Bu sabah NOVA TV’nin Merhaba Bulgaristan programına konuk olan Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Hasan Ademov, “Hükümetin yönetim programında 1 Ekim 2013 tarihinden itibaren asgari işçi ücretinin yükseltilmesi yazıyor ve biz bunun olması için elimizden geleni esirgemeyeceğiz” diye kaydetti. Ancak Bakan bu kararın ülkenin ekonomik durumu göz önünde bulundurularak Üçlü İşbirliği Ulusal Konseyi’nde sendikacı ve işverenlerle tartışılması gerektiğini vurguladı.

Hasan Ademov Çalışma ve Sosyal Politika Bakanı
Bakan, “Hükümet emeklilerin bir bölümünü de yılsonunda 50 levalık ek ödenekle sevindirmek için elinden geleni yapacak. Bu ek ödeneğin 200 leva altında emeklilik aylığı alanlara verilmesinin garanti edilmesi için gerekli olan yaklaşık 35-40 milyon levanın bulunması olasılıkları değerlendirilecek” diye söz verdi. Bakan, önümüzdeki yıldan itibaren emeklilik maaşlarının endekslenmesine geçileceğini hatırlatarak emeklilik ücretinin yükseltilmesinin hükümetin emeklilere yardıma yönelik gerçekleştirdiği tek önlem olmadığını vurguladı.

Bakan, “Sosyal politikada mucizeler zor oluyor” diye genelleştirdi.

Dr. Hasan Ademov, Çalışma ve Sosyal Politika görevinde olduğu geçen 100 gün için işinin değerlendirilmesini yapmadı. O, “Bunu ancak Bulgaristan vatandaşları yapabilir. Ben yaptığım işleri değerlendirme konumunda değilim” şeklinde mütevazi bir cevap verdi.

Başbakan Plamen Oreşarski’nin kendisine verdiği pek iyi 5 notuyla ilgili olarak, Bakan hükümetin attığı ilk adımların ümit verici olduğunu ve hükümetin çalıştığı koşullar göz önüne getirildiğinde Başbakan’ın verdiği notun optimal değerlendirme sonucu olduğuna kanaat getirdi.

Bugün devlet yöneticileri, sendikacılar ve iş dünyasının temsilcileri işçi ile işveren arasındaki ilişkileri düzenleyen İş Kanunu’nda yapılacak değişiklikleri ele alacaklar. Yapılan temaslarda sigorta primleri konusuna odaklanacaklar.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar