Bulgaristan’daki doktorların sürekli tıp eğitimi, Batı Avrupa, ABD ve Kanada’da uygulanan şartlara ve standartlara uygun olarak yürütülecek ve aynı kalite standardına sahip olacaktır. Bugün Bulgaristan Hekimler Birliği ve Avrupa Tıp Uzmanları Birliği arasında buna ilişkin bir anlaşma imzalandı. Bu anlaşma, sürekli eğitime ilişkin kriterlerin birleştirilmesine ve Bulgaristan’daki medikal forumların bir Avrupa standardına göre akredite edilmesine ve belgelendirilmesine izin verecek.

Bulgaristan Hekimler Birliği tarafından anlaşma ile ilgili yapılan açıklamada anlaşmanın, Bulgaristan Hekimleri Birliği ve Avrupa Tıp Uzmanları Birliği arasındaki iki yıllık müzakerelerin sonucunda imzalandığı belirtildi. Avrupa Tıp Uzmanları Birliği’nin açıklamasında ise “Anlaşma, Bulgaristan’daki doktorların sürekli tıp eğitiminin gerek ülkede, gerekse Avrupa’da aynı kalite standardına sahip olmasından başka uygulanacak kriterlerin ABD ve Kanada standartlarına göre olmasına imkan verecek” denildi.

Hekimlerin uzun süreli eğitimi, üniversite eğitimini tamamladıktan ve uzmanlıklarını tamamladıktan sonra bilgilerini geliştirir, sürdürür ve günceller. Bundan sonra doktorlar kurslara, bireysel eğitimlere, seminerlere, konferanslara, kongrelere, sunumlara, sempozyumlara, uzaktan eğitimlere vb. programlara katılarak kendilerini geliştirebilirler. Bu faaliyetlerin niteliği Bulgaristan Hekimler Birliği tarafından onaylanmaktadır, ancak önümüzde örgüt kriterleri karşılayıp karşılamadıklarını da kontrol edecektir.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar