Bulgar Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov Perşembe günü bürokratik engelleri ve insan kaynaklarının yetersizliğini azaltmak ve ekonomik büyümeyi teşvik etmek için önlemler konusunda işletme yöneticileri ve işveren örgütleriyle görüştü. Önümüzdeki Çarşamba Bakanlar Kurulunun, İşgücü Göçü ve Hareketliliği Yasasının Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikleri kabul etmesi bekleniyor. Böylece Bulgaristan yabancı işçiler için işe alım prosedürlerini kolaylaştırmak yönünde adım atmış olacak.

Vizeye müracaat süreci hızlanacak olup, yabancı işçiler, işverenleri vize başvurusunu ibraz ettikten sonra en fazla yedi güne kadar vizeye sahip olabilecek. Sertifika, yeterlilik ve diploma çevirisi şartları kaldırılacak, yalnızca pasaport ve işverenlerle iş sözleşmesi aranacak.

İşverenler artık ulusal ve yerel medyada iş ilanları sunmak zorunda kalmayacak, iş arayanlar ise yalnızca Sofya’da değil aynı zamanda Karadeniz kentleri Varna ve Burgaz’da da başvuruda bulunabilecek. Sezonluk işçilikte çalışma vizelerinin geçerliliğinin beş aya uzatılması da tartışılan konular arasında yer alıyor.

Kaynak: https://www.mi.government.bg/bg/news/ministar-karanikolov-obsadi-konkretni-merki-za-namalyavane-na-administrativnata-tejest-3021.html

Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği

Reklamlar