Özel okullarda ve özel anaokullarında okuyan çocuklar için bütçeden 2 milyon leva veriliyor. Paralar, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin masraflarının karşılanması ve burs ödenmesi için harcanacaktır.

Okul Öncesi ve Okul Eğitimi Yasası ile özel anaokulları ve özel okulları devlet tarafından finanse edilen sisteme dahil etme fırsatı verildi. Bu okulların sisteme dahil edilmesi, onların rızasıyla kurumların finanse edilmesine ilişkin devletin eğitim standardına uygun olarak gerçekleştiriliyor.

Fonlar, ilgili belediye bütçeleriyle çocuk ve öğrenci, grup / sınıf sayısı, eğitim kurumlarının türü ve sayısı ve başka kriterlere göre tahsis edilecektir.

2018 mali yılı için devlet tarafından finanse edilen sisteme 6 tane özel anaokulu ve 9 tane özel okul dahil edildi. Bu eğitim kurumları için toplam 1 856 135 leva gerekiyor.

İlköğretim eğitimini tamamlayan özel okullarda okuyan öğrencilere burs ödemek için toplam 283 904 leva sağlanacak. Finansmanın dağılımı, 10 ilçe sınırları içerisinde bulunan 46 özel okul öğrencilerini kapsayacak şekilde yapılacak.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar