Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Ukrayna’daki krizin Bulgaristan’ın güvenliğine tehdit oluşturduğunu ve Ukrayna’da gerçekte neler olduğunu herkesin anlaması gerektiğini açıkladı.

Bulgaristan basınında yer alan haberlere göre Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, “2. Dünya Savaşı sona erdiğinden sonra ilk kez şiddet, saldırı, işgal ve silah kullanılarak Avrupa sınırları değiştirilmeye çalışılıyor. Sadece tarih alanında değil, güvenlik alanında da büyük değişiklikler söz konusu” dedi.

Rusya’nın, uluslararası hukukun temellerini ihlal ederek bağımsız bir ülkenin bölgesini işgal ettikten sonra ilhak edeceğini kimsenin beklemediğini belirten Rosen Plevneliev, “Ukrayna’nın güneydoğu bölgelerinde meydana gelen olayları Kırım’daki olayların sonucu olarak algılamak önemlidir” dedi.

Plevneliev Avrupa Birliği’nin ve demokratik dünyann, Ukrayna’daki olaylara ilişkin kesin cevabı vermesi ve Ukrayna halkı desteklemesi gerektiğini kaydetti.

Rosen Plevneliev, “Ukrayna’daki belirli dış güçlerı ülkede durumu istikrarsız hale getirmek ve Cumhurbaşkanı seçimlerinin yapılmasını engellemek istiyor. Dünyayı, büyük güçlerin bir ya da diğer ülkenin geleceğine karar verdiği döneme, yani 19. yüzyıla döndürmeye çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

Reklamlar