Uludağ Üniversitesi (UÜ) Ziraat Fakültesi yöneticileri, Bulgaristan’ın Trakya Üniversitesi Ziraat…

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Ziraat Fakültesi yöneticileri, Bulgaristan’ın Trakya Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Plovdiv Ziraat Üniversitesi yöneticileri ile ortak çalışmalar yapmak için bir araya geldi.

NURSİ ER

UÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Bilgili, Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ak ve akademisyenlerden oluşan bir heyet ikili işbirliği, eğitim ve araştırma imkânlarını görüşmek amacıyla Bulgaristan’ın Stara Zagora kentindeki Trakya Üniversitesi Ziraat Fakültesi yetkililerini ziyaret etti. Dekan Doç. Dr. Dimitar Panayotov’un daveti üzerine gerçekleştirilen ziyarette akademik işbirliği imkânları, staj konuları, öğrenci ve akademisyen değişim işlemleri ile ortak etkinlik düzenleme konuları hakkında görüş alışverişi gerçekleştirildi. UÜ Ziraat Fakültesi heyeti, Bulgaristan Trakya Üniversitesi’nin ardından Plovdiv Ziraat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hristina Yançeva ve yöneticileriyle de bir araya geldi. Yapılan toplantı sonrasında iki taraf arasında staj, Erasmus kapsamında lisans ve lisansüstü öğrenci hareketliliği, birlikte bilimsel araştırmalar yürütülmesi ve bilimsel etkinlikler düzenleme konularını içeren bir ön protokol imzalandı. Heyet son olarak Plovdiv Gıda Teknolojileri Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yordanka Aleksieva, Prof. Dr. Albena Stoyanova ve Prof. Dr. Nikolay Menkov ile de bir araya geldi. Bu ziyarette ise gıda ve yem teknolojileri konusunda eğitim ve araştırmada işbirliği yapılabileceği konusu ön plana çıktı.

EĞİTİM VE BİLİMSEL İŞBİRLİKLERİ BAŞLAYACAK

Yapılan ziyaretler hakkında açıklamalarda bulunan UÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ak, Bulgaristan’da gerçekleştirdikleri ziyaretleri iki taraf adına da önemli kazanımlar olarak yansıdığını vurguladı. Üniversite yetkilileriyle yapılan toplantılar sonucunda ikili işbirliklerinin geliştirilmesi ve ortak etkinlik imkanlarının sağlanmasından dolayı mutluluk duyduklarını vurgulayan Prof. Dr. İbrahim Ak; “Bulgaristan’ın Trakya Üniversitesi, Plovdiv Üniversitesi ve Gıda Teknolojileri Üniversiteleri ile eğitim ve bilimsel araştırmalarda işbirliği ziyareti oldukça yoğun ve verimli geçti. Yapılan işbirliklerinin her iki ülke öğrencileri ve akademisyenleri için hayırlı olmasını diliyorum.

Ziyaret nedeniyle gösterdikleri yakın ilgi ve misafirperlik için ilgili üniversitelerin yöneticileri ve öğretim üyelerine de üniversitemiz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Reklamlar