Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir, “Biz Hoca Ahmet Yesevi dergahında yetişen ve Balkanlara gelip buradaki insanlarla, kardeşliği dostluğu medeniyeti birlik ve beraberliği, insan sevgisini en ücra köşelere kadar götürme gayesi güdenlerin hatıralarını canlandırmak istiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayeleriyle Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı tarafından Balkan ülkelerinde dördüncüsü gerçekleştirilen “Uluslararası Hoca Ahmet Yesevi’den Günümüze Gönül Erenleri-4” kültürel etkinlikleri, Balkanlarda yaşayan Türk Soydaşlarla buluşuyor. Makedonya’daki kültür geceleri ve paneller sonrası Bulgaristan’ın Razgard ili Bisertsi ilçesi ve Silistreye bağlı Karalar kasabasında geniş katılımlarla kültürel etkinlikler gerçekleşti.

Karalar köyündeki etkinliklere Razgrad Valisi Sayın Günay Hüsmen ve Razgrad Bölge Müftüsü Mehmet Ağla da katıldı. Yoğun kalabalığın olduğu programda Alevi Bektaşi Kanaat önderleri, halife babalar ve dervişler programa katıldı. Halife Baba Halil İbrahim Koz, Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı’nın bu bölgedeki yaptığı etkinlikler sayesinde Anavatan Türkiye’de yaşayan canlarla birlikte olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederken bu etkinliğe destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana ve Başbakan Binali Yıldırıma teşekkür etti. Halife Baba, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hep ayakta güçlü bir devlet olması için dualar etti.

Razgrad Valisi Günay Hüsmende konuşmasında Türkiye ve Bulgaristan’ın kardeş devlet olduğunu, bu etkinliklerin iki ülke arasındaki dostluğu kardeşliği ve barışı pekiştirdiğini, bu etkinliklerin devam etmesinin gerekliliğine değinerek bu coşkulu kalabalığın katılımını takdir etti. Bu projeyi destekleyen Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan Binali Yıldırım’a ve Türkmen Alevi Bektaşi Vakfının Genel Başkanı Özdemir Özdemire teşekkür etti.

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir ise etkinlikte yaptığı konuşmada, “Biz Hoca Ahmet Yesevi dergahında yetişen ve Balkanlara gelip buradaki insanlarla, kardeşliği dostluğu medeniyeti birlik ve beraberliği, insan sevgisini en ücra köşelere kadar götürme gayesi güdenlerin hatıralarını canlandırmak istiyoruz.

Otman Baba, Demir Baba, Sarı Saltuk ve pek çok gönül erenlerinin bu topraklarda yüzyıllar önce verdiği mücadeleleri gördük bugün Bulgaristan’daki soydaşlarımızın aynı kültürü ve aynı duyguyu ve düşüncelerini gördüğümüzde çok duygulandık. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin daha güçlü olması için dua ettiklerine şahit olduk. 15 yıldır Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Balkanlarda ve Orta Asya’da yaşayan Türk soydaşlarımıza verilen destek göz önündedir. TİKA, Diyanet işleri Başkanlığı ve Kültür Bakanlığının desteklerini buralarda görüp yaşamaktayız” ifadelerinde bulundu.

 

İHA

Reklamlar