Kokalyansko Inn yakınlarındaki Samokovsko Shosse üzerindeki trafik de engellendi. Burada, başkentin Pancharevo ve Kokalyane semtlerinde yaşayanlar bölgedeki zayıf altyapıyı protesto ediyorlar.

Mekanda toplanan iki mahallenin sakinleri, “Pancharevo” ve “Kokalyane” nin kalkınma derneği tarafından organize ediliyor.

Organizatörler, en az 18.00 ‘e kadar kalacak olan Sofya yolunu çoktan kapattıklarını duyurdular. Zaman zaman, yavaş yavaş arabalar özlenir.

Bu eylemle insanlar yıllardır çözülemeyen ev sorunları nedeniyle bölge belediye başkanı Nikolay Gyurov ve Sofya Belediye Başkanı Yordanka Fandakova’nın dikkatini çekmek istiyor.

Su şebekesinde meydana gelen kazalar olağandır, genellikle su veya elektrik yoktur.

Yine iki mahalle kanalizasyon projelerine dahil edilmedi . Sokaklar kötü durumda, kaldırımlar yok.

İşte iki yerleşim yerinin sakinleri şunları söyledi:

“Bunlar sayısız kez paylaştığımız sayısız sorundur, tüm örneklere yazdık, şimdiye kadar bir çözüm yok.”

“Pacharevo belediye başkanının gelmesini istiyoruz. Bu yol ne zaman tamir edilecek, kanalizasyon ne zaman tamir edilecek, göl ne zaman temizlenecek? “

Protestocular bir kez daha ana yolun ve yerleşim yerlerindeki sokakların onarımını talep etti .

“Burada gördüğünüz bu yol gün geçtikçe daha çok bozuluyor. Yılda iki kez, hiçbir işe yaramayan bazı kısmi onarımlar yapılıyor “diyor Valentin Marinkov ve yıllarca ertelenen projelere dikkat çekiyor.

“Bu köylerde hiçbir zaman kanalizasyon sistemi olmadı. Burası heyelan bölgesi, gördüğünüz gibi evler birbirinin üzerinde. Şimdi, kanalizasyon inşaatı için birkaç yüz milyonun ayrıldığını görüyoruz, ancak yine “Pancharevo” ve “Kokalyane” hariç tutuluyor. “

BNR

Reklamlar