Varna’da bulunan Türk Kültür Derneği Kurucu Sekreteri Rüstem Aziz. 8 Haziran 2013’te, Varna’da bir araya gelen dernek başkanları ve temsilcileri Bulgaristan Türklerinin bu alandaki çalışmalarını değerlendirdi.

rustem-azizVarna’da bulunan Türk Kültür Derneği Kurucu Sekreteri Rüstem Aziz, başta kültür dernekleri olmak üzere, Bulgaristan Türklerinin sivil toplum kuruluşlarının birlik ve beraberlik yolunda önemli bir adım daha attığını ifade etti.
8 Haziran 2013’te, Varna’da bir araya gelen dernek başkanları ve temsilcileri Bulgaristan Türklerinin bu alandaki çalışmalarını değerlendirdi. Rüstem Aziz: “Amaç, sivil toplum kuruluşlarının arasında işbirliği olanaklarını, eşgüdüm olasılıklarını, yurt içi ve yurt dışındaki benzer derneklerle kültürel ilişkileri etkinleştirme yollarını aramak ve hem resmi makamlar nezdinde hem kamuoyuna taleplerimizi iletebilme fırsatlarını değerlendirmektir.” Tam demokratik bir ortamda yapılan görüşme ve tartışmalarda ortaya konulan görüşlerin ortak yönü, çalışmaların bir üst düzeye çıkarılması için birliğe ihtiyaç olduğu vurgulandı. Bu doğrultuda ortak ilke kararına varıldı. Buna göre Bulgaristan Türkleri Sivil Toplum Kuruluşları Danışma Kurulu oluşturuldu. Danışma Kurulu’nun yürütme işlerini takip edecek bir İcra Kurulu da seçildi. Danışma Kurulu, derneklerin ileriye yönelik olumlu, yararlı görüş ve deneyimlerini değerlendirip ortak kararlar bazında hayata geçirilmesi için gayret gösterecek. Amacın, Bulgaristan Anayasası ve uluslararası sözleşmelerde yer alan temel insan haklarına destek vermek olduğu aktarıldı. Danışma Kurulu yetkilileri, yukarıdaki amaçları benimseyen diğer sivil toplum kuruluşlarıyla da işbirliği yapacağını açıkladı. Kurulun, yönetim ve yürütme organları oturumlarından sonra kamuoyuna daha ayrıntılı bilgi vereceği öğrenildi.

Stefan Tsonev – Zaman BG

Reklamlar