Hele bir de yanında  Bulgaristan bozası olursa değmeyin keyfimize.

2. Baniçka

2. Baniçka
Kifladan sonra baniçkadan bahsetmemek olmaz elbet. İnce hamurun içine peynir koyularak yapılan bu börek, aynı şekilde kahvaltı sofralarının bir numaralı isimlerinden. Göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı semtlerde bulunması kuvvetle muhtemel.

3. Lutenitsa

3. Lutenitsa
Ekmek üstüne sürülen, içerisinde kırmızı biber, domates, patlıcan, havuç bulunan kahvaltılık sos. Kahvaltılık olsa da günün her saati afiyetle yenebilen, bilmeyenlerin tadına bakınca hayran kaldığı bir lezzettir. Hazırı gibi evde kazan dolusu yapılanı da ayrı bir güzeldir.

4. Boza

4. Boza
Tüm bozalardan farklı olarak ekşi değil de tatlı olan bu boza lıkır lıkır içilesidir; boza sevmem diyenler bu bozayı tadınca fikir değiştirirlerse şaşmamak lazım.

5. Kulaç

5. Kulaç
Pişiden çok farkı olmayan bir hamur işidir, özellikle bayramlarda ninelerimiz tarafından tepsi tepsi yapılır, sıcak sıcak afiyetle tüketilir.

6. Akıtma

6. Akıtma
Kreple benzerlik gösteren; fakat krepten farklı olarak mayayla yapılan bir babaanne lezzetidir. Cızlama olarak da bilinen bu nefis hamur işi göçmenlerin vazgeçilmezlerinden biridir.

7. Prensesa

7. Prensesa
Yine bir kahvaltı klasiği olan prensesa ile devam ediyoruz. Ekmek üzerine konan kaşar peynirinin kendine has yapılan bir mini fırında eritilmesiyle yapılan çıtır çıtır bir lezzettir. İsteğe göre üzerine salam ya da sucuk da eklenir. Hele bir de Bulgaristan kaşkavalı ile yapılırsa tadına doyum olmaz.

8. Kapama

8. Kapama
Klasik göçmen lezzetlerinden kapama da olmazsa olmazlardan. Pirinç üzerine tavuk eti ya da kırmızı etle yapılan bu yemek, bayram sofralarında, kalabalık akraba yemeklerinde sofraların baş tacıdır. Denk gelir de bir göçmen evine yemeğe giderseniz, önünüze gelecek ilk yemek büyük olasılıkla kapama olacaktır.

9. Lukanka

9. Lukanka
Çoğunlukla içki sofralarının vazgeçilmezi olan bol baharatlı, pişirilmeden tüketilen sert bir sucuktur. Damak tadınıza farklı gelebilecek olan bu lezzet göçmenler tarafından oldukça sevilerek tüketilir.

10. Kebapçe ve Köfte

10. Kebapçe ve Köfte
Bulgaristan’a gidilir gidilmez tüketilen yemeklerin başında gelir. Adı geçtiği anda bile ağzı sulandıran kebapçe ve Bulgaristan köftesini, göçmenlerin yoğun olduğu bölgelerde bulabilmeniz mümkün. Tadı aynı mıdır orası ise meçhul.

11. Zakuska

11. Zakuska
Göçmenlerce pek sevilen çikolata kaplı bisküvidir; her giden mutlaka bir paket getirir.

Penne Arrabiata

Penne Arrabiata
MAKARNA HAZIRLIK MALZEMELERİ;1 Paket Penne (kalem) makarna 500gr5 Adet olgun domates

3 Yemek kaşığı Zeytinyağı

2 Yemek kaşıgı sıvıyağ

1 adet orta boy soğan

2-3 Diş sarımsak

10 adet taze  feslegen

2 Tatlı kaşığı Kırmızı pul biber

Rende parmesan peyniri yada Rende eski kaşar peyniri

Karabiber

Tuz

       Makarnanızı haşlamak için tencereye su, 2 Kaşık sıvıyağ ve tuz ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynayan makarna suyuna Penne (kalem) makarnanızı__ ilave edin. 14-16 Dakika haşlanan makarnanın suyunu süzün. Soğuk Su’dan az geçirip hamurlaşmasını önleyin.

       Soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın. Domatesler rendeleyin. Fesleğenleri yıkayıp doğrayın.     Büyükçe teflon tavada Zeytinyağı ile doğranmış soğanları 10 dakika soteleyin. Doğramış sarımsakları da ilave edip kokusu çıkana kadar kavurup, rende domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu çektiğinde, doğranmış fesleğenleri, karabiberi, pul biberi ve tuzu ilave edin. 1-2 dakika özleştikten sonra makarnanızı da ekleyip karıştırın. Makarnaları tabaklara servis yapıp, rende parmesan peynirini de serptiğinizde; işte makarnanız servise hazır. Afiyet olsun.__ 

Risotto

Risotto
Risotto, pirincin nişastasını salmasıyla kremamsı bir tat alan harika bir İtalyan pilavıdır. Tavuklu,  mantarlı, safranlı, sebzeli, peynirli vb pek çok değişik sosla pişirmek mümkündür. Türk usulü yapılan pilava benzemez, bu yüzden Risotto yaparken seçeceğimiz pirinç özeldir. Carnaroli veya Arborio cinsi pirinçler Risotto yapımı için uygun olacaktır.Malzemeler:750 gr tavuk suyu

2 kaşık zeytin yağı

Yarım soğan (ince doğranmış)

1 diş ezilmiş sarımsak

2 adet defne yaprağı

250 gram Arborio  pirinci

35 gr tereyağı

35 gr parmesan

Tuz, karabiber

Öncelikle tavuk suyunu ocağa alıp ısıtmaya başlayın, kaynayınca ateşten alıp ocağın diğer kısmında bekletin. (çok soğumaması gerek) Başka bir kaba zeytinyağını ekledikten sonra, ince doğranmış soğanları katıp şeffaflaşana dek karıştırarak pişirin.  Ardından sarımsakları ekleyin. Daha sonra, pirinci  (pirinçin nişaştası kaçmaması suda bekletmeyin) de ekleyip iyice karıştırın.Tuzu ve biberi ekledikten sonra, karıştırmaya devam ederken defne yapraklarını ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra artık tavuk suyunu ekleme vaktiniz geldi. Bu aşamada tavuk suyunu azar azar eklememiz gerekiyor, hepsini birden dökmeyin. Tavuk suyunu bir kepçe yardımıyla döküp, karıştırarak pirincin çekmesini sağlıyoruz. Karışım tavuk suyunu çektiğinde tekrar kalan tavuk suyundan yavaş yavaş ekliyoruz. Bu şekilde tüm tavuk suyunu eklemeliyiz. Bu işlem yaklaşık 15-20 dakika sürecektir. Pirinçler yumuşamalı, fakat yine de dişe gelecek kıvamda kalmalıdır. Ocağı kapattıktan sonra, tereyağı ve rendelenmiş parmesan peynirimizi de ekleyip iyice karıştırıyoruz. Her şey karıştıktan sonra, defne yapraklarını çıkarabilirsiniz. Biraz dinlendirdikten sonra yemeğimiz servise hazır olacaktır. Risotto yu her türlü sebzeyle servis edebilir, istediğiniz baharatlarla zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Lazanya

Lazanya
  • Yarım paket lazanya
  • 300 g kıyma
  • 2 adet  soğan
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri rendesi (dilim peynir de kullanabilirsiniz.)

Geniş bir tavaya sıvı yağı alın. Küçük küçük doğradığınız soğanları ilave edin, biraz kavurduktan sonra üzerine kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin. Kıymalar yeterince kavrulunca doğradığınız sarımsakları ve kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesleri de ilave edin ve orta ateşte 10 dakika kadar daha soteleyin. Üzerine salçayı ekleyerek kavurun ve yaklaşık 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Tuzunu da ekledikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Beşamel sos için tereyağı ve unu küçük bir tencereye koyun ve orta ateşte kavurun. Üzerine sütü azar azar ekleyin ve topaklanmaması için sürekli çırparak karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.
Kıymalı sos ve beşamel sos hazırlandıktan sonra ısıya dayanıklı bir fırın kabını biraz yağlayın ve tabanına lazanya dizin. Lazanyaların üzerine biraz beşamel sos dökerek güzelce yayın. Ardından üzerine kıymalı harçtan dökün. Üzerine tekrar lazanya koyun. Bu işlemi malzemeleriniz bitene kadar devam ettirin. En üstteki lazanyalara tekrar beşamel sos dökün ve kaşar peyniri rendesi serpin. Lazanyaların yumuşaması için 10-15 dakika kadar bekletin.. Son olarak 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Üzeri tamamen kızarınca dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Not: Yapmadan önce paketin üzerini okumanızı tavsiye ederim, çünkü bazı lazanyaların haşlanması gerekebilir, eğer haşlanması gerekiyorsa orada belirtilecektir.

Pannacotta

Pannacotta
Panna cotta tadı oldukça leziz ve hafif bir İtalyan tatlısı. Pişmiş krema anlamına geliyormuş. Hazırlanışı oldukça kolay ve de çok kısa sürede hazırlanıyor.

Malzemeler:

  • 2 kutu krema, 400 gr
  • 6 yemek kaşığı toz şeker,
  • 2 tatlı kaşığı toz jelatin,
  • 2 su  bardağı süt,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 yemek kaşığı nişasta,
  • Mevsim meyveleri,

Yapılışı:

  • Sütün içine jelatin ile nişastayı koyun ve karıştırın .
  • Küçük bir tencerenin içine kremanın tamamını boşaltın şekeri ilave edin karıştırın ve kısık ateşte kaynatın.
  • Jelatin ve nişasta karıştırılmış sütü yavaş yavaş ilave edin, muhallebi gibi pişirin.
  • Su ile ıslatılmış kalıplara yerleştirin, buzdolabında 2-3 saat bekletin.
  • Kalıbı ters çevirip bir tabağa yerleştirin, arzu ettiğiniz meyvelerle servis yapın.

Afiyet olsun…

Gnocchi

Gnocchi

Malzemeler:

  • 1 kilo patates
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat (isteğe göre)
  • 2 çorba kaşığı parmesan peyniri (isteğe göre)

Yapılışı:

  • Patatesleri yıkayıp bol suda haşlayın. Haşladığınız patatesleri soyup ılınmasını bekleyin ve pütür kalmayacak şekilde ezin.
  • Un, yumurta, isteğe göre muskat ve parmesan peynirini patates püresine ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak yaklaşık 2-2,5 santim kalınlığında rulolar yapın. Bu ruloları buzdolabına sığacak bir tepsiye alın ve üzerini streç film ile kapatarak 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlendirdiğiniz hamur rulolarını dilimleyin ve elinizde yuvarlayın. Daha sonra çatalla bastırarak üzerinde hafif tırtıklar oluşturun.
  • Büyük bir tencereye bol su koyun, su kaynayınca içine gnocchilerinizi atın.
  • Gnocchiler önce dibe çökecek, suyun yüzeyine çıktıklarında süzgeçle alın ve servis tabağına koyun.
  • Üzerine hazırladığınız sostan koyarak servis yapın.

Gnocchi Sosu için:

Malzemeler:

  • 200 gr tavuk şiş (pişmiş)
  • 500 gr domates (mevsimi değil ise 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı (arttırılabilir)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam ada çayı (isteğe göre)
  • Tuz

Yapılışı:

  • Soğanı piyazlık doğrayın, sarımsağı rendeleyin. Domateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  • Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve hazırladığınız tüm malzemeyi kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Pişmiş tavuk şişleri çubuklarından ayırın ve istediğiniz büyüklükle doğrayarak soğanların üzerine ekleyin. Tavukları 1-2 dakika soteledikten sonra rendelediğiniz domatesleri, ada çayı (gerekirse 1 yemek kaşığı salçayı) ve tuzu ekleyin.
  • Domatesler suyunu çekince servis tabağına aldığınız gnocchinin üzerine yayın.
  • Parmesan peyniri rendeleyerek servis yapın.

Ravioli

Ravioli
  • 2 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 250 gr lor peyniri
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Üzeri için:
  • 4 diş sarımsak
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 4 dilim kurutulmuş domates
  • 15 gr tereyağı

Tarif

  • Maydanozu temizleyip kıyın. Un, yumurta, bir tutam tuz ve maydanozu mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çekin. Hamuru unlu bir tezgaha alıp elinizle yoğurun. Folyoya sarıp 20 dakika buzdolabında bekletin.
  • Domatesli sos için, kurutulmuş domatesleri ılık suda beklettikten sonra kıyın. Tereyağını tavada eritip sarımsakları kavurun. Domates püresi ve domatesleri ilave edip 5-6 dakika daha kavurun.
  • Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Unlanmış tezgahta oklavayla ince yufkalar açın ve üzerine temiz bir bezle örtüp hafifçe kurumaya bırakın. Yufkalardan 5’er cm’lik daireler kesin. Ortalarına birer tatlı kaşığı lor peyniri paylaştırın. Maydanozlu ravyoli hamurlarını 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağlı bol suda haşlayıp süzün. Servis tabağına alıp üzerine domatesli sosu gezdirin. Sıcak servis yapın.

Paccheri

Paccheri

– 1 paket paccheri makarna

– 2 orta boy patlıcan

– 4 yaprak taze nane

– 1 yemek kaşığı zeytinyağı

– yarım soğan

– yarım çay bardağı beyaz şarap

– 10 adet cherry domates

– 1 tutam maydanoz

– 200 gr domates sosu

– 1 tutam tuz

PACCHERİ MAKARNA YAPILIŞI

İlk olarak paccheri makarnayı 10 dakika kadar tuzlu suda haşlayın. İnce ince doğranmış soğanı zeytinyağında sote edip, üzerine beyaz şarabı ilave edin. Başka bir tencerede küp şeklinde doğradığınız patlıcanları una bulayarak kızartın. İkiye kestiğiniz cherry domatesleri, domates sosunu, nane yapraklarını ve patlıcanları iyice karıştırın. Haşlanmış makarnayı da bu sosa ilave edin. Üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Focaccia

Focaccia
Hamur için;

  • 4 su bardağı un, elenmiş
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 2 çay kaşığı  kekik
  • 2 çay kaşığı fesleğen
  • 1/2 çay kaşığı  karabiber
  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ, veya zeytinyağı
  • 2 su bardağı ılık su

Üzeri için;

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı toz parmesan peyniri

İstenilen miktarlarda;

  • zeytin
  • biber
  • kiraz domates
  • peynir

Önce hamurun bütün malzemelerini derin bir kapta karıştırıyoruz, oldukça ele yapışan bir hamur olur. Tezgahın üzerini hafif unluyoruz ve hamuru 5 dakika kadar yoğuruyoruz. Hamur hafif  “lastik” kıvamına gelip kendini toparlayınca, derin kaseyi bol sıvı yağ ile yağlıyoruz ve hamuru kase içinde mayalanmaya bırakıyoruz. Yüzünün kurumaması için ıslak bir bez veya streçle kapatın. Bir saat mayalandıktan sonra, hamuru iki eşit parçaya bölün, bezeleyin ve merdane ile 2-3 cm kalınlığında açın. (Ben dikdörtgen açtım, çünkü fırın tepsisinde pişirdim, siz ister borcamda, ister yuvarlak tepside de yapabilirsiniz). Buraya not olarak yazmak istedim: ben siteye göndereceğim için iki büyük ekmek açtım ve dört çeşit örnek gösterdim. Normalde bir tepsi yaparım ve hamurun malzemelerinin yarısını kullanırım. 4 bardak un ölçüsüyle iki büyük ekmek çıkıyor. Hamuru iki ayrı tepsiye döşedim ve her ikisini de yarım yarım değişik sebzeler döşedim. Üzerine fırçayla bol zeytinyağı sürüp, bu şekilde bir saat daha mayalanmasını bekledim. Üzerine dizdiğiniz sebzeleri iyice hamurun üzerine bastırın, pişerken hamur kabarıyor ve üzerinin sebzeleri dökülüyor.
Tarifte renkli dolmalık pat biber, zeytin, peynir, ve kiraz domates kullandım. Diğer seçenekler ise: (kuru domates ve kavrulmuş sarımsak) veya (enginar ve mantar), (taze  kekik, fesleğen ve kırmızı kuru soğan), (deniz tuzu ve yeşil soğan) gibi bir çok çeşidini yapabilirsiniz. En basiti ise üzerine rendelenmiş kasar ve bol baharat serpip pişirmek, hepside birbirinden nefis.
Tepsi içinde mayalanan hamur, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişer (30 dakika kadar). İlk sıcağı gittikten sonra üzerine toz parmesan peyniri serpilir ve dilimlenir. Çorbaların yanında, kahvaltılıkta, veya aksam çayı yanında enfes bir lezzet. Afiyet olsun.

Klasiklerden; Spagetti

Klasiklerden; Spagetti

LEZZETLİ SPAGETTİ PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI

1- Spagettiyi mutlaka kaynar suda haşlayın. Isınması yeterli değil, suyun fokur fokur kaynıyor olması gerekir.
2- Spagetti asla soğuk sudan geçirilmez.  Haşlandıktan sonra hemen sosun içine atıp karıştırılır.  Aksi takdirde spagetti hamur gibi olur.
3- Kaynama suyuna zeytinyağı koymayın. Bu da spagettinizin hamurlaşmasına neden olur.
4- Her spagettinin al dante (hafif diri) seviyesi farklıdır. Bazıları 7, bazıları 12 ve 14 dakikada pişer. Paketin üzerinde yazan süreye mutlaka uymak gerekir.
5- Bir spagetti asla toptan haşlanıp bekletilmez. Porsiyon porsiyon haşlamak ve öyle servis yapmak en iyisidir.
6- Bir spagettiye yapılacak en büyük günah ertesi güne bırakmaktır. Tüketeceğiniz kadarını yapın. Geri kalanını asla buzdolabına koyup, ertesi gün yemeye kalkmayın.
7- Gerçek bir İtalyan spagettisi, pomodora’sız (bir çeşit domates sosu), permesan peynirsiz, şarapsız ve sarımsaksız düşünülemez.
8- Spagettinin servis edileceği tabak 1 dakika önce ya kaynar suya tutulur ya da mikrodalga fırına konarak sıcak olması sağlanır.

Ve Tiramisu

Ve Tiramisu
  • 1 adet hazır pandispanya keki

muhallebisi için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme dolu)
  • 3 yemek kaşığı un (tepeleme dolu)
  • 1 adet yumurta
  • 200 gram labne peyniri (1 paket)

ıslatmak için;

  • 1/2 su bardağı sıcak su
  • 3’ü bir arada hazır kahve

üzeri için;

  • kakao

Öncelikle muhallebi için şeker, un, süt ve yumurta çırpılarak ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra altı kapatılarak ılımaya bırakılır. 15dk kadar bekleyip ılındıktan sonra labne peyniri ilave edilip mikser ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır. Diğer taraftan sıcak su içinde hazır kahve çözdürülerek hazırlanır ve hafif soğuması beklenir. Servis tabağına pandispanya kekinin bir katı yerleştirilerek kahvenin yarısı ile ıslatılır. Üzerine kremanın yarısı ilave edilip kalan kahve ile üst kat da ıslatıldıktan sonra ikinci kat kapatılır. Kalan krema da dökülerek pastanın üzeri ve kenarları güzelce kapatılır. Son olarak pastanın üzerine süzgeç yardımı ile kakao serpilir. Buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun…

2. Seyfi Dursunoğlu’nun Böreği

Seyfi Dursunoğlu'nun Böreği

Malzemeler:

6 adet yufka,

1 kilo ıspanak,

1 soğan,

200 g pastırma,

5 yumurta,

Yarım bardak süt,

2 kaşık yoğurt,

1 su bardağı zeytinyağı,

Üzeri İçin:

Susam,

Çörekotu

Tarifi:

Geniş dikdörtgen şeklinde bir tepsiyi zeytinyağı ile yağlayın. Böreğin arasına sürmek için yarım su bardağı zeytinyağı, süt, yoğurt ve 4 yumurtayı bir kapta karıştırın. Şimdi de böreğin ikinci katını yapmak için az zeytinyağı ve ayçiçek yağı içerisine bir soğanı ve önceden haşladığınız ıspanağı iyice soteleyin. Bunlar bir kenarda soğurken, ilk yufkanızı tepsinin üzerine serin. Bir yufkayı da parçalayarak üzerine yerleştirin. Hazırladığınız karışımdan yeteri kadar dökün. Böreğin ilk katına pastırmaları yerleştirin. Sonra yufkayla örtüp aynı işlemi yapın. Ardından hazırladığınız ıspanağı yufka üzerine serin. Yine yufkayla üzerini örtüp, sosunuzdan ekleyin. Son katına ise kaşar peynirini koyup (arzuya göre kırmızı biber de konulabilir) son yufkayı da serin. Üzerine yumurta sürüp, susam ve çörekotunu ilave ettikten sonra 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Böreğiniz hazır.

3. Cevizli Dondurma

Cevizli Dondurma

Malzemeler:

5 su bardağı yağlı süt,

2 yemek kaşığı sahlep,

1,5 su bardağı toz şeker,

1 avuç ceviz,

1 paket vanilya.

Tarifi:

Yağlı sütü tencereye koyun. Kaynayana kadar bekledikten sonra 10 dakika kadar daha kaynamaya devam etsin. Sonra şekerini, sahlebini ve vanilyasını ekleyin. Bir taşım daha kaynadıktan sonra soğumaya alın. 1 avuç cevizi ekleyerek blanderda karıştırın. Soğuyan karışımı buzluğa atın. Her yarım saatte bir çıkarıp karıştırarak, bu işlemi dört kere yapın. Keçi sütü kullanırsanız daha yoğun kıvamlı olabilir. Afiyet olsun.

4. Tereyağlı Kayısı

Tereyağlı Kayısı

Malzemeler:

3 avuç kurutulmuş kayısı,

1 çay bardağı şeker,

2 su bardağı su

Üzeri İçin:

3 kaşık tereyağı

1 avuç ceviz içi

Tarifi:

Kuru kayısı şeker ve suyu bir tencereye alın. Su ve şekeri kayısıyı tatlandıracak derecede, damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Kayısı pişip suyunu çekmeye yakın bir tavada tereyağını eritin. Kızaran tereyağına büyük taneli olacak şekilde ezdiğiniz cevizi ekleyip bir kere döndürün. Pişen kayısıyı bir tabağa döktükten sonra, tereyağı ve ceviz karışımını da üzerine dökün. Afiyet Olsun.

5. Sıhhi İmam Bayıldı

Sıhhi İmam Bayıldı

Malzemeler:

3 patlıcan,

4 domates,

2 soğan,

1 demet maydanoz,

Bir tutam dereotu,

7 diş sarımsak

Zeytinyağı

Tarifi:

Patlıcanları alacalı soyun. Sonra uzunlamasına dörde böldüğünüz patlıcanı bir de ortasından bölerek sekiz parça elde edin. Bunu tuzlu suda beklemeye alın. Daha sonra soğanı piyazlık doğrayın. Domatesleri sekize bölün ve maydanoz ile dereotunu kıyın. Bunları bir kapta iyice ovun. Sonra altı düz bir tencereye zeytinyağını koyun. Bir kat bu salata benzeri karışımdan bir kat da patlıcandan koyup, kat kat dizin. Sonra ocağa alın. Patlıcanlar pişmeye yakınken sarımsaklarını ilave edin. Yemeğiniz piştikten sonra sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz.

6. Tencere Keki

Tencere Keki

Malzemeler:

2 yumurta,

1 su bardağı şeker

1 çay bardağı ılık süt,

1 çay bardağı ılık su,

1 çay bardağı sıvı yağ,

2 yemek kaşığı kakao,

2 su bardağı un,

1 paket vanilya,

1 paket kabartma tozu.

Tarifi:

Şeker ve yumurtayı köpürünceye kadar çırpın. Sonra süt ve şekeri karıştırıp bu karışımın içerisine dökün. Sıvı yağı ekledikten sonra kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kap içerisinde karıştırdıktan sonra eleyerek üzerine dökün. Tencereyi margarinle güzelce yağlayıp, tencereye keki dökün ve altı kızarınca çevirerek pişirin.

7. Karamel Revani

Karamel Revani

Malzemeler:

3 yumurta,

1 su bardağı şeker,

1 su bardağı yoğurt,

3 çay bardağı irmik,

1,5 su bardağı un,

1 paket vanilya,

1 paket kabartma tozu,

Yarım su bardağı sıvı yağ

Şerbeti İçin:

3 su bardağı su,

3 su bardağı şeker,

1 limon suyu.

Tarifi:

Süt ile irmiği bir kapta karıştırıp beklemeye alın. Bir başka derin kapta yumurta ile şekeri köpürünceye kadar çırpın. Sonra sıvı yağı ekleyin. Çırpmaya devam ederek yoğurdunu, ununu, kabartma tozu ve vanilyasını ekleyin. En son sütlü irmik karışımını da ekleyerek son defa çırpın. Bir tepsiye dökerek 175 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti için ise şekeri bir tencereye dökün ve karamel oluncaya kadar karıştırın. Sonra dikkatlice suyunu ekleyin ve tamamen çözünene kadar kaynatın. En son limonunu dökün. Ilık hamura soğuk şerbeti dökerek revaninizi hazırlamış olabilirsiniz.

8. Kolay Pasta

Kolay Pasta

Malzemeler:

İki parça hazır kek

Kreması İçin:

2 su bardağı süt,

Yarım çay bardağı un,

Yarım çay bardağı nişasta,

Yumurtanın çok küçük bir kısmı,

1 çay bardağı şeker,

2 adet vanilya,

Yarım paket margarin.

Üzeri için:

1 paket krem şanti,

1 su bardağı süt.

Tarifi:

Kremayı hazırlamak için vanilya ve margarin hariç tüm malzemeleri muhallebi gibi pişirin. Sonra tencereyi indirip margarin ve vanilyayı ilave edin. Bunları soğuyuncaya kadar bekletin. Bir yandan şantinizi hazırlayın. Şantinin yarısına yakınını hazırladığınız kremaya ekleyin. Keki sütle ıslatın. Sonra kremayı bu kata yayın. İkinci keki üzerine koyup tekrar sütle ıslatın. Sonra pastanın her yerini krem şantiyle kaplayın. Afiyet olsun.

1. 2 Malzemeli (Muzlu) Pancake

2 Malzemeli (Muzlu) Pancake
Pazar kahvaltılarında güne sağlıklı başlamak için harika bir seçim. Üstelik Glutensiz!Geçelim tarife;

  • 2 adet olgun muz
  • 2 adet yumurta
  • isterseniz kuruyemiş, tarçın ekleyebilirsiniz

Muzu soyup çatal yardımıyla ezin, içine yumurtaları ekleyip iyice karıştırın. Arzunuza göre tarçın, kuruyemiş ekleyin. Yapışmaz tavada biraz tereyağı kızdırın ve pancake karışımını tavaya döküp arkalı önlü pişirin. İşlemi kalan hamur için tekrarlayın.

2. Şerbetli Milföy Tatlısı (Kolay Baklava)

Şerbetli Milföy Tatlısı (Kolay Baklava)
Şerbetli tatlı yapmak için bayramı beklemek gerekmez değil mi?Tarifi şöyle;

  • 6 adet milföy hamuru (kare olanlardan)

İçi için:

  • 1 su bardağı ceviz (iri kıyılmış)
  • 1 adet yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için:

  • 1 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2-3 damla limon suyu

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

Şerbet malzemelerini 10 dakika kaynatın. İri kıyılmış ceviz, portakal rendesi, yumurta akı ve pudra şekerini karıştırın. Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarını uzunlamasına dikdörtgen şeklinde açın ve uzun olan bölümlerine harçtan koyup rulo yapın. Hamurları 2 parmak şeklinde kesin, yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye yerleştirin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin. Ilınan hamurların üzerine soğuk şerbeti dökün.

3. Mikrodalga’da Kahveli ve Fındıklı Kek

Mikrodalga'da Kahveli ve Fındıklı Kek
Kahve suyunu ısıtmaya başlayın,kekiniz su kaynayana kadar pişer…Hadi malzemeleri hazırlayın. Tarif;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nescafe (granül kahve)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı dövülmüş fındık
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 yemek kaşığı un
  • üzerine serpmeniz için pudra şekeri

Yumurta ve şekeri çırpın. Sıvıyağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Diğer malzemeleri de ekleyip homojen bir hamur elde edin ve karışımı yağlamış olduğunuz kek kalıbına döküp mikroldaga fırının en yüksek derecesinde 4.5-5 dakika pişirin. Kek piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpin.

4. Makarna Graten (Hazır Çorba ile)

Makarna Graten (Hazır Çorba ile)
Akşam yemeğine misafir geliyormuş, e sizin yemek hazırlamak için çok vaktiniz yok!! E o zaman 20 dakikada Makarna Graten yapma zamanı..Tarifi;

  • 1 paket penne makarna
  • 1 paket kremalı hazır tavuk çorbası
  • 3.5 su bardağı süt
  • tuz

Üzeri için:

  • Rendelenmiş Kaşar peyniri

Makarnayı diri kalacak şekilde pişirin. Paket çorbayı süt ile krema kıvamı alana kadar pişirin. Krema karışımını makarnayla karıştırın ve karışımı borcama dökün. Üzerine bol kaşar peyniri rendeleyin ve 200 derece fırında peynir eriyip kızarana kadar pişirin.

Makarna Graten hazıııııır!!

5. Mikrodalga’da Browni

Mikrodalga'da Browni
Siz mutfağı toplayana kadar browni hazır olacak..Browni  için gerekenler;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un
  • üzeri için:File badem,fındık vb…

Yumurta ve şekeri çırpın. Süt ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımdan 1 su bardağı kadarını sonra kekin üzerine dökmek üzere ayırın. Diğer malzemeleri de ekleyip iyice karışana kadar çırpın. Karışımı yağlamış olduğunuz kare borcama dökün. Üzerine badem, fındık ne isterseniz serpin ve mikrodalganın en yüksek derecesinde 8-9 dakika pişirin. Keki dilimleyin ve üzerine ayırdığınız karışımı dökün. Soğuduktan sonra dondurma ile servis edebilirsiniz.

6. Yağsız Unsuz Fındık Kurabiyesi

Yağsız Unsuz Fındık Kurabiyesi
Yağsız, unsuz Fındık Kurabiyeleri formunu koruyanlar için harika bir atıştırmalık!İşte bu harika kurabiyelerin tarifi;

  • 1 su bardağı fındık
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurtanın akı

Fındıkları rondoda un gibi olana kadar çekin. İçine yumurta akı ve pudra şekerini ekleyip rondoda çekmeye devam edin. Hamur kıvamına gelmiş olan karışımdan elinizle veya kaşık yardımıyla fındık büyüklüğünde toplar elde edin. Kurabiyelerinizi yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsinize dizin. Kurabiyelerinizi önceden ısınmış 170 derece fırında 7-8 dakika pişirin.

7. Elma Dolması – Elma Tatlısı

Elma Dolması - Elma Tatlısı
Ani gelen tatlı krizleri için kalorisi az leziz bir tatlı!Hadi tarife göz gezdirelim;

  • 1 adet elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker

(şeker oranınızı istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz)

  • Dövülmüş ceviz,fındık,badem (ne isterseniz)
  • 1 top dondurma

Elmayı sap kısmından yanlamasına kesin. Bir kaşık yardımıyla içini boşaltın. İçinden çıkan elma parçalarını minik minik doğrayın, şeker, kuruyemiş ve tarçınla karıştırın. Ve elmanın izine ekleyin. Elmayı mikrodalga fırında 5-6 dakika pişirin. Sıcakken dondurma ile servis edin.

8. Reyhan Şerbeti

Reyhan Şerbeti
Hoşgeldin içeceğini unutmamak lazım: Reyhan Şerbeti

  • 1 su bardağı şeker (arzunuza göre azaltabilirsiniz)
  • 1.5 çay kaşığı limon tuzu
  • 2 çubuk tarçın
  • 5 tane karanfil
  • 1 demet reyhan
  • 6 su bardağı kaynar su

Şeker, limon tuzu, tarçın ve karanfili bir tencereye koyun. Üstüne reyhanları yayın. Kaynar suyu karışıma ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın (Unutmayın, karışımı ocakta pişirmiyoruz) Tencerenin kapağını kapatın ve soğuyana kadar demlenmeye bırakın. İçecek soğuduktan sonra bir şişenin ya da sürahini içine süzün ve buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.

9. İrmikli Poğaça

İrmikli Poğaça
Bu kıtır kıtır leziz poğaçada un yok!Nasıl mı?E o zaman tarife geçelim;

  • 1 paket (500 gram) irmik
  • 1 su bardağı ılık su (200 ml.)
  • 125 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İçi için:

  • 1 kase rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 avuç ince doğranmış maydanoz

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı(üzerine sürmek için)
  • Susam,haşhaş,çörekotu vs…

İrmik ve tuzu karıştırın, ılık suyu üzerine ekleyin ve karıştırdıktan sonra 10 dk dinlendirin. Erimiş tereyağını irmiğin üstüne dökün ve karışım hamur kıvamı alıncaya kadar yaklaşık  3-4 dk. yoğurun. Hamurdan toplar koparıp elinizle hafif bastırın ve ortasına peynir karışımdan koyup yarım ay şeklinde kapatın. Poğaçaları yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam vs. ne isterseniz serpin ve önceden ısınmış 180 derece fırında 30 dk. pişirin.

10. Patates Mantısı

Patates Mantısı
Akşam yemekleriniz, davetleriniz renklenecek..Tarif;

  • 5 adet patates
  • yarım demet maydanoz
  • Tuz,karabiber,Kırmızı toz biber,kimyon
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak

Üzeri için:

  • Tereyağı
  • Kırmızı toz biber

Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun ve ezici veya çatal yardımıyla iyice ezin. Tuz, karabiber, çok az kimyon, toz biber ve ince ince doğradığınız maydanozları patateslerin üzerine ekleyin ve karıştırın. Patates karışımından istediğiniz büyüklükte parçalar alın, yuvarlayın ve ortalarına derin bir delik oluşacak şekilde parmağınızla bastırın ve sonra yanlarını hafif incelterek şekillendirin. Süzme yoğurdu, ezilmiş sarımsak ve biraz tuz ile karıştırın ve patateslerin üzerindeki boşluklara paylaştırın. Tereyağını kızdırın, içine toz biberi ekleyin, biraz karıştırın ve ocaktan alın. Yağı mantıların üzerine gezdirin ve servis edin.

3. Elmalı pasta yapmak istiyorsunuz ama kolay yoldan!

Elmalı pasta yapmak istiyorsunuz ama kolay yoldan!
Elmalı pasta yapmak uğraştırıcıdır. Hamurunu ayrı hazırlarsınız. İçini ayrı. Bu kadar uğraşadan kremalı bisküvilerle süper bir elmalı pay yaratabilirsiniz.

Krema:

  • 1 paket labne
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 1+1/3 S.B süt
  • 1/2 pudra şekeri
  • 1,5 krema

Bisküvili kısım:

  • 32 adet kremalı bisküvi
  • 1/2 S.B süt
  • 1/3 S.B karamel sos
  • 2,5 S.B elma

Pudingi üzerindeki tarife göre yapın ve soğurun. Daha sonra bir kapta labneyi iyice çırpın içerisine pudingi ve şekeri ekleyin. Son olarak kremayı ayrı bir yerde çırpıp kabaran kremayı söndürmeden pudingli karışıma ilave edin. Karamel sosu şuradakitarife uygun olarak yapın. Elmaları biraz tarçın ve esmer şekerle ocakta azıcık yumuşayana kadar pişirin. Kremalı bisküvileri süte batırın. Bir borcama bisküvilerin yarısını dizin. Üzerine kremanın yarısını biraz elmalı iç ve karamel sostan gezdirin. Aynı işlemi bir kere daha tekrarlayın ve pastanın üzerini elma ve karamel sos ile süsleyin.

4. Bir tarafı brownie bir tarafı kurabiye tam ortasında da kremalı bisküvi olan bir tatlıya var mısınız?

Bir tarafı brownie bir tarafı kurabiye tam ortasında da kremalı bisküvi olan bir tatlıya var mısınız?
Evet yanlış duymadınız bu tatlının bir lokmasında her türlü lezzet bulunuyor.İlk olarak şuradaki kurabiye hamurunu yapıp tepsinin altına koyuyorsunuz. Daha sonra üzerine kremalı bisküvileri diziyorsunuz. Son olarak şuradaki tarifteki brownie harcını ekleyip fırına atıyorsunuz. Üzerine de çikolatalı sosu ekleyip afiyetle yiyorsunuz.

5. Kremalı bisküvinin olduğu soğuk bir tatlı olsa kışın ortasında dondurma gibi yesek!

Kremalı bisküvinin olduğu soğuk bir tatlı olsa kışın ortasında dondurma gibi yesek!
Evet kışın dondurma yemeye çok alışık değiliz ama bu demek değil ki arada bir kaçamak yapmayacağız.

  • 1,5 S.B şeker
  • 6 Y.K tereyağı
  • 1/3 S.B süt reçeli
  • 1 S.B marshmallow
  • 1,25 S.B beyaz çikolata
  • 1/2 T.K vanilya
  • 10-12 adet kremalı bisküvi
  • 1/4 S.B renkli şekerleme

Şeker, tereyağı, süt reçelini bir tencereye alın orta ateşte tereyağı eriyene kadar karıştırarak pişirin. Henüz sıcak olan karışıma beyaz çikolata ve marshmallowları ekleyin. Son olarak vanilyayı ekleyin. Karışımı bir tepsiye dökün ve içerisine kremalı bisküvileri kırıp atın. Son olarak renkli şekerleri üzerine serpip buzdolabında 3-4 saat bekletin.

6. Brownie’nin beyaz olanını tanıyor musunuz? Kendisi blondie!

Brownie'nin beyaz olanını tanıyor musunuz? Kendisi blondie!
Blondie, esmer şeker zaman zaman da beyaz çikolata ile yapılıyor. Bu sefer ki tarife biraz da kremalı bisküvi ekleyip harikalar yaratabilirsiniz.Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

7. Beyaz çikolatalı bir cheesecake düşünün üzerine de biraz kremalı bisküvi ekleyin… İşte hayal böyle oluyor!

Beyaz çikolatalı bir cheesecake düşünün üzerine de biraz kremalı bisküvi ekleyin... İşte hayal böyle oluyor!
Kremalı bisküviyi değerlendirecek en güzel yiyecek işte burada!

  • 24 adet kremalı bisküvi
  • 2 Y.K tereyağı (erimiş)
  • 1 paket labne
  • 1/3 S.B yoğurt
  • 1/3 S.B şeker
  • 1/2 T.K vanilya
  • 1 yumurta
  • 3/4 S.B beyaz çikolata (kırılmış)

12 adet kremalı bisküviyi iyice ezin ve içine erimiş tereyağını ekleyin. Kelepçeli kek kabına taban yapın. 5 dk kadar 175 derecelik fırında pişirin. Daha sonra bir kaba bisküvi ve beyaz çikolata dışındaki malzemeleri alıp iyice çırpın. Kremaya beyaz çikolataların yarısını ekleyin. Soğuyan tabanın üzerine kremayı ekleyin. Üzerine kırılmış bisküvileri ve kalan beyaz çikolataları ekleyin. 175 derecelik fırında 35 dk kadar pişirin. Soğuduktan sonra ekstra kremalı bisküvi ve beyaz çikolata ile servis edin.

8. Biraz muz ve kremalı bisküvinin bir araya gelmesi ile olan en güzel işte bu cupcakeler.

Biraz muz ve kremalı bisküvinin bir araya gelmesi ile olan en güzel işte bu cupcakeler.
Evde kalan en tatlı ikili kararmış muzlar ve kremalı bisküvileri bir lezzette birleştiriyoruz.

  • 30 adet kremalı bisküvi
  • Hazır vanilyalı kek karışımı
  • 2 adet olgun muz
  • 1 paket labne
  • 1/2 S.B tereyağı
  • 4 S.B pudra şekeri
  • 1 Y.K vanilya
  • 1-2 Y.K krema

24 adet kremalı bisküviyi kek kağıtlarına koyun. Hazır kek karışımını üzerindeki talimatlara göre hazırlayın ve içerisine püre haline getirilmiş iki muzu ekleyin. Kek karışımı ile kek kağıtlarının 3/4’ünü doldurun ve 175 derecelik fırında 14-15 dk pişirin. Bu sırada kalan malzemeleri iyice çırpın ve soğutun. Fırından çıkıp soğumuş keklerin üzerine kremayı sıkın ve yarım bisküvi ile süsleyin.

9. Biraz yaza geri dönüp çilekli bir lezzet yaratmaya ne dersiniz?

Biraz yaza geri dönüp çilekli bir lezzet yaratmaya ne dersiniz?
  • 3 Y.K tereyağı
  • 24 adet kremalı bisküvi
  • 1,25 S.B çilek
  • 1 Y.K şeker
  • 1 Y.K su
  • 2 T.K limon suyu
  • 172 T.K mısır nişastası
  • 1 paket labne
  • 1/3 S.B yoğurt
  • 1/3 S.B şeker
  • 1/2 T.K vanilya
  • 1 yumurta

Bisküvilerin yarısı ayırın ve erimiş tereyağı ile birlikte blenderda iyice ufalayın. Daha sonra taban yapın ve 175 derecelik fırında 5 dk kadar pişirin. Çilekleri küp küp doğrayın 1 Y.K şeker, su, limon ve nişasta ile karıştırıp orta ateşte pişirin. Soğuyan karışımı blenderdan geçirip püre yapın. Kalan malzemeleri iyice çırpın. soğuyan tabanın üzerine ekleyin daha sonra çilekli püreyi ve kalan bisküvileri ekleyip 165 derecede 36 dk pişirin.

10. Kremalı bisküvileri en kolay değerlendirebileceğimiz şey işte bu puding.

Kremalı bisküvileri en kolay değerlendirebileceğimiz şey işte bu puding.
Kremalı bisküvilerle şöyle şipşak bir tatlı yapayım derseniz doğru adrestesiniz!Hazır vanilyalı puding ve krem şantiyi ayrı ayrı hazırlayıp soğutup karıştırın. Daha sonra bir kup içerisine kırılmış kremalı bisküvi pudingli krema şeklinde katmanlar yapın buzdolabında soğutun.

11. Limondan güzel şey mi var ya! En güzel tatlılar limonun o mayhoşluğuyla oluyor.

Limondan güzel şey mi var ya! En güzel tatlılar limonun o mayhoşluğuyla oluyor.
Limonlu tatlıları sevenlerdenseniz size sandığınızdan çok daha kolay bir tatlı önerim var.

  • 36 adet kremalı bisküvi
  • 3 Y.K tereyağı
  • 1 paket limonlu puding
  • 4 S.B krem şanti
  • 1 S.B limon peltesi

Limon peltesini şuradaki tarife göre hazırlıyoruz. Bir yandan pudingi pişirip soğutuyoruz. Başka bir kapta krem şantiyi hazırlıyoruz. Bisküvileri un olmayacak şekilde ezin daha sonra tereyağıyla birlike bir tencereye alıp orta ateşte yağ eriyene kadar pişirin. Saha sonra bisküvi, puding, şanti, limon peltesi şeklinde sıralayın. Malzemeler bitene kadar tekrar edin.

12. Muzlu bir tart yapmak aslında çok kolay üstelik tabanı da kremalı bisküviden!

Muzlu bir tart yapmak aslında çok kolay üstelik tabanı da kremalı bisküviden!
Haber vermeden gelen misafire hazırlanacak en şık tatlı işte karşınızda!İlk olarak kremalı bisküvi ve erimiş tereyağını blendera koyup iyice çekiyorsunuz. Daha sonra fırına dayanıklı bir tabağa (biraz çukur olması gerekiyor) taban yapıyorsunuz. 175 derece fırında 5 dk kadar pişiriyorsunuz. Soğuyan tabanı dikkatlice çıkarıp bir servis tabağına alıyorsunuz. Daha sonra şuradaki muzlu kremayı yapıp üzerine döküyorsunuz ve krem şanti ile süslüyorsunuz.

13. Son olarak kendi kremalı bisküvinizi kendiniz yapmaya ne dersiniz?

Son olarak kendi kremalı bisküvinizi kendiniz yapmaya ne dersiniz?
“Sen o kadar ezdin kremalı bisküviyi ama ben en çok onu severim Mignon!” diyenlere bu şıkkım da. İşte kendi bisküvinizi kendiniz yapabilirsiniz.

1. Böğürtlenli Earl Grey Çaylı Pastacıklar

Böğürtlenli Earl Grey Çaylı Pastacıklar
Rengi kokusu hepsi bir bütün galiba cennete düştük.Hamur için;2,5 S.B un
2 Ç.K şeker
1 T.K tuz
6 Ç.K margarin
8 Ç.K tereyağı
8-10 Ç.K soğuk su

Kuru malzemeleri karıştırın. Ardından içerisine tereyağı ve margarini koyun ve mikserin yüksek devrinde karıştırmaya devam edin( elinizle yaparsanız tereyağı eriyecektir.) Son olarak soğuk suyu katıp hamuru toplayın. Küçük toplar yapın ve bir streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.

İç dolgu için;

3 S.B böğürtlen
1/2 S.B şeker
1,5 Ç.K mısır nişastası
1/2 T.K limon suyu
1/4 T.K limon kabuğu

Bir kapta bütün malzemeleri karıştırın. Hamuru dolaptan cıkarıp her bir topu ikiye kesip biraz açın. İçlerine böğürtlenli içten 1-2 Ç.K doldurup şekildeki gibi kenarlarına çatal bastırarak kapatın. Üzerlerine yumurta sürüp 205 derecelik fırında 20 dk pişirin.

Kaplama için;

1,5 S.B pudra şekeri
1/4 S.B soğutulmuş earl grey çay
1/2 T.K earl grey çay (toz)

Tüm malzemeleri karıştırıp, fırından yeni çıkan pastalara sürün ve servis edin.

2. Papatya Çaylı Limonlu Kurabiyeler

Papatya Çaylı Limonlu Kurabiyeler
Bebiş gibi kurabiyeler için papatya çayı (:225 gr tereyağı ( oda sıcaklığında)
110 gr şeker (bir miktar üstü için)
1 limonun kabuğu
3 adet poşet papatya çayı (4 T.K toz çay)
1/4 T.K tuz
225 gr un
110 gr mısır nişastasıTereyağı ve şekeri bulut gibi olana kadar çırpıyoruz. İçerisine papatya çayını (toz halinde poşetlerden çıkarıp) koyuyoruz. Ayrı bir kapta kuru malzemeleri harmanlayıp yağlı karışımın içine koyuyoruz. Hamuru açıp istediğimiz şekli verdikten sonra çatalla bir kaç delik açıyoruz. Tepsiye dizdiğimiz kurabiyeleri 15 dk derin dondurucu da bekletiyoruz. Ardından önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15-20 dk pişiriyoruz. Henüz sıcakken üzerine şeker döküp soğumaya bırakıyoruz.

3. AhududuLu Yeşil Çaylı Buzlar

AhududuLu Yeşil Çaylı Buzlar
Sıcacık yaz günlerin de soğuk çay bile yetmiyorsa çare bu tarifte.1/2 S.B demlenip soğutulmuş yeşil çay
1,5 S.B dondurulmuş ahududu
1/3 S.B balBütün malzemeleri blenderda pürüzsüz olana kadar karıştırıp dondurma kalıplarınadöküp dondurun.

4. Bitter Çikolatalı Earl Grey Çaylı Truffle

Bitter Çikolatalı Earl Grey Çaylı Truffle
Çikolata aşıklarına mis gibi bergamot kokulu trufflelar.340 gr kakao oranı yüksek bitter çikolata
1 Ç.K hindistan cevizi yağı
1,5 S.B Süt
4 poşet earl grey çay
1/4 T.K tuzSütü ısıtmaya başlayın ılıdıktan sonra çay poşetlerini içine atın ve sütte demleyin. Sütün rengi hafif kahverengiye dönünce ateşten alın. Bir kapta çikolataları parçalayın ve hindistan cevizi yağını koyun. Üzerine sıcak sütü ve tuzu ekleyin. İlk olarak üzerini streç filmle hava almayacak şekilde kaplayıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Ardından 1 saat buzdolabında bekletin. Çıkarıp ufak toplar yapın ve kakaonun içinde yuvarlayın. Üzerini çay yaprakları ile süsleyin.

5. Papatya Çayında Kayısı Poşe

Papatya Çayında Kayısı Poşe
Poşe bir pişirme tekniği aslında bizim haşlama yöntemimizin biraz farklılaşmış hali. Haşlama suyunun içine bazı baharatlar koyarak kaynatıyoruz, kaynama işlemi bittikten sonra altını kıstığımız suyun içine haşlayacağımız malzemeyi koyuyoruz.
Kayısı poşe yanında bir kaç top vanilyalı dondurma ile enfes oluyor.2 S.B demlenmiş papatya çayı
3/4 S.B şeker
1 T.K vanilya
750-800 gr kayısıMeyveler dışında kalan malzemeleri 5 dakika kaynatın ve altını kısın içine ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız kayısıları ekleyin. 3-5 dakika pişirip ateşten alın. Hafif ılıkken servis edin.

6. Yeşil Çaylı Rulo Kek

Yeşil Çaylı Rulo Kek
İçine çilek ya da başka meyvelerle tazelik katabilirsiniz.Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

7. Yeşil Çaylı Kupa Keki

Yeşil Çaylı Kupa Keki
Tam öğrenci işi bulaşık yok hemencecik hazır üstüne bir de lezzetli ki sormayın.
4 Ç.K un
1 Ç.K matcha tozu (yeşil çayı blenderda ya da havanda toz hale getirin)
1/4 T.K kabartma tozu
1 Ç.K şeker
3 Ç.K süt
1/2 Ç.K sıvı yağBütün malzemeleri mikrodalgaya dayanıklı bir kupada karıştırın. 1 dakika mikrodalga da pişirin.

8. Vanilyalı Mistik Çay Brule

Vanilyalı Mistik Çay Brule
Yabancıların chai çayı bizde mistik çay adı altında marketlerde satılmakta. Fransızlezzeti creme brule’yi bir de böyle deneyin.
300 gr krema
200 gr süt
4 gr vanilya
10 gr mistik çay (4-5 poşet)
65 gr pudra şekeri
40 gr esmer şeker
5 yumurta sarısıSüt, krema, vanilya ve çayı bir tencereye alın ve çay demlenene kadar kaynatın. Başka bir kapta yumurtalar ile pudra şekerini iyice çırpın. kaynayan sütün bir kısmını yavaş yavaş yumurta karışımına ekleyin ve hızla karıştırmaya devam edin. Yumurtanın kesilmemesine dikkat edin. Ardından bütün sütü ilave edin. Isıya dayanıklı kaplara bölüştürün. Su dolu bir tepsiye kaseleri koyun ve 130 derecelik fırında 1 saat pişirin. İyice soğutun servis etmeden önce üzerine esmer şeker serpip fırının ızgara sekmesinde 5 dakika şekerin yanmasını bekleyin hemen servis edin.

9. Chai Tea Latte Buz

Chai Tea Latte Buz
O mis gibi chai tea lattenin dondurma olduğunu düşünsenize çıldırırsın!
1,5 S.B demlenmişmistik çay
1 S.B süt
1,5 S.B krema
2 Ç.K şekerMistik çayı demleyin soğuması için kenara alın. Krema süt ve şekeri iyice çırpın. 2-3 Ç.K kremalı karışımı çaya ekleyin ve buz kalıplarını iki karışımla sırayla doldurun. Her katmanı yaklaşık yarım saat donması için buzluğa koyun.

10. Bergamot Çaylı Armut Poşe ve yanında Karamel Sos

Bergamot Çaylı Armut Poşe ve yanında Karamel Sos
Armut tatlısı olur da karamel sosu olmaz mı!
6 S.B demlenmiş earl grey çay
3/4 S.B şeker
2 limonun suyu ve 1 limonun kabuğu
1 portakal kabuğu
6 olgun armut (soyulmuş)
Karamel sos
KremaÇayı ısıtın ve içerisine limon suyunu, kabukları ve şekeri atın kaynatın. Kaynama işleminden sonra armutları içine koyup yumuşayana kadar pişirin. Pişen armutları kenara alın. Kalan suyun içerisinden kabukları çıkarın ve koyulaşana kadar kaynatın. Üzerine hazırladığınız sos ile servis edin yanına ise taze çırpılmış krema ve karamel sos koyabilirsiniz.

11. Sütlü ve Bergamot Çaylı Bavarois

Sütlü ve Bergamot Çaylı Bavarois
Evet kraliçe ile çay saatinden bir tarif ancak yapması çok kolay.
Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

12. Papatya Çaylı Ballı Dondurma

Papatya Çaylı Ballı Dondurma
Yaz hala gelemedi ama dondurmanın mevsimi olmaz ki!
2 S.B süt
4 T.K mısır nişastası
2 S.B krema
2/3 bal
7 papatya çayı
1 T.K tuz
3 Ç.K labne1/4 S.B süt vemısır nişastasını koyulaşana kadar pişirin. Kalan süt, krema bal ve tuzu  ateşe koyun ve 4 dakika kaynatın. Çay poşetlerini sıcak süte koyun ve 2 saat bekletin. Çaylı sütü nişastalı karışıma iyice karıştırın. 1/4 S.B sıcak süt ile labneyi karıştırın. Bütün karışımları birbiriyle karıştırıp derin bir kapta dondurun.

13. Begamot Çaylı Çikolata Kreması

Begamot Çaylı Çikolata Kreması
Nutella da neymiş ki? Bu krema kahvaltının yıldızı olacak
2/3 S.B krema
2/3 S.B damla çikolata
3 Ç.K earl grey çay (toz halinde)
1 Ç.K yağKremayı kaynatın ve ateşten alın içerisine damla çikolataları ve diğer malzemeleri karıştırıp soğumaya bırakın.

14. Yeşil Çaylı Krep Pasta

Yeşil Çaylı Krep Pasta
Krep pasta hem hafif hem çaylı.

Krepler için;

1,5 S.B un
1,5 S.B süt
1 S.B su
4 yumurta
6 Ç.K tereyağı
5 Ç.K şeker
2 Ç.K matcha tozu (yeşil çay tozu)
2 T.K vanilya
Bir tutam tuz

Bütün malzemeleri iyice çırpın. 1 saat buzdolabında bekletin ve sonra krepleri yapmaya başlayabilirsiniz.

Krema için;

2 yumurta sarısı
1/4 S.B un
1/4 S.B şeker
1,5 S.B süt
1/2 T.K vanilya
1,5 S.B krema
3 Ç.K şeker
1 Ç.K matcha

İlk 5 malzemeyi iyice karıştırıp orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Kenara alın, soğuduktan sonra içine krema şeker ve matcha yı karıştırın.

Soğuyan krepleri ve kremayı kat kat olacak şekilde dizin ve üzerine yeşil çay tozu dökerek servis yapın.

15. Bergamot Çaylı Fırında Supangle

Bergamot Çaylı Fırında Supangle
Annemizin supanglesine değişik bir dokunuş yine earl greyden.
1 S.B süt
1 poşet earl grey çay
1/4 T.K limon kabuğu
1/4 T.K portakal kabuğu
2 yumurta sarısı
3 Ç.K şeker
1/8 T.K tuz
120 gr bitter çikolataSütü ısıtın ve demlenmesi için çayı 30 dakika içine bırakın aynı zamanda içine kabukları atın. Ateşten aldığınız sütün içinden çayı çıkarın ve çikolataları katın iyice eriyene kadar karıştırın. Başka bir kapta yumurta şeker ve tuzu iyice çırpın. Yavaş yavaş sıcak karışıma ekleyerek hızlıca çırpın. Hazır olan karışımı ısıya dayanıklı kaselere koyun ve 175 derecelik fırında 25 dk pişirin. (kaseleri koyduğunuz tepsiye su doldurmayı unutmayın)

16. Şeftalili Papatya Çaylı Panna Cotta

Şeftalili Papatya Çaylı Panna Cotta
İsminin havalı geldiğine bakmayın hem çok hafif hem yapması kolay bu tatlıyı bir de papatya çayı ile deneyin.

Beyaz Kısım;

1 S.B süt
1/4 S.B şeker
1,5 Ç.K jelatin
1,5 S.B krema
1 T.K vanilya

Jelatini 1-2 Ç.K soğuk suyun içinde ıslatın şişmesini bekleyin. Süt, krema ve şekeri kaynatın. Henüz sıcakken içerisine jelatini ve vanilyayı koyun. Bardaklara yarısına kadar doldurun ve yan şekilde buzdolabına koyun.

Şeftalili Pelte;

1 S.B papatya çayı
1 S.B şeftali püresi
3 Ç.K bal
2 Ç.K jelatin

Jelatini ıslatın. Diğer malzemeleri iyice karıştırın ve 1 dk mikro dalgada ısıtın. İçerisine jelatini atın. Oda sıcaklığına gelince beyaz kısım üzerine doldurun ve buzdolabında bekletin.

17. Yeşil Çaylı Çörekler

Yeşil Çaylı Çörekler
Çoreklerinize yeni bir tat katmak için yeşil çay tozu matchayı kullanabilirsiniz.
1,5 S.B un
1 T.K kabartma tozu
1/4 T.K tuz
1 Ç.K matcha (toz yeşil çay)
1/2 S.B şeker
1 yumurta
2 T.K tereyağı (erimiş)
1/4 S.B yoğurt
1/2 S.B sütKuru malzemeleri bir kapta karıştırın. Kalan ıslak malzemeleri ayrı bir kapta karıştırın. Kuru ve ıslak karışımları birbirine ekleyin. Hamuru bir sıkma torbasına doldurup simit şekli vererek tepsiye sıkın. 180 derecelik fırında 13-15 dk pişirin.

Üzeri için;

1,5 S.B pudra şekeri
2-5 Ç.K süt (tadını nasıl seviyorsanız)
2 T.K matcha
çörek otu

Çörek otu dışında kalan malzemeleri iyice karıştırın. Çöreklerin bir tarafına sosa batırın üzerini çörek otu ile süsleyip servis edin.

18. Kupada Mistik Çaylı Turta

Kupada Mistik Çaylı Turta
Bal kabaklı turtaya bir de mistik çay lezzeti kattık enfes oldu.
3,5 S.B bal kabağı püresi
1/2 S.B süt reçeli
1,5 S.B esmer şeker
4 Ç.K mistik çay
1/2 T.K tuz
2 T.K vanilya
4 yumurta
2 T.K tarçınBütün malzemeleri büyükçe bir kapta iyice karıştırın. Ardından ısıya dayanıklı kupaları 3/4 ü dolacak şekilde doldurup 180 derecelik fırında 50 dk pişirin.

19. Bergamot Çaylı Limonlu Cheese Cake

Bergamot Çaylı Limonlu Cheese Cake
Cheese cakein o ferahlatıcı tadını bir de bergamot çayıyla deneyin.Taban;1 S.B badem
1,25 hurma

İki malzemeyi blenderda iyice ufalana kadar çekin ve taban oluşturun.

Krema;

1,5 S.B kaju fıstığı
1/2 S.B krema
1/2 S.B bal
1/4 S.B tereyağı (erimiş)
1/4 S.B limon suyu
1 T.K limon kabuğu
3 T.K earl grey çay (toz halinde)

Earl grey çay dışındaki malzemeleri blenderda pürüzsüz olana kadar karıştırın. Karışımın yarısını hazırladığınız tabanın üzerine yayın ve dondurun. Kalan kremaya çayı ekleyip karıştırın. Donan kekin üzerine çaylı kremayı da döküp bir kere daha dondurun.

Üzeri için; istediğiniz bir meyve

20. Yeşil Çaylı Dondurma

Yeşil Çaylı Dondurma
Yaz günlerinin kurtarıcısı olacak bir tat.
Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

21. Papatya Çaylı Kremalı Kek

Papatya Çaylı Kremalı Kek
Rulo kekin içinde yumuşacık papatya kokulu bir kremaya ne dersiniz?
Kek tarifine buradan ulaşabilirsiniz.Krema için;1 S.B krema
1/4 S.B kuru papatya
2 Ç.K şeker

Bütün malzemeleri kaynamadan karışım sarımtırak bir renk aldığında altını kapatın ve papatyaları içinden alın. Ve dondurucu da soğutun. Kekin içerisine kremayı yayıp rulo yaparak servis edin.

22. Unsuz Bergamot Çaylı Sufle

Unsuz Bergamot Çaylı Sufle
Sufle denilince akan sular durur benim için hele ki çaylısına doyum olmuyor.
450 gr bitter çikolata (doğranmış)
1/2 S.B yağ
8 yumurta
1/3 S.B + 4 Ç.K şeker
1/2 T.K vanilya
1/2 S.B krema
2 poşet earl grey çay
1 küçük limonun kabuğuBitter çikolatayı ve yağı benmari usulü ile eritin. Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırın. Sarıların üzerine 1/3 S.B şekeri ve vanilyayı koyup iyice krema haline gelene kadar çırpın. Ardından çikolatalı karışıma ekleyin. Yumurta beyazlarını kar gibi olana kadar 4 Ç.K şeker ile çırpın. Karışıma ekleyin. 175 derecelik fırında 25 dk pişirin.Ayrı bir kapta kremayı ısıtıp içine çay poşetlerini ve limon kabuğunu atın. Kremayı soğutup sıcak sufleler ile servis yapın.

23. Mistik Çaylı Cupcake

Mistik Çaylı Cupcake
Cupcakesiz olur mu buyurun işte tarifi.

Kek;

3 Ç.K mistik çay
3/4 S.B un
2 Ç.K kakao
3/4 T.K kabartma tozu
Bir tutam tuz
14 Ç.K tereyağı (oda sıcaklığında)
115 gr bitter çikolata
1,25 S.B şeker
4 yumurta

Kuru malzemeleri bir kapta karıştırın. Bitter çikolatayı benmari usulü ile eritin ateşten alıp içine şekeri ekleyin. Tereyağını mikserde kar haline gelene kadar çırpın yumurtaları içine teker teker ekleyin. İlk olarak çikolatalı karışımı sonrasında kuru karışımı ekleyin ve cupcake kağıtlarının 3/4 ü dolacak şekilde doldurup. 175 derecelik fırında 15-20 dk pişirin.

Mistik Çaylı Krema;

1/2 S.B tereyağı (oda sıcaklığında)
1,5 Ç.K mistik çay
2,5 S.B pudra şekeri
1 T.K zencefil
1/2 T.K kakao
2 Ç.K süt
1/4 T.K vanilya

Tereyağını kar haline gelene kadar çırpın ve içerisine şeker, çay, zencefil ve kakaoyu içerisine ekleyin. Sütü ekleyip krema yapın ve vanilyayı ekleyin.

24. Bergamot Aromalı Portakal Kremalı Macaron

Bergamot Aromalı Portakal Kremalı Macaron
Zarif tatlıların en güzeli çaylı olanı.
Macaron için;120 gr şeker
100 gr badem  (toz halinde)
40 gr pudra şekeri
2 yumurta beyazı
1 poşet earl grey çayKuru malzemeleri iyice karıştırın.Pudra şekeri ve yumurta beyazlarını kar olana kadar çırpın. Kuru karışıma yavaş yavaş yedirin. 150 derecelik fırında 15 dk pişirin.

Kreması için;

150 ml krema
200 gr beyaz çikolata
1 poşet earl grey çay
1 portakalın kabuğu

Kremayı ısıtın ve çikolataları içinde eritin. Çay ve portakal kabuklarını ekleyip soğutun. 2 macaron kurabiyesi arasına sıkıp sandviç yapın.

25. Vanilya Soslu Bergamotlu Kek

Vanilya Soslu Bergamotlu Kek
Her çay davetine lazım.

1. Karamelli Bisküvi Sosu

Karamelli Bisküvi Sosu
Bisküviyi her zaman yapamazsınız ama sosu her daim yanınızda olabilir. İşte gerekenler;
  • 1 pkt krema
  • 1 pkt labne
  • 1/2 S.B pudra şeker
  • 1/8 S.B karamel sos
  • 1/2 S.B hindistan cevizi
  • Çikolata ve karamel sos(üzeri için)

İlk 4 malzemeyi kar gibi olana kadar iyice çırpın ve içine hindistan cevizlerini katın. Ardından üzerine dilediğiniz kadar çikolata ve karamel sos koyup servis edin.

2. Tarçınlı tatlılara en çok yakışan: Labneli Pofuduk Sos

Tarçınlı tatlılara en çok yakışan: Labneli Pofuduk Sos
Tarçınlı ufak çöreklerinizin en yakın arkadaşı olacak bu sosu yapmak çok kolay.
  • 1 pkt labne
  • 2 Ç.K tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 S.B pudra şekeri
  • 1/2 T.K vanilya
  • 2 Ç.K krema

İlk olarak labneyi ve tereyağını kabarana kadar çırpın. Ardından pudra şekeri ve vanilyayı ekleyin. Son olarak da kremayı ekleyip pürüzsüz ve pofuduk olana kadar çırpın.

3. Nutellalı Cheese Cake Sosu

Nutellalı Cheese Cake Sosu
Nutella deyince akan sular duranlardansanız bu sosa bayılacaksınız.
  • 1 pkt krema
  • 1 pkt labne
  • 3 Ç.K pudra şekeri
  • 3/4 S.B nutella

Bir kapta kremayı kabarana kadar iyice çırpın. Başka bir kapta ilk olarak labne ve pudra şekerini çırpın ardından içine nutella ekleyin. Kabaran kremayı nutellalı karışıma bir spatula yardımı ile yedirin.

4. Tatsız tuzsuz her şeye Oreolu Fıstık Ezmeli Sos yeter!

Tatsız tuzsuz her şeye Oreolu Fıstık Ezmeli Sos yeter!
Hem nutella hem fıstık ezmesi hem oreo galiba cennetteyiz!
  • 1,5 S.B fıstık ezmesi
  • 1 S.B beyaz çikolata parçaları
  • 1/2 S.B nutella
  • 12 adte oreo (parçalanmış)

Benmari usulü ile ya da mikrodalgada ( orta decede 1 dk) nutella, fıstık ezmesi ve beyaz çikolatayı eritip iyice birbirine karışmasını sağlayın. Ardından kırılmış oreoları ekleyip karıştırın.

5. Meyveyi yalnız bırakmak olmaz!

Meyveyi yalnız bırakmak olmaz!
Meyveyi kremşanti ile ikram etmek artık eskide kaldı gelin size mükemmel bir tarifim var.
350 ml krema
1 pkt hinditan cevizli puding
2-3 Ç.K hindistan cevizli rom (isteğe bağlı)Kremayı ve hindistan cevizli puding tozunu iyice çırpın ve kabarık bir sos ele edin. İsterseniz içine rom katabilirsiniz.

6. İtalyan tatlısı Cannoli Sos

İtalyan tatlısı Cannoli Sos
Hayatınızda bir kere denemeniz gereken tek tatlı bence İtalyanın biricik tatlısı “Cannoli”. Ee nereden bulalım biz diyorsanız buyurun cannoli sosuna.
  • 1 pkt labne
  • 1/3 S.B pudra şekeri
  • 1 pkt krema
  • 1,5-2 T.K vanilya
  • Damla çikolata, Şam fıstığı, Portakal kabuğu (üzeri için)

Krema, labne, vanilya ve pudra şekerini iyice kabarana kadar çırpın. Üzerine dilediğiniz kadar damla çikolata, portakal kabuğu rendesi ve fıstık ekleyin.

7. Amerikalıların püskeviti: S’mores Sos

Amerikalıların püskeviti: S'mores Sos
Bizdeki püskevitin bir değişik versiyonu S’mores Cookies. İki bisküvi arasında çikolatave marshmallow’u fırına verip afiyetle yiyorlar. İşte bu da onun sos hali.
  • 1/2 Ç.K tereyağı
  • 1,5 S.B damla çikolata
  • 15 adet büyük marshmallow

Fırına girebilecek bir tavada tereyağını eritin ve tavanın tabanına iyice yayın. Ardından damla çikolatalarla tavayı kaplayın ve üzerine marshmallowları dizip 235 derecelik fırında marshmallowlar kızarana kadar pişirin.

8. Kek hamurunu kim sevmez işte tadı aynı öyle: Kek Tadında Sos

Kek hamurunu kim sevmez işte tadı aynı öyle: Kek Tadında Sos
Küçük büyük herkesin en sevdiği şey kek hamuru olan kabın dibini sıyırmak, işte bir de bunu sos yapsak ne dersiniz?
  • 1 pkt hazır kek karışımı
  • 1 pkt krema
  • 1,5 S.B yoğurt
  • 2 T.K vanilya
  • Renkli süs şekeri

Renkli süs şekerleri dışındaki malzemeleri kabarık bir hal alana kadar çırpın. 15 dakika buzdolabında bekletin. Renkli süs şekerler ile süsleyin.

9. Snickers severleri buraya alalım: Snickerslı Sos

Snickers severleri buraya alalım: Snickerslı Sos
Hem karamel hem fıstık hem çikolataa daha ne olsun!
  • 4 adet snickers
  • 1 pkt labne
  • 1 pkt krema
  • 1 Ç.K fıstık ezmesi

Snickersları parçalayın üzerine kalan bütün malzemeleri ekleyip mikserde yüksek devirde iyice çırpın.

10. 7 Katlı Sos

7 Katlı Sos
7 kat tatlının bir arada olması mı ?! Gözüm çoktan seğirmeye başladı bile. Kaşıklayarak bile yiyebileceğiniz bu sos için;
  • 1 pkt labne
  • 1 pkt çikolatalı bisküvi (parçalanmış)
  • 1/2 kg çilek (ayıklanmış ve doğranmış)
  • 1 pkt çikolatalı puding
  • 750 ml süt
  • 1 pkt krem şanti

Pudingi ve krem şantiyi tarifine göre yapın ve soğutun. Bir kare borcama en alta labneyi dökün ve yayın. Ardından un haline getirdiğiniz çikolatalı bisküvilerin yarısını kullanarak kat yapın. Üzerine doğranmış çileklerin yarısını yayın. Çikolatalı pudingi yayın. Kalan çikolatalı bisküvileri koyun. Kremşanti ile kaplayıp üzerine çileklerin kalanını koyun.

11. Biraz İrlanda esintisi olsun: Bailey’s Irish Cream Sos

Biraz İrlanda esintisi olsun: Bailey’s Irish Cream Sos
18 sos dediğin irish cream ile hem hafif hem alkollü olur (:
  • 1 S.B krema
  • 1 S.B labne
  • 1 S.B pudra şekeri
  • 1/4 S.B Irish Cream
  • 1 T.K vanilya
  • 2-3 Ç.K çikolata sos

İlk olarak kremayı pofuduk olana kadar çırpın. Daha sonra labne, irish cream, pudra şekeri ve vanilyayı karıştırın. Kremayı labneli karışıma yedirin. Üzerini çikolatalı sos ile süsleyin.

12. Fıstık ezmesi her şeye mi yakışır: Brownieli Fıstık Ezmeli Sos

Fıstık ezmesi her şeye mi yakışır: Brownieli Fıstık Ezmeli Sos
Tuzlu krakerlerin yanına en çok yakışan soslardan biri. Kesinlikle denemelisiniz.
  • 1 pkt labne
  • 4 Ç.K şeker
  • 1/2 S.B fıstık ezmesi
  • 2 T.K vanilya
  • 1 S.B yoğurt
  • 1 S.B hazır brownie kek karışımı
  • Damla çikolata ve fıstık parçaları

Labneyi bir kaba alın ve pürüzsüz olana kadar iyice çırpın. Ardından içine şekeri, vanilyayı ve fıstık ezmesini karıştırın. En son yoğurdu karışıma ekleyin. Üzerine damla çikolata ve fıstık parçaları ekleyerek servis edin.

13. Elma ve karamelim muhteşem buluşması: Karamelli Sos

Elma ve karamelim muhteşem buluşması: Karamelli Sos
Elmaya, elmalı paya en çok tabi ki karamel yakışır.  İşte size muhteşem bir karamel sos tarifi.
  • 1 pkt labne
  • 1/2 pkt krema
  • 1/2 S.B beyaz damla çikolata
  • 500ml karamel sos

Çikolatalar dışındakileri mikserde yüksek hızda çırpın ve damla çikolata ile süsleyin.

14. Şeker gibi sos: Marshmallow Sos

Şeker gibi sos: Marshmallow Sos
Marshmallow yemekten bıkmayanlara özel sos.Yapımı biraz daha zor ama yemesi de bir o kadar eğlenceli!
  • 1 pkt labne
  • 10 adet büyük marshmallow
  • 1 T.K mısır şurubu
  • 1/2 S.B fıstık  ezmesi

İlk olarak 10 adet  marshmallow ve mısır şurubunu, ateşte bir araya gelene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta labne ve fıstık ezmesini karıştırın, soğuyan marshmallowları içine atın.

15. Kurabiye hamurunu çiğ sevenler el kaldırsın

Kurabiye hamurunu çiğ sevenler el kaldırsın
Annemin sesi kulağımda “çiğ yenmez karnın ağrır!” Minnacıktan bir şey olmaz, karşınızda Kurabiye Hamuru Sos;
  • 1 pkt labne
  • 1/2 S.B tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 S.B fıstık ezmesi
  • 2 S.B pudra şekeri
  • 3 Ç.K esmer şeker
  • 1/4 S.B un
  • 1 T.K vanilya
  • 2,5 S.B yulaf
  • 2/3 S.B bonibon
  • 1 S.B damla çikolata

Labne, tereyağı ve fıstık ezmesini pürüzsüz olana kadar çırpın. Şekerleri ve vanilyayı karıştırın. Yulaf , bonibon ve damla çikolataları en son ekleyip bir süre buz dolabında bekletip servis yapın.

16. Başka bir İtalyan lezzeti : Tiramissu Sosu

Başka bir İtalyan lezzeti : Tiramissu Sosu
Hem kahve hem krema işte tam aradığım şey diyorsanız denemelisiniz.
  • 1 pkt labne
  • 3/4 ricotto peyniri
  • 1 T.K vanilya
  • 1,5 S.B pudra şekeri
  • 1,25 T.K hazır kahve
  • 2 T.K kakao

Labneyi pürüzsüz olana kadar çırpın, ardından ricottoyu katın ve iyice karıştırın. Kakao dışındaki tüm malzemeleri karışıma ekleyin. Üzerine kakao serpip servis edin.

17. Vişneli Cheese Cake Sos

Vişneli Cheese Cake Sos
Cheese kekin o mükemmel kremamsı dokusunu sos yapmak istemez misiniz?
1 pkt labne
1/2 S.B pudra şekeri
1 S.B yoğurt
1 Ç.K vanilya
1,5 S.B vişne
2 T.K mısır nişastası
2 T.K şekerVişne, toz şeker ve nişastayı bir tencereye alıp koyulaşana kadar kaynatın ve soğumaya bırakın. Geri kalan malzemeleri pürüzsüz olana kadar karıştırın. Tabağa ilk olarak peynirli karışımı alıp üzerine vişne sosu dökün.

18. Kaşıklayarak bile mükemmel: Magnolia Muzlu Puding Sos

Kaşıklayarak bile mükemmel: Magnolia Muzlu Puding Sos
Pudingi kim sevmez hele ki muzluysa. İşte size çeşit çeşit bisküvinizi batırabileceğiniz mükemmel bir sos:
1 pkt labne
1/2 S.B pudra şekeri
1 pkt krema
1 S.B muzlu puding
2 muz
1 T.K limon suyu
15 adet bebe biskuvisiPudingi tarifine göre hazırlayın ve soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde labne, krema şeker ve vanilyayı çırpın. Soğumuş pudingi ve limon suyunu içine ekleyin. Muzları doğrayın ve karışıma ekleyin. Bisküvileri ezin, yarısını içine yarısını da süsleme için üzerine ekleyin.

19. Sadece 6 sn sürüyormuş dediler: Çilekli Sos

Sadece 6 sn sürüyormuş dediler: Çilekli Sos
Çilek aşıklarına çilekli lezzet.
10 adet marshmallow
1 T.K mısır şurubu
1 pkt labne
1 T.K çilek aromasıMarshmallowları mısır şurubu ile pişirip krema haline getirin. Labne ve çilek aromasını iyice karıştırın. Soğuyan marshmallowları içine ekleyin.

20. After Eight sevenler kaşık kaşık yiyecek: Naneli Damla Çikolatalı Kurabiye Hamuru Sos

After Eight sevenler kaşık kaşık yiyecek: Naneli Damla Çikolatalı Kurabiye Hamuru Sos
Kurabiyenin nanelisi mi olur demeyin deneyenler vazgeçemiyor.
1/2 S.B tereyağı (oda sıcaklığında)
1/4 S.B esmer şeker
1/4 S.B şeker
1 T.K nane aroması
1/4 T.K tuz
1 S.B un
Süt ya da yoğurt (malzemeleri bir arada tutmak için)
6 damla yeşil gıda boyası
1 S.B damla çikolataTereyağı ve şekerleri kar haline gelene kadar çırpın, ardından içine tuz, un, nane aromasını katın. Sos kıvamına gelene kadar süt ya da yoğurt ekleyin ve gıda boyasını karıştırın. Son olarak damla çikolataları ekleyip servis yapın.

21. Tam bir lezzet patlaması: Gökkuşağı Sos

Tam bir lezzet patlaması: Gökkuşağı Sos
Çocukların da bayılacağı rengarenk bir sos.
2 S.B yoğurt
2 pkt krema
1 S.B süt
1 pkt sade kek karışımı
Renkli şekerlerYoğurt ve kremayı iyice karıştırın. Kek karışımı ve sütü yavaş  yavaş karışıma ekleyin, pürüzsüz bir karşım elde edin. Servis etmeden bir gece buz dolabında bekletin. Servis ederken renkli şekerlerle süsleyin.

2. Karamelli çikolatalı kek! ?

Karamelli çikolatalı kek! ?
Bu benim favorim galiba. Karamel aşıklarına birebir! İlk olarak karamel tarifine şuradan bakabilirsiniz.4 Ç.K un
4 Ç.K şeker
3 Ç.K kakao
1/4 T.K kabartma tozu
1/4 T.K tuz
1 çırpılmış yumurta
3 Ç.K süt
1 Ç.K sıvı yağ
2 Ç.K karamelKaramel hariç bütün malzemeleri kupanın içerisinde iyice karıştırın. Yapıp soğuttuğunuz karameli kek hamurunun tam ortasına koyun. Mikrodalganın yüksek derecesinde 1,5-2 dakika pişirin.

3. Kekler tamam da çilekli tart abartı olmamış mı?

Kekler tamam da çilekli tart abartı olmamış mı?
Evet evet bildiğimiz çilekli tart evet hem de kupada! Maalesef bu tarif mikrodalgada değil ama yine de kupada olması bile mükemmel değil mi?
1/2 S.B çilek (ayıklanmış ve 4’e kesilmiş)
1/2 Ç.K şeker
1/4 Ç.K un
Bir tutam tuz
1 Yaprak milföy hamuru
1/2 çırpılmış yumurtaÇilek, şeker, un ve tuzu kupada karıştırın. Üzerine kupa ile kestiğiniz milföy hamurunu koyun ve üzerine biraz yumurta sürün. 200 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.

4. Bir tepsi kurabiyeyle kim uğraşacak?! Bir kupa dolusu size yeter!

Bir tepsi kurabiyeyle kim uğraşacak?! Bir kupa dolusu size yeter!
Nam-ı diğer chocolate chip cookies’i size 1 dakikada yapabileceğimizi söylesem?1 Ç.K tereyağı
1 Ç.K şeker
1 Ç.K esmer şeker
1/8 T.K vanilya
Bir tutam tuz
1 yumurta sarısı
3,5 Ç.K un
1 Ç.K damla çikolataTereyağını mikrodalgada eritin. Üzerine şeker, vanilya ve yumurta sarısını ekleyin ve karıştırın. Son olarak un ve damla çikolatayı ekleyin pofuduk bir hamur olana kadar karıştırın. 30-50sn kadar mikrodalga da pişirin.

5. Bisküvili kakaolu kek üstü marshmallow! Aman tanrım sana geliyorum keki!

Bisküvili kakaolu kek üstü marshmallow! Aman tanrım sana geliyorum keki!
Evet içinde zilyon şey var ama tadına doyamayacaksınız emin olun!2-3 Ç.K petibör bisküvi (iyice kırılmış)
3,5 Ç.K erimiş tereyağı
2 Ç.K şeker
1 yumurta
1/2 T.K vanilya
1/4 S.B un
2 Ç.K kakao
1/8 T.K kabartma tozu
Bir tutam tuz
1/3 S.B kırılmış çikolata
1 adet marshmallow1/2 Ç.K tereyağını eritip bisküvilerle karıştırın ve kupanın dibine koyun. Kalan yağın içerisine çikolataları koyup mikrodalgada 10-15 sn kadar eritin. Marshmallowlar dışında kalan malzemeyi iyice karıştırın ve bisküvili karışımın üzerine dökün. Üzerine bir adet marshmallow koyun. 1,5-2 dakika kadar pişirin.

6. Hazır çikolata kek falan demişken Nutella’lı kek demeden olmaz!

Hazır çikolata kek falan demişken Nutella'lı kek demeden olmaz!
İster hazır Nutella ile ister ev yapımı Nutella ile iki şekilde de harika oluyor!4 Ç.K şeker
3 Ç.K kakao
4 Ç.K kek un
3 Ç.K süt
3 Ç.K sıvı yağ
3 Ç.K Nutella
1 çırpılmış yumurtaBütün malzemeleri pürüzsüz olana kadar çırpın. 1,5-2 dakika kadar mikrodalganın yüksek sıcaklığında pişirin. Dilerseniz üzerine çırpılmış krema koyabilirsiniz.

7. Fıstıklı çikolatalı kek: Başka bir deyişle Snickers keki!

Fıstıklı çikolatalı kek: Başka bir deyişle Snickers keki!
Snickers severler kek halini denemeye ne dersiniz?
2 Ç.K tereyağı
2 Ç.K fıstık ezmesi
1/2 T.K vanilya
1 yumurta
2 Ç.K şeker
2 Ç.K un
3 Ç.K kakao
1/8 T.K tuz
1/8 T.K kabartma tozu
3 Ç.K damla çikolataBir kapta tereyağını eritin ve içerisine fıstık ezmesini katıp iyice karıştırın. Ardından kupanın içinde, yumurta, şeker, vanilyayı iyice karıştırın. Üzerine kalan kuru malzemeleri iyice yedirin. Son olarak fıstık ezmesi tereyağ karışımını keke ekleyin. 1-2 dakika mikrodalgada pişirin.

8. En hızlı yoldan kupada makarna!

En hızlı yoldan kupada makarna!
Evet tam öğrencilere özel hem hızlı hem az bulaşıklı hem lezzetli!
1/3 S.B makarna
1/2 S.B su
1/4 S.B süt
1/2 S.B rendelenmiş kaşarMakarna ve suyu kupaya alıp mikrodalgaya atın. Yüksek derecede 2 dk pişirin. Ardından biraz karıştırıp tekrar mikrodalgaya koyun 2 dk daha pişirin. Makarnaların hala pişmediğini düşünüyorsanız, üzerine 1 T.K su daha ekleyip işlemi tekrarlayın. Sıcak makarna üzerine süt ve peyniri ekleyin, iyice karıştırıp 1 dk daha mikrodalgaya atın.

9. Meyvesiz olmasın evde kalan muzlar kararmasın: Muzlu Kek

Meyvesiz olmasın evde kalan muzlar kararmasın: Muzlu Kek
Evde bir muz var yesen yenmez atsan içim acır diyenlere, bal gibi tarif hemen muzu keke doğrayın.
Biraz sprey ya da normal yağ( kupanın içerisini yağlamak için)
3 Ç.K un
1 Ç.K şeker (bardağı kaplamak için ekstra 1 T.K daha)
2 Ç.K esmer şeker
1/8 T.K tuz
1/8 T.K kabartma tozu
1/8 T.K karbonat
1 yumurta
1/4 T.K vanilya
1 Ç.K sıvı yağ
1 Ç.K süt
1 olgun ezilmiş muzKupayı iyice yağlayın. İçerisine şeker serpin. İçine bütün malzemeleri katıp iyice karıştırın. 3 dk mikrodalganın yüksek derecesinde pişirin.

10. Muzdan kek yaptık hani nerede kuru meyveli kek diyenlere…

Muzdan kek yaptık hani nerede kuru meyveli kek diyenlere...
Kahve yanında enfes gidecek bu kek için gereken fazladan bir kupa kahve!
3 Ç.K esmer şeker
2 Ç.K un
2 Ç.K tereyağı
1/4 T.K tarçın
Bir tutam tuz
1/2 çırpılmış yumurta
2 Ç.K yoğurt
1 T.K bal
1/4 T.K vanilya
1/4 S.B kek unu
1 T.K kuru kayısı/üzüm/incirÜzeri için;2 Ç.K esmer şeker ve unu karıştırın içerisine 1 T.K tereyağı, bir tutam tarçın ve tuzu koyun. İyice karıştırın.

Kek için;

Kalan malzemeleri (kuru meyveler hariç) iyice karıştırın. Tam ortasına kuru meyveleri katın. Üzerine yukarıdaki karışımı ekleyip 1-1,5 dk kadar pişirin.

11. Tarçın sevdalılarına 3 dakikada aşk yaşatan tarçın pastası!

Tarçın sevdalılarına 3 dakikada aşk yaşatan tarçın pastası!
Seveni var sevmeyeni var bilirim. Ama bence özellikle söyle bir kışı hatırlamak istediğimizde bizi en tatlı şekilde karşılayan şey tarçın.
2 Ç.K elma püresi
1 Ç.K sıvı yağ
1 Ç.K süt
1/4 T.K vanilya
1/4 S.B un
2,5 Ç.K esmer şeker
3/4 Ç.K tarçın
1/4 T.K kabartma tozu
1/8 T.K tuzBütün malzemeleri kupada iyice karıştırın. Mikrodalgada 1-1,5 dk pişirin. Üzerine isterseniz biraz şeker, labne ve sütü karıştırarak krema hazırlayıp onunla birlikte tüketebilirsiniz.

12. Diyetin baş tacı yulaf ezmesini hem lezzetli hem 3 dakikada yapmak istemez misiniz?

Diyetin baş tacı yulaf ezmesini hem lezzetli hem 3 dakikada yapmak istemez misiniz?
Yulaf ne yaa iğrenç diyenleri bu tarife davet ediyorum. Hem tok tutuyor hem tadı enfes oluyor. Sadece 3 dakikada!
1/2 S.B yulaf ezmesi
1 Ç.K keten tohumu
1 yumurta
1/2 S.B süt
1/3 ezilmiş muz
1/4 T.K tarçın
1/2 doğranmış elma
2 T.K balYulaf, keten tohumu, yumurta ve sütü iyice karıştırın. Ardından kalan malzemeleri içine atın ve karıştırın. Mikrodalgada 2-3 dk pişirin.

13. Ay kek mek uğramam diyenlere bayat ekmekleri keke çevirme şansı!

Ay kek mek uğramam diyenlere bayat ekmekleri keke çevirme şansı!
Evde bayat ekmekten bol bir şey yok ama canım tatlı çekiyor diyenlere müthiş bir tarifim var!
Bayat ekmek
1 Ç.K tereyağ
1 yumurta
3 Ç.K süt
1 T.K vanilya
Dilediğiniz kadar tarçınBayat ekmekleri küp küp doğrayın. Kupada tereyağını eritin, ekmekleri içine atın karıştırın. Kalan malzemeleri bir yerde çırpın ve ekmeklerin üzerine dökün. 1-1,5 dakika yüksek ısıda pişirin. Üzerine sıcakken bal dökerek tüketebilirsiniz.

14. Canınız muffin çekti ama bütün tepsiyi kim yiyecek değil mi?

Canınız muffin çekti ama bütün tepsiyi kim yiyecek değil mi?
Orijinal tarifte yaban mersini kullanılmış ancak Türkiye’de bulunması bir hayli zor. Ben böğürtlen ile denedim.
1/4 S.B taze/dondurulmuş böğürtlen
1/4 S.B keten tohumu
1/2 T.K kabartma tozu
2 Ç.K bal
1/2 T.K portakal kabuğu rendesi
1 yumurta beyazı
1/2 T.K vanilyaYumurtanın beyazını kar haline gelene kadar çırpın içerisine balı ekleyin. Ardından kuru malzemeleri karışıma ekleyin son olarak meyveleri ekleyin. Mikrodalgada yaklaşık 1 dakika pişirin.

15. Hiç tuzlu olmadı diyenlere bir de mikrodalgada kiş tarifi!

Hiç tuzlu olmadı diyenlere bir de mikrodalgada kiş tarifi!
Kiş en sevilen tuzlu pasta olabilir. Hafif ılıkken tadına doyum olmaz. Hem de bu tarif evdeki bayat ekmeği değerlendiriyor.
1 yumurta
1,5 Ç.K süt
1/4 T.K tuz ve karabiber
1/4 ekmek
2 T.K krem peynir
1/2 dilim salam
Taze kekik/fesleğen/maydanoz
HardalYumurta, süt, tuz, karabiber ve krem peyniri çırpın. Ekmeği parçalara ayırıp kupaya koyun ve üzerine karışımı ekleyin. Ekmek üzerine salam ve taze otları koyup yaklaşık 1 dk pişirin.

1. En güzelinden başlamazsam olmazdı! İçi dışı bol çikolatalı kurabiye.

En güzelinden başlamazsam olmazdı! İçi dışı bol çikolatalı kurabiye.
Kabul edelim çikolata görünce hele ki akışkan bir çikolata görünce hepimizin gözlerinden kalpler çıkıyor. Bir de bunun kurabiyesini yapsak efsane olmaz mı?

  • 1 S.B margarin
  • 1 S.B şeker
  • 1/2 S.B esmer şeker
  • 2 yumurta
  • 1 T.K vanilya
  • 1 Y.K su
  • 1 T.K tuz
  • 1 T.K karbonat
  • 2/3 S.B kakao
  • 2 S.B un
  • 3/4 S.B çikolatalı puding

İlk olarak margarin ve şekerleri krema olana kadar çırpın, daha sonra yumurtaları vanilyayı ve suyu ekleyin. Son olarak kuru malzemeleri ekleyip yoğurun. Hamuru dinlenmeye bırakın ve pudingi üzerindeki talimata göre pişirin. Hamurdan parçalar koparın ve içerisine 1 T.K puding koyup kapatın. Şekere bulayıp fırın tepsisine dizin. 200 derecelik fırında 5-8 dk pişirin.

2. Damla çikolatalı kurabiye fikri yeterince mükemmel değilmiş gibi bir de için de karamel olduğunu düşünsenize…

Damla çikolatalı kurabiye fikri yeterince mükemmel değilmiş gibi bir de için de karamel olduğunu düşünsenize...
Damla çikolatalı kurabiye kenarlarının çıtırlığı ve içinin yumuşaklığıyla zaten gönlümüzde taht kurmuş yiyeceklerden peki kendisini bir de karamelle görmek istemez misiniz?

  • 1 S.B un
  • 1/2 T.K karbonat
  • 1/2 T.K tuz
  • 1/2 S.B tereyağı
  • 1/3 S.B şeker
  • 1/3 S.B esmer şeker
  • 1/2 T.K vanilya
  • 1 yumurta
  • 1 S.B damla çikolata
  • Karamel sos

İlk olarak tereyağı ve şekerleri krema olana kadar çırpıyoruz. Daha sonra içerisine bir yumurta ve vanilya ekliyoruz. Kuru malzemeleri karışıma ekleyip son olarak damla çikolataları ekliyoruz. Tarifine göre hazırladığımız karamel sosun kıvam alması için bir miktar soğutuyoruz. Kurabiyelerin içine karamel sos doldurup yuvarlıyoruz. 180 derecelik fırında 10-12 dk pişiriyoruz.

3. Kurabiyenin içine kurabiye saklayıp bir kurabiyeception yaratmak aslında sizin elinizde!

Kurabiyenin içine kurabiye saklayıp bir kurabiyeception yaratmak aslında sizin elinizde!
Damla çikolatalı kurabiyeyi Oreo ile birleştirip kendinizi ödüllendirebilirsiniz.Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

4. Peki biraz fıstık ezmesi ve çikolatanın aşkından bahsetsek? Yetmesi onları bir kurabiyede birleştirsek?

Peki biraz fıstık ezmesi ve çikolatanın aşkından bahsetsek? Yetmesi onları bir kurabiyede birleştirsek?
Fıstık ezmesi çok sık yenilen şeylerden biri olmasa da seveni azımsanmayacak kadar çok. Aynı zamanda kendisi çikolata ile mükemmel bir uyum da oluşturuyor. Eh durum bu olunca bana da tarifi vermek düşüyor.

  • 1 S.B fıstık ezmesi
  • 1 yumurta
  • 1 T.K vanilya
  • 1/2 T.K karbonat
  • 1/2 T.K tuz
  • 1,5 S.B un

Dolgu;

  • 1/2 S.B tereyağı
  • 2 Y.K kakao
  • 3/4 S.B pudra şekeri

Tereyağı şeker ve fıstık ezmesini krema olana kadar çırpın. Daha sonra yumurta ve vanilyayı ekleyin. Son olarak kuru malzemeleri ekleyip hamuru kenara alın. Bir başka kapta dolgu malzemelerini krema olana kadar karıştırın. Bir parça hamur içeriisine bir miktar dolgu ekleyip kenarlarını kapatın. 175 derecelik fırında 11-14 dk kadar pişirin.

5. Fıstık ezmesi ve çikolatanın yakıştığını söylemiştim ya, bu sefer de durumu tersine çevirip kurabiyeleri çikolatalı yaptım.

Fıstık ezmesi ve çikolatanın yakıştığını söylemiştim ya, bu sefer de durumu tersine çevirip kurabiyeleri çikolatalı yaptım.
Çikolatalı bir kurabiyeden daha güzeli içinde fıstık ezmesi saklayan çikolatalı kurabiyedir.

  • Brownie hamuru
  • 1/2 S.B fıstık ezmesi
  • 1/2 S.B pudra şekeri

Fıstık ezmesi ve şekeri karıştırın. Daha sonra brownie karışımından bir parça alıp içerisine biraz fıstık ezmeli karışımdan ekleyin. Top haline getirdiğiniz kurabiyeleri 175 derecelik fırında 9-11 dk kadar pişirin.

6. “Yok bana içi dışı her yeri fıstık ezmesi olan kurabiye lazım” diyenleri fıstık ezmesi komasına bu kurabiye sokacak!

"Yok bana içi dışı her yeri fıstık ezmesi olan kurabiye lazım" diyenleri fıstık ezmesi komasına bu kurabiye sokacak!
Fıstık ezmesine bayılanlardansanız işte bu kurabiye sizin için yaratılmış.
  • 1/2 S.B fıstık ezmesi
  • 1/2 S.B esmer şeker
  • 1/2 S.B tereyağı
  • 172 S.B şeker
  • 1 yumurtaa
  • 1 T.K vanilya
  • 1/2 T.K tuz
  • 1 T.K karbonat
  • 1,75 S.B un

Dolgu;

  • 1/4 S.B şeker
  • 1/2 T.K tarçın
  • 1/2 S:B fıstık ezmesi
  • 1/2 S.B pudra şekeri

İlk olarak pudra şekeri ve fıstık ezmesini iyice karıştırıp 24 küçük top haline getirin. Daha sonra kurabiye karışımındaki tereyağı, şeker ve fıstık ezmesini krema olana kadar karıştırın. Yumurta ve vanilyaları ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak kuru malzemeleri ekleyin. Hamurdan bir parça koparın ve ortasına fıstık ezmesi toplarını yerleştirin. Şeker ve tarçın karışımına bulayıp 180 derecelik fırında 8 dk pişirin.

7. Şekerle kurabiyeyi bir araya getirip çocukluğumuza dönmeye karar verdim!

Şekerle kurabiyeyi bir araya getirip çocukluğumuza dönmeye karar verdim!
Şekeri en çok sevdiğim yıllar hiç süphesiz çocukluk yıllarımdı. Eminim sizin de öyledir. Eh durum bu olunca onu da kurabiyeye eklemeden olmazdı.
  • 3 S.B un
  • 2/3 S.B kakao
  • 1/2T.K karbonat
  • 1 S.B şeker
  • 1 S:B esmer şeker
  • 1 S.B tereyağı
  • 2 yumurta
  • 2 T.K vanilya
  • 1 S.Bdamla çikolata
  • Kurabiye sayısı kadar marshmallow

Marshmallowları birkaç gün önceden her biri 3 minik parçaya bölünmüş olarak dondurucuya atın.

Kuru malzemeleri bir kapta, yaş malzemeleri ayrı bir kapta iyice karıştırın. Daha sonra karışımları birbirine ekleyin. Bir parça hamuru elinize alın ve 3 minik donmuş marshmallowu yerleştirip kapalı bir top haline getirin. Üstlerini damla çikolata ile süsleyip, 200 derecelik fırında 8-10 dk pişirin.

8. Amerikalıların bir lezzeti var adı s’mores. Kendisini bugünlük kurabiyeye davet ettim!

Amerikalıların bir lezzeti var adı s'mores. Kendisini bugünlük kurabiyeye davet ettim!
Şimdi Amerikalıların lezzeti de neymiş işte bizim Türk lezzetleri varken diye çıkışmayın. Her milletin güzel tatları oluyor. Bizim amacımız hepsini denemek. S’mores genel olarak kamp ateşinde kızan marshmallowun çikolata ve bisküvi ile buluşmasıyla oluyor. Ben de bu sefer kendisini kurabiyenin içine koydum mükemmel oldu!
  • 1,25 S.B un
  • 1,25 S.B tam buğday unu
  • 1/2 T.K tuz
  • 1 T.K karbonat
  • 1/2 T.K kabartma tozu
  • 6-7 adet petibör bisküvi
  • 1,5 T.K tarçın
  • 1 S.B tereyağı
  • 3/4 S.B esmer şeker
  • 2 yumurta
  • 1 T.K vanilya
  • 2/3 S.B damla çikolata
  • 1/2 S.B sütlü çikolata
  • 2 S.B marshmallow (küçük küçük paarçalara ayrılmış)

Petibör bisküvileri elinizle kırın, çok un gibi olmamasına dikkat edin. Tereyağı ve şekeri krema olana kadar çırpın, içerisine teker teker yumurtaları ilave edin daha sonra vanilyayı ekleyin. Son olarak kalan kuru malzemeleri karıştırıp sıvı malzemelere ekleyin. Sütlü çikolatayı kırın ve bisküvi kırıntıları ile karıştırın. Daha sonra minik bir kurabiye hamuru üzerine bisküvili karışımdan, birkaç marshmallow koyun üzerini tekrar kurabiye hamuru ile kapatın. 175 derecelik fırında 8-9 dk kadar pişirin. Ilık servis edin.

9. Peki hem içindeki dolguyu hem de kurabiyesini sizin hazırlayacağınız bir sürpriz olsa?

Peki hem içindeki dolguyu hem de kurabiyesini sizin hazırlayacağınız bir sürpriz olsa?
Dışında cevizili kurabiye içinde çikolatalı bir sürpriz olan bu lezzete bayılacaksınız!

  • 1/2 S.B tereyağı
  • 1 S.B şeker
  • 1/2 S.B esmer şeker
  • 2 yumurta
  • 1 T.K vanilya
  • 1/2 T.K tuz
  • 1 T.K karbonat
  • 2,25 S.B un
  • 1/2 S.B ceviz

Dolgu;

  • 1,5 S.B şeker
  • 2/3 S.B süt reçeli
  • 2 Y.K tereyağı
  • 1/4 T.K tuz
  • 2 S.b marshmallow
  • 1,5 S.B damla çikolata
  • 1 T.K vanilya

Şeker, süt reçeli, tereyağı ve tuzu orta ateşte bir tencereye alıp karıştırın. Kabarcıklar çıkarmaya başladıktan 4-5 dk sonra ateşten alın. İçine marshmallow, vanilya ve damla çikolataları ekleyin. Bütün malzemeler iyice karışınca bir yağlı kağıt üzerine karışımı dökün ve düzleştirin. Buzdolabında 2 saat kadar bekletin.

Tereyağı ve şekeri krema olana kadar karıştırıp içerisine yumurta ve vanilyayı ekleyin. daha sonra kuru malzemeleri ve son olarak cevizleri ekleyip bir hamur elde edin. Hamurdan minik parçalar alıp içerisine dolgu malzemesinden ekleyin. ve 175 derecelik fırında 12-15 dk kadar pişirin.

10. İçinde kek saklayan kurabiye gördünüz mü hiç?

İçinde kek saklayan kurabiye gördünüz mü hiç?
Evet evet yanlış duymadınız, bu kurabiyeler içinde kek saklıyorlar, hem de en güzel kek olan brownie’yi saklıyorlar!Damla çikolatalı kurabiye tarifine buradan, brownie tarifine buradanulaşabilirsiniz.Brownieleri pişirip soğutun ve minik küpler halinde dilimleyin. Daha sonra damla çikolatalı kurabiye hamurunun içine bir parça brownie koyup top haline getirin. 175 derecelik fırında 12-13 dk kadar pişirin.

11. Kabul edelim Nutella’nın güzelleştiremediği şey yok! İşte içinde Nutella saklayan kurabiye…

Kabul edelim Nutella'nın güzelleştiremediği şey yok! İşte içinde Nutella saklayan kurabiye...
 Nutella’yı kaşık kaşık yediğimiz zamanlar vardır işte bu da o zor zamanları güzelleştirmek için gereken kurabiye.
  • 1/2 S.B Nutella
  • 2,5 S.B un
  • 1/2 T.K kabartma tozu
  • 1/2 T.K tuz
  • 1,5 S.B şeker
  • 14 Y.K tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 Y.K deniz tuzu

Nutella’yı 1’er T.K toplar halinde bir yağlı kağıda koyun ve yaklaşın 15 dk kadar dondurun.

Bir kapta un, tuz, ve kabartma tozunu karıştırın. Bir başka kapta şeker ve tereyağını krema olana kadar çırpın, ardından içerisine yumurtaları ve vanilyayı ekleyin. Kuru karışımı sıvı karışıma ekleyip hamur elde edin. Hamurdan kopardığınız parçaları düzleştirip içerisine biraz deniz tuzu serpin ve bir top donmuş Nutella’yı ekleyin. Daha sonra üzerini kapatın ve şekere bulayıp  175 derecelik fırında 10-13 dk kadar pişirin.

12. Nane aşıkları ellerini kaldırabilir mi? ??????

Nane aşıkları ellerini kaldırabilir mi? ?????? Nane aromasını her şeyin içinde sevenlerdenseniz doğru yere geldiniz. Bu kurabiyelerin içerisine naneli çikolatalar gizli!
  • 1 S.B tereyağı
  • 3/4 S.B şeker
  • 3/4 S:B esmer şeker
  • 2 yumurta
  • 2 T:K vanilya
  • 2 S:B un
  • 2/3 S:B kakao
  • 1 T.K karbonat
  • 1/4 T.K tuz
  • Kurabiye sayısı kadar naneli çikolata

Tereyağı ve şekeri krema olana kadar karıştırın. Karışıma yumurta ve vanilyayı ekleyin. Başka bir kapta kuru malzemeleri karıştırın ve sıvı malzemelerle kuru malzemeleri birleştirin. Hamurdan br parça alıp içerisine naneli çikolata koyun ve kapatın. 175 derecelik fırında 15-17 dk kadar pişirin.

13. Son olarak içi cheesecake kreması tadında dışı ise bol tarçınlı bir lezzet var.

Son olarak içi cheesecake kreması tadında dışı ise bol tarçınlı bir lezzet var.
Evet bu kurabiye içinde peynir gizliyor ama peynir dediysem sanmayın ki garip bir tadı var. Tatlılarda yediğimiz labnenin tarçın ile mükemmel uyumu işte burada.

  • 3/4 S.B un
  • 1/4 T.K kabartma tozu
  • 1/4 T.K tuz
  • 1/2 T.K karbonat
  • 1/4 S.B şeker
  • 1/2 T.K vanilya
  • 2-4 T.K süt
  • 3 Y.K sıvıyağ
  • 1 kase şeker – tarçın karışımı

Dolgu;

  • 2 T.K pudra şekeri
  • 2 Y.K labne

İlk olarak labne ve pudra şekerini karıştırıp kenarda bekletin. Daha sonra ilk 5 malzemeyi iyice karıştırın. Bir başka kapta kalan sıvı malzemeleri karıştırın. Sıvı malzemeler ile kuru malzemeleri birleştirip hamur elde edin. Daha sonra hamurdan parçalar koparın içerisine labneli karışımdan ekletin. Şeker-tarçın karışımına bulayıp 165 derecelik fırında 11 dk kadar pişirin.

1. Sabah kahvaltıların şenlendirecek pankeklerin içine biraz muz biraz çikolata kattık.

Sabah kahvaltıların şenlendirecek pankeklerin içine biraz muz biraz çikolata kattık.
Kahvaltı denildiğinde akan suları durduruyorsanız işte size mükemmel fırsat hem  muzlu hem çikolatalı enfes bir lezzet.1,5 S.B un
2 Y.K esmer şeker
1 Y.K kabartma tozu
1/2 T.K tuz
1/2 T.K tarçın
1 S.B süt
1 yumurta
2 Y.K sıvı yağ
1/2 T.K vanilya
2 adet olgunlaşmış muz (ezilmiş)
1/2 S.B damla çikolataBir kapta sıvı malzemeleri bir kapta ise kuru malzemeleri karıştırın ve karışımları birleştirin. Hafifçe yağlanmış bir tavada altları ve üstleri altın rengi olana kadar pişirin.

2. Muzlu ekmek yapmak isterseniz hiç durmayın size gereken en önemli şey olgun muz!

Muzlu ekmek yapmak isterseniz hiç durmayın size gereken en önemli şey olgun muz!
Muzlu ekmek ya da kek artık ne derseniz, içi yumuşacık dışı kıtır kıtır olan bu lezzeti hazırlamak emin olun çok kolay.Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

3. Üzeri kıtırlı altı yumuşacık muz keki çay saatinizi neşelendirecek.

Üzeri kıtırlı altı yumuşacık muz keki çay saatinizi neşelendirecek.
Her türlü kek içerisine muz katabilirsiniz ama bu kekin asıl güzel olan kısmı üstü.Keki için;2 S.B un
1 T.K kabonat
1 T.K kabartma tozu
1/2 T.K muskat
1/2 T.K tuz
1/2 S.B tereyağı
1/2 S.B şeker
2 yumurta
1 T.K vanilya
1 S.B ezilmiş muz
1/2 S.B süt

Tereyağı ve şekeri kar olana kadar çırpın içerisine yumurtaları birer birer ekleyin. Ardından vanilya, süt ve muzu ekleyip iyice çırpın. Son olarak kuru malzemeleri ekleyip kek kalıbına koyun.

Üzeri için;

1/2 S.B un
1/2 S.B esmer şeker
1 T.K tarçın
6 Y.K tereyağı (soğuk)
1/2 S.B ceviz

Tereyağı ile şekeri iyice karıştırın. Ardından kalan malzemeleri ekleyin ve kek hamurunun üzerine serpin. 175 derecelik fırında 35 dk pişirin.

4. Sizinle her yere gelebilen minik muzlu kekler yaratmak çok kolay bir de içinde çikolata olsa tadından yenmez.

Sizinle her yere gelebilen minik muzlu kekler yaratmak çok kolay bir de içinde çikolata olsa tadından yenmez.
İster minik yavrunuzun beslenmesine koyun isterseniz de işe giderken yanınıza alın. Bu kekler hem doyurucu hem besleyici.Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.*Tarifteki un miktarını azaltıp yerine yulafta kullanabilirsiniz.

5. Olgunlaşmış muzlardan donut yapabileceğinizi düşünmüş müydünüz?

Olgunlaşmış muzlardan donut yapabileceğinizi düşünmüş müydünüz?
Evet yanlış duymadınız. Olgunlaşmış muzlarla donut yapmak bile pek mümkün!1 S.B un
1/4 S.B şeker
1 T.K kabartma tozu
1/2 T.K tarçın
1/2 T.K tuz
1/4 S.B süt
1 T.K sirke
1 olgun muz
1 yumurta
1 T.K vanilya
1/2 Y.K erimiş tereyağıKuru malzemeleri karıştırıp ortasında bir çukur açın ve süt, sirke, yumurta, vanilya, tereyağı ve muzu koyun, iyice karıştırın. Ardından yağlanmış donut tepsisine hamuru aktarın. 170 derecelik fırında 8-10 dk pişirin. Üzeri için erimiş tereyağı, pudra şekeri ve süt ile bir macun hazırlayın ve donutlar soğuduktan sonra bu karışıma batırıp donmasını bekleyin.

6. Muz olur da Nutella olmaz mı hepsini bir kurabiyede birleştiren tarif Nutellalı Muzlu Kurabiye!

Muz olur da Nutella olmaz mı hepsini bir kurabiyede birleştiren tarif Nutellalı Muzlu Kurabiye!
Dışı çıtır çıtır içi muz dolgulu bu kurabiyeye gel de aşık olma!Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

7. Muzları pişirmeye ne dersiniz? Üstelik ekstra iki malzeme ile?

Muzları pişirmeye ne dersiniz? Üstelik ekstra iki malzeme ile?
Sadece biraz şeker ve tarçın ile harika ılık muzlar elde edebilirsiniz.2 Y.K şeker
1 T.K tarçın
1 Y.K sıvı yağ
2 adet olgun muzMuzları dilimleyin ve genişçe bir tavayı yağlayın. Ardından muzları orta ateşte olan tavaya dizin 2-3 dk kadar pişirin üzerine karıştırmış olduğunuz tarçın-şeker karışımının yarısını dökün ve muzları ters çevirin ve işlemi tekrarlayın.

8. Amaan ben hiç kurabiye kek uğraşamam derseniz sizi muzlu krema ile baş başa bırakmak istiyorum.

Amaan ben hiç kurabiye kek uğraşamam derseniz sizi muzlu krema ile baş başa bırakmak istiyorum.
İster bisküvileri batırın isterseniz kaşık kaşık yemeyi tercih edin. Her hali ile harika olan bu kremayı pastalarınızın içinde de kullanabilirsiniz.Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

9. Soğuk yaz günlerinin en güzel armağanı dondurma değil de ne?

Soğuk yaz günlerinin en güzel armağanı dondurma değil de ne?
Dünyanın en kolay dondurma tarifi işte burada hem tadı enfes hem yapması inanılmaz kolay!Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

10. Çikolata dediğinizde her yer bir anda toz pembe olmuyor mu?

Çikolata dediğinizde her yer bir anda toz pembe olmuyor mu?
İşte size mükemmel bir lezzet daha içinde hem Nutella hem muz gizli olan bu keki arkadaşlarınız tattıktan sonra dillerinden düşüremeyecekler.Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

11. Buz gibi bir tatlıya biraz muz dokunuşu yapsak? Muzlu Çikolatalı Parfe.

Buz gibi bir tatlıya biraz muz dokunuşu yapsak? Muzlu Çikolatalı Parfe.
Fransızların o enfes soğuk tatlısına biraz muz dokunuşu katmaya ne dersiniz? İşte size yaz sıcaklarının en güzel tadı.Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

12. Muzun ikinci aşkı fıstık ezmesini bir kek diliminde ağırlamaya ne dersiniz?

Muzun ikinci aşkı fıstık ezmesini bir kek diliminde ağırlamaya ne dersiniz?
Fıstık ezmesi Nutella’dan sonra muzun en büyük aşkıdır. Birbirine yakışan bu iki lezzeti bir kek tarifinde birleştirsek sizce de mükemmel olmaz mı?Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

13. Hayat hep bu kadar basit ve tatlı olsa değil mi?

Hayat hep bu kadar basit ve tatlı olsa değil mi?
Fotoğrafta görüldüğü kadar lokmalık tatlar hazırlamak pek bir kolay! Tek ihtiyacınız muzun iki sevgilisini yanına almak hepsi bu.

14. Biraz daha uğraşmak isterseniz daha değişik bir tarife bile imza atabilirsiniz.

Biraz daha uğraşmak isterseniz daha değişik bir tarife bile imza atabilirsiniz.
İlk olarak biraz çikolata eritin ve kalıpların dibine koyun üzerine muz dilimlerini koyun ve muzların üzerini fıstık ezmesi ve karamel ile kaplayın. Son olarak bir miktar daha çikolata koyup bir gece buzlukta bekletin. Ertesi gün yemelere doyamayacaksınız.

15. Veee son olarak biraz dondurma biraz krema ile mükemmel Banana Split!

Veee son olarak biraz dondurma biraz krema ile mükemmel Banana Split!
Şöyle muzu ikiye ayırın sonra ortasına aklınıza ne geliyorsa koyun. Eh hayata bir kere geliyoruz kalori de kimmiş?Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Reklamlar