Bulgaristan’da 2 Nisan 2023 genel seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına ilişkin olarak siyasi liderlerden ilk tepkiler gelmeye başladı.

“Vızrajdane” Partisi Başkan Yardımcısı Tsonço Ganev, partinin yeni mecliste üçüncü siyasi güç konumuna geçmeyi umduğunu söyledi.

Başkan Yardımcısı “Başta bulunan iki partinin ülkeyi savaşa sürüklemek istediğini” belirterek, partinin yönetim ittifakalrında yer almayacağını kaydetti.

Seçim günü sonunda konuşan “Vızrajdane” lideri Kostadin Kostadinov, partisinin devrim yaptığını ve birincil öneme sahip siyasi güce dönüştüğünü öne sürdü.

Kostadinov kesin konuştu: “Vızrajdane olarak destekleyeceğimiz tek parti “Vızrajdane” partisine verilecek görevle kurulacak hükümet olur” dedi. 

GERB- SDS koalisyonu erken genel seçimler ardından ilk sonuçlar konusunda bu akşam ne basın toplantısı, ne de basına açıklama vermeyeceklerini beyan ettiler.

Şimdiye kadar GERB adına tek tepki GERB lideri Boyko Borisov’un PR Halkla İlişkiler Sorumlu Sevdelina Arnaudova’dan geldi.

Arnaudova Facebook sayfasında: “Onu tutukladılar. Bizi tutukladılar. Kovuşturdular! Bizi kazıdılar! Magnitsky ile bizi vurdular! Televizyonlara ona karşı çalışsınlar diye milyonlar ödediler! Sonunda- eşit sonuç! Birleşen bütün “iyi güçler”, bütün kuvvet ve hileleriyle, ona eşit oldular! Bu, Borisov’un büyük zaferidir” diye yazdı.  

Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin HÖH Başkan Yardımcısı ve Kırcali Belediye Başkanı Hasan Azis seçimlerden sonra düzenlediği basın toplantsında: “HÖH (DPS) hedeflediği sonuca ulaştı- Kırcali’de en az dört milletvekili amacımıza eriştik” dedi ve partinin hedeflerine ulaşmasında kağıt pusula ile oylama fırsatının çok yardımcı olduğunu itiraf etti.

Hasan Azis: “Vatandaşların oy kullanma seçenekleri hakkının sınırlanmaması konusunda kesin görüşümüzü savunuyoruz. Kağıt pusula imkanı vatandaşlarımızın daha rahat şekilde oyunu kullanmasına olanak verdi” diyerek, farklı sosyoloi ajanslarının ön tahminlere göre HÖH’e  yeni mecliste dördüncü yer verildiğini hatırlattı. 

İTN- “İma takıv narod” partisi adına konuşan Stanislav Balabanov, partisinin 49. meclise girmeye başarırsa: “Bulgaristan vatandaşlarının rahat olması” gayesiyle, çalışan bir parti olacağını açıkladı.

Balabanov: “Bulgaristan’ın bütün vatandaşları aralarında kırmızı çizgileirn olmasını istemiyor. Bu çizgiler fiyatları düşürmeyecek ve enflasyonu düzenlemeyecek. Önümüzdeki parlamentoda normal müzakereler yürütmeye özen göstereceğiz” dedi. 

BNR

Reklamlar