Bulgaristan’ın Yunanistan ve Türkiye sınırına yakın Arda Nehri bölgesindeki yerleşimlerinden İvaylovgrad’da düzenlenen 2. Trakya Gıda Mutfak Mirası ve El Sanatları Festivali’ne Edirne’yi Tanıtma Ve Turizm Derneği’de katıldı. İvaylovgrad Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen ve bağ bozumu günlerine denk gelen etkinliklerde Trakya bölgesinin tarihi ve turistik, el sanatları ve mutfak değerlerini tanıtmak amacı ile yapılan etkinlikler 6-7-8 eylül 2013 tarihlerinde gerçekleşti. ivaylovgradta-yemek-tanitimi

Uluslararası katılım sağlamak amacı ile Edirne’yi Tanıtma ve Turizm Derneği’ni de davet edildiği etkinliklere Fransa ve Yunanistan dan da katılımcılar vardı. Bağcılık ve eko turizm alanında öne çıkmaya çalışan bölgeye destek ve Edirne ürünlerini tanıtmak amacı ile katılan ETTD Edirne’ye özgü bademli kurabiye, peynir, badem ezmesi, baklava, lokum gibi yiyecekler ve mis meyve sabunu, aynalı süpürge,kıspet, Edirnekari gibi el sanatları ürünleri katılanların beğenisine sunuldu.  Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu Bulgarca broşür ve kitapları dağıtıldı.
Sınırötesi Trakya Turizm Ağı Kurabiliriz
Bölge de sınır ötesi turizm değerleri ve ortak destinasyonlar açısından hem tanıtma hem de destek amacı ile bu festivale küçük ölçekli de olsa katıldık ve destek veriyoruz.  Gerek Yunanistan gerek Bulgaristan Trakya’sının turizm ve mutfak değerleri üzerine ortak çalışmalara destek vermemiz uzun vadede ilimizin faydasına olacaktır. Çünkü şehrimize 2-3 saat mesafede bir çok yere bir çok organizasyonla yüz binlerce bölge dışı turist gelmekte ve Edirne’den habersiz bu coğrafyadan ayrılmaktadır. Aynı şey Edirne’ye gelen turistler açısından Bulgaristan ve Yunanistan içinde söz konusudur. Ortak tur güzergahları ve özellikle tematik turlar bölge yararına turizme kazandırabilinir. Bu tematik turlarda Trakya coğrafyasının gastronomi, tarih ve doğal özelliklerini ön plana çıkmalıdır. Bunu başarbilmenin ilk adımı da sektörel birlikteliğin ve işbirliğinin artırılmasından geçmektedir. ETTD olarak ileriye dönük Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan turizm sektörünü bir araya getirecek yapılar üzerinde çalışabiliriz. Türkiye Trakya’sından Semadirek Adası’ndan Nessebar’a kadar sınır ötesi turizm potansiyel hareketliliğini fazlasıyla artırabiliriz.
Bizlere bu festivale katılım ve çalışmalarımızda destek olan Keçecizade, Aslanzade, Sayınbaş, Kervan, Ezmecizade, Akgün ve Nurlu Peynircilik, Arda A.Ş ye,ETSO yönetim kurulu üyesi Ahmet ÖZALP’e, gönüllü destekçiler M.Emin KİRİŞÇİLER,İlkben Ergin,Hilal CANAN  teşekkür ediyoruz. Trakya  bölgesinde sınır ötesi turizm gelişimine katkı sunacak bu tür etkinlikleri izlemeye devam edeceğiz.’
Şarap tadım, geleneksel müzik konserleri, el sanatları sergileri, mutfak yarışması ve yemeklerin, tatlıların tanıtıldığı festival yarışmada dereceye giren standaları ve köyleri İvaylovgrad Belediye Başkanı Diana OVCHAROVA’nın ödül vermesi ve ETTD ye katılım için teşekkürleri ile sonlandı.
Edirne Haberci
Reklamlar