Çevresel Gürültüden Korunma Kanunu’ndaki değişiklikler, Meclis Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Yeni hükümlerin ihlal edilmesi durumunda kişilere 500-1000 leva arası para cezası verilecek ve tüzel kişilere ve tüccarlara 3 000-6 000 leva maliyetinde maddi yaptırım uygulanacak.

İhlalin tekrarlanması durumunda kişilere 2000-6000 leva arası para cezası verilecek ve tüzel kişilere ve tüccarlara 5000-12 000 leva maliyetinde maddi yaptırım uygulanacak. Onların arasında bar, restoran, disko, çeşitli turistik mekanların sahipleri bulunuyor.

Değişikliklerle 14.00-16.00 ve 23.00-8.00 saatleri arasında dış mekanlarda gürültü yapmak yasakladı. Sınırlama, açık alanlar ve konut, rekreasyon alanları ve karma kullanım alanları için geçerlidir.

Aynı saatlerde inşaat gürültüsü de yasaklandı. Tren garları, otogarları, havaalanları, deniz garları ve acil durum uyarı sistemlerinde istisnalar uygulanacaktır.

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Yordan Tsonev’in, ibadet mekanlarına da istisnalar uygulanmasını önermesinin ardından Bulgaristan’ın Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB) Partisi Meclis Grubu Başkanı Daniela Daritkova, yasağın ibadet mekanı bulunan bölgeler için geçerli olmamasına yönelik teklif sundu. Teklif, 1 ret ve 35 oya karşı 103 kabul oyu ile onaylandı.

Bulgaristan’ın Kurtuluşu İçin Ulusal Cephe (NFSB) Partisi Genel Başkanı Valeri Simeonov, ibadet mekanlarında kullanılan ses sistemlerinin Sağlık Bakanlığı’nın ilgili yönetmenliği hükümleri doğrultusunda kullanılmasını istedi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar