Bulgaristan Ulusal Televizyonu’na (BNR) konuşan Turizm Bakanı Nikolina Angelkova, “400 milyon Euro’luk gelir ve yabancı turist sayısının yüzde 12’den fazla artarak rekor seviyedeki 1, 6 milyon kişiye ulaşmasıyla başarılı bir kış turizm sezonu oldu” diye bildirdi. Bu artışın, gerek Romanya, Yunanistan, Türkiye gibi komşu ülkelerden gelen misafirlerin, gerekse İtalya ve Avusturya gibi Bulgaristan ile rekabet eden piyasalardan kaynaklandığını vurguladı.

Angelkova, “Yaz sezonunda turistlerin yüzde 5’den yüzde 7’ye çıkması ve sayılarının 6 milyonu aşması bekleniyor. İyi olan şu ki, 4 ve 5 yıldızlı otellerin yüzde 90’ı rezerve edildi, kötü olanı ise 4 ve 5 yıldızlı otel tercih edenlerin sayısı gittikçe artıyor” dedi.

Bakan, “Thomas Cook” ve “TUI” dahil olmak üzere büyük uluslararası zincirler tarafından bu ve önümüzdeki yıl Karadeniz kıyısına 4 ve 5 yıldızlı oteller inşa edileceğini açıkladı.

Angelkova,” Bizim için yıl boyunca turizmin gelişmesi önemlidir, sezonun zirvesinde yüzde 10’dan yüzde 40’a kadar bir artışımız var, ancak tesislerin turistlerle dolması için çok çalışmak zorundayız” dedi.

Bu yıl üçüncü ülkelerden sezonluk çalışan 2000 işçinin tatil yerlerine getirilmesi bekleniyor. Angelkova, en büyük sorunun kalifiye eleman eksikliği olduğunu söyledi.

Bakan, ”Hükümetimizin önceliği ikili eğitimdir, ancak bu geri dönüşü olması gereken bir süreçtir” diye belirtti.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar