Bulgaristan Ulusal Televizyonu’na (BNT) konuşan Bulgar Petrol ve Gaz Birliği İcra Müdürü Andrey Delçev, “Bulgaristan’daki akaryakıt perakende satış fiyatları Avrupa’da en düşük seviyelerdedir, birkaç stotinka ile hafif bir artış beklenmektedir. Bulgaristan’da akaryakıt ticaretinde kayıt dışı ekonominin boyutu büyüktür” diye kaydetti.

Delçev’in ifadesine göre, farklı istasyon marketi zincirlerdeki akaryakıt fiyatlarındaki farklılıklar, konumu ve talebe bağlı olarak 10 ile 15 stotinka arasındadır. Fiyatlar, her firmanın stratejisine ve sunduğu hizmetlere göre farklılık göstermektedir.

Sektörde kayıt dışı ekonomi ile ilgili Delçev, resmi veriler mevcut olmasa bile gri ekonominin bu sektördeki payının yüzde 25-30 arasında olduğunu söyledi. Akaryakıt ticaretine ilişkin bir kanun kabul edilmesinin bu sektörün daha sıkı bir şekilde düzenlenmesine yardımcı olacağını ifade etti.

Delçev’in ifadelerine göre, dünya piyasasında yeterli ham petrol var, talep ve arz arasında denge var ve küresel piyasalarda rahatlama beklenebilir.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar