Başbakan Boyko Borisov, Conrad Adenauer Vakfı Bulgaristan Temsilciliği açılmasının 25.yılı münasebetiyle düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmasında, ”Bulgaristan, Temmuz ayında Avro Bölgesi’nin bekleme odası olarak bilinen ERM II mekanizmasına katılacak” diye kaydetti.

Borisov,” Bütçelerimiz fazlalık veriyor. Kaçak mal oranı % 5’in altında. İşsizlik oranı % 5’in altında, sadece çalışmak istemeyenler çalışmıyor. Büyük döviz rezervi, büyük altın rezervi var” diye belirtti.

Başbakan, bu yıl gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYİH) 120 milyar levanın üzerinde olacağını ve yıl sonunda devlet borcunun GSYiH’nın % 17,5 kadar olacağını ve bunun da Avrupa’daki en düşük seviye olacağını belirtti.

Borisov,” Dış sınırların korunması. AB’nin dış sınırlarını ve Schengen bölgesini koruyan Avrupa’da örnek bir ülke var ve onun adı Bulgaristan. Göçmenlerin baskısı sıfır düzeyde, hepsi sınır kapılarından giriş yapıyor. Balkan Doğal Gaz Dağıtım Merkezi projesi ile ilgili tüm çalışmalarımızı koordine ediyoruz. Aslında Türk Akımı Projesi’nin devamı Balkan Doğal Gaz Dağıtım Merkezi projesidir ve artık burada Balkan Akım Projesi haline geliyor” dedi.

Aşırı sağ partilerin Avrupa Parlamentosu seçimlerinde başarı elde etmelerini beklemediğini kaydeden Borisov, Avrupa için en büyük riskin popülizm olmadığını, tehlikenin nereden geldiğini söylemeden askeri bir çatışma olasılığının bulunduğunu belirtti.

Başbakan, “Bunun olmaması gerek ve makul bir çözüm bulunmalı, tarihi tekrar etmemeliyiz. Bu yüzden pragmatik davranıyoruz” dedi.

Conrad Adenauer Vakfı, Başbakan Borisov’u övdü.

Conrad Adenauer Vakfı Bulgaristan Temsilcisi Thorsten Geisler, “Bulgaristan, yürüdüğü yolun doğru olduğuna inanmak için her türlü sebebi var” diye belirtti.

Borisov,” Bugün pek çok kişi Bulgaristan’ı devlet borcunun düşük olmasından dolayı haset ediyor, ülke AB’nin saygın bir üyesi, başarılı bir AB Konseyi Başkanlığı yürüttü ve tüm bunlarla gurur duymaya hakkı var” diye sözlerine ekledi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar