Bulgaristan Türklerinin Medarıiftiharı Sn.Yüksel ÖZKAN Beyefendiye TÜRK DÜNYASINDA BİR BULGARİSTAN TÜRK’ü Rafet ULUTÜRK 50 yıllık Mücadele kitabımızı taktim ettik.

Balkan çalıştayı BALGOÇ Derneğinin Genel Başkanı Sayın Yüksel ÖZKAN moderatörlüğünde yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının da katılımı ve Bürokrasinin de temsilcileri ile Çalıştay İstanbul’da yapıldı.

Bakan Müezzinoğlu, çalıştayda yaptığı konuşmada, Ankara, İzmir’den sonra İstanbul’da yapılan çalıştayla birlikte belirlenecek sorunların, 15 gün içerisinde ilgili bakanlık ve kurumlarla görüşüldükten sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yapılacak toplantıda çözüm yollarının deklare ederek şöyle devam etti: “Güçlü bir medeniyeti, Balkanlardan dünyaya sunmuş bir milletin mensuplarıyız. Bu güçlü medeniyetten rahatsız olan bir dünya neticede ne yaptı ne etti başardı. Tabii biz de ilim ve irfandan, hak ve adaletten uzaklaşınca, kendimizle çatışıp birlik ve beraberlik yerine ayrışmayı tercih edince Balkanların bal kısmı gitti, bize kaldı kan kısmı. Balkanlardan buraya gelen insanlarımızın bu genç Cumhuriyete kattıkları çok şey var. Bugün bu genç Cumhuriyetin, ay yıldızlı bayrağın dalgalanmasında Balkan ülkelerindeki insanların önemli katkısı, desteği, hatta günü geldiğinde liderliği var. Bugün Türkiye’de ikamet tezkeresiyle, çalışma izni ile kalanlar var, kendisi vatandaş olup da eşi, çocuğu, annesi, babası vatandaş olamayanlar var. Bu milletin mensubuyum deyip de bu ülkenin vatandaşı olmadan bu ülkenin hukukunu savunan, ay yıldızlı bayrağın dalgalanmasından onur ve gurur duyan milyonlar var. Bu milyonların en önemli ayağını Balkanlardaki insanlarımız oluşturuyor. Gerek Balkanlarda yaşayan gerekse buraya gelen insanlarımızın bu milletin mensubu olmakla ilgili bütün sorumluluklarını hücrelerinin derinliklerine kadar hissederken, yaşadıkları sorunlar ve sıkıntılar var. Bu sorun ve sıkıntıları görüp, paylaşarak azaltmak da başta bizlere düşüyor.”

Bakan Müezzinoğlu, sorunların çözümü için Balkan çalıştaylarını başlattıklarını vurgulayarak, “Temel sorunlarımız belli. Çalışma izni, ikamet tezkeresi, kısa süreli ikametler, denklik problemleri, vatandaş olamamak gibi sorunlarımız var. Bunları bürokratlarımızla paylaşalım. İlgili yöneticilerimiz, sivil toplum örgütlerimiz bu sıkıntıları muhataplarına iletsin ve sonrasında ortak çözüm yolları arayalım. Bu anlamda ilkini Ankara’da yaptığımız ilk çalıştay bize çok yol gösterdi ve hemen ikincisini çevre illerin de katılımıyla İzmir’de gerçekleştirdik. Bugün İstanbul’da, Anadolu, Sakarya, İzmit, Yalova’daki Balkan ve Rumeli ile ilgili sivil toplum örgütleri toplantısında BULTÜRK de yerini aldı. Sorunlar ve çözümleriyle ilgili değerlendirmeler yapacağız. 10-15 gün sonra da İçişleri bakanlığımızı ilgilendiren konularla ilgili yol haritasını İçişleri Bakanlığı sizlere ve kamuoyuna deklare edecek.” dedi.

Çalışma iznini veren Uluslararası İş gücü Genel Müdürlüğü’nün çalışma yapacağını, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nın da kendi alanlarıyla ilgili sorunlarla ilgileneceğini, YÖK’ün de denklikle ilgili sıkıntılar ve çözümlerle ilgili yol haritasını planlayacağını anlatan Müezzinoğlu, bu ay içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplantı yapmak istediklerini kaydetti.

“Genel Sağlık Sigortası dışında kalanlarla ilgili düzenleme yaptık”

Genel Sağlık Sigortası ile ilgili yaşanan sıkıntıları çözmek için de harekete geçtiklerini bildiren Müezzinoğlu, “Kendisi vatandaş olmuş ama anne-babası değil veya Bulgaristan’dan 89 göçü ile gelmiş, kendisi vatandaş olmuş ama bir çocuğu, anne-babası orada kalmış ve vatandaş olmamış kardeşlerimizin sağlık sorunları var. Türkiye’de, Genel Sağlık Sigortası (GSS) dışında kalanlarla ilgili düzenleme yaptık. Bu sistem sıkıntılar oluşturunca gelir testini kaldırdık. Aylık 53 lira ödeyen herkesi kapsam içine alıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanların birinci derecede yakını olanları da bu kapsam içine alıyoruz. Ayrıca Bulgaristan’dan gelen 89 göçmenlerinin de özellikle 1992 den sonra gelenlerin de yolu açılacağını bunları da bir an önce halletmek istediklerini ve bunların Kanun tasarısı şu anda Sayın Cumhurbaşkanımızın onayında, önümüzdeki ay içerisinde çıkacaktır. Hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

 Toplantı esnasında Bursa Milletvekili Sayın Hakan ÇAVUŞOĞLU ve İzmir Sn. Kerem Ali SÜREKLİ Beyefendiye AK Parti Milletvekillerine kitabımızı taktim ettik.

Çok verimli bir toplantı oldu inşallah konuşulanlar burada kalmaz. Öncelikle BALGOÇ Başkanı Yüksel ÖZKAN Beyefendiye ve tüm emeği geçenlere Bulgaristan Türkleri adına teşekkür eder halkımıza hayırlı uğurlu olsun.

Kitabımızı Bakanımıza taktim ettik

BULTÜRK ekibi Ak Parti Milletvekili Sn.Hakan ÇAVUŞOĞLU Beyefendi ile birlikte
BULTÜRK grubu Batı Trakya dernek Başkanı ile birlikte Atanın Yanında
Reklamlar