Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamada Başbakan Boyko Borisov’un Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz el Suud ile bir araya geldiği bildirildi. Bu görüşme Bulgaristan ile Suudi Arabistan arasında ilk üst düzey temas oldu. Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz el Suud’un daveti üzerine gerçekleşen Boyko Borisov’un Riyad ziyareti, farklı alanlarda karşılıklı yarar sağlayacak ortaklıkların geliştirilmesine yardımcı olacak siyasi diyalog süreci başlatacak.

Borisov’u karşıladıktan sonra Kral Salman bin Abdülaziz el Suud,”Sizin burayı ziyaret etmeniz ilişkilerimizin gelişmesine yönelik büyük bir adımdır” diye kaydetti.

Kral Salman bin Abdülaziz el Suud, Bulgaristan-Suudi Arabistan ilişkileri tarihinde iki ülke arasında 1995 yılında diplomatik ilişkilerin kurulmasından bu yana ilk üst düzey ziyaret kapsamında Borisov’un başkanlığındaki Bulgar hükümet heyetini Riyad’daki Kraliyet Sarayı’nda kabul etti.

Kral Salman bin Abdülaziz el Suud, Bulgar hükümet heyetine Suudi Arabistan’ın Bulgaristan’ın en kısa sürede başkent Riyad’da büyükelçilik açmasına yardımcı olacağına kanaat getirdi.

Borisov ve Kral Salman bin Abdülaziz el Suud, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi imkanlarını ele aldılar. Yenilikler, enerji, ulaştırma, turizm, bilim ve gıda güvenliği alanlarındaki ilişkilerin işbirliği perspektifi sunduğu belirtildi. Görüşme sırasında Borisov, Bulgaristan’ın Suudi Arabistan’ın Basra Körfezi’ne kıyısı olan Arap ülkelerinin istikrarının garanti edilmesine yönelik çabalarını desteklediğini ifade etti.

Kırcaali Haber

Reklamlar