Cumhurbaşkanı hükümet kurma yolunda üçüncü görev yetkisini sunduğu BSP kabine oluşturamadı. Parlamentoda çoğunluk sosyalistlerin sunduğu hükümet ittifakı yönetim programını onaylamadı.  

Parlamentoda haftalık program iki kez onaylamaya sunulduktan sonra, “Bulgaristan için BSP” koalisyonunun Aralık 2022’ye kadar yasama programı hazırlama teklifi 119  “evet”, 106 “hayır” ve bir çekimser oyla kabul edilmedi.

DPS- Hak ve Özgürlükler Hareketi milletvekili Yordan Tsonev BSP’nin hükümet kurma görevindeki başarısızlığından şimdiki meclisi sorumlu tutmasını “hukuki nihilism” olarak nitelendirdi.

Tsonev: “Kaldı ki hükümet oluşturma şartları Parlamento onayı ile alınmıyor” dedi.

GERB vekili Desislava Atanasova BSP’nin yaptıklarını bir PR yöntem olarak atlandırdı ve “Ne hükümet olacak, ne de bu yasama programı gerçekleşecek” dedi.

BSP mensubu Georgi Svilenski mecliste yaptığı açıklamada: “Perşembe günü Cumhurbaşkanı Rumen Radev’e yetkiyi görevi gerçekleştirmeden iade edeceğiz. GERB, DPS, İTN ve “Vazrajdane” yasalar istemiyor, enerji denetim kurumu istemiyor, onlar kaos, kargaşa ve kanunsuzluk istiyor” suçlamasını iletti.

Reklamlar