Cumhurbaşkanı Rumen Radev Azerbaycan’da düzenlenen Satranç Dünya Kupası’nda ikinci olan satranç oyuncusu Nurgül Salimova ile yaptığı görüşmede,  “Nurgül Salimova’nın Azerbaycan’da düzenlenen Dünya Satranç Kupası’nda gösterdiği üstün performans tüm Bulgaristan için bir başarıdır. Oyuncumuz Bakü’de sadece güçlü bir oyun değil, aynı zamanda yetenek, zeka, irade ve dayanıklılık da gösterdi.” dedi.

 Devlet Başkanı, yılın en prestijli satranç yarışmalarından birinde finale kalmasından dolayı sporcuyu kutladı ve kendisine Cumhurbaşkanı’nın onursal plaketini takdim etti.

Cumhurbaşkanlığındaki görüşmede Nurgül Salimova’nın ailesi, antrenörü Jivko Jekov ve Bulgaristan Satranç Federasyonu 2022 Başkanı Vasil Antonov da yer aldı.

Rumen Radev, “Nurgül’ün katılımı tüm Bulgaristan’da gurur ve ortak sevinç yarattı ve dünya bir kez daha Bulgaristan satranç okulunu konuştu” dedi. Cumhurbaşkanı, sporcumuzu ailesinin bu sporda birkaç nesildir süregelen geleneklerini koruduğu ve Bulgaristan’daki gençlere örnek olduğu için tebrik etti.

 “Nurgül, ailesinin desteğini alan birinin başarıya ulaşabileceğini kanıtladı” diyen Cumhurbaşkanı, kızlarının yeteneklerini çok küçük yaşlardan itibaren teşvik ettikleri için ailesine teşekkür etti. Devlet Başkanı, Nurgül Salimova’nın potansiyelini geliştirmeye devam etmesini ve yeni unvanlar kazanmasını beklediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Rumen Radev ayrıca, Bakü’deki katılımın Bulgaristan satrancındaki düzensizlikleri ve yeterli önlemlerin alınması gerektiğini kamuoyuna gösterdiğini söyledi. Bulgaristan Satranç Federasyonu 2022 Başkanı Vasil Antonov da uygulanabilir ve etkili çözümler bulmak için sorunlara odaklanılması gerektiğine işaret etti.

Toplantı sırasında Nurgül Salimova katılacağı turnuvalar, bu turnuvalar için yaptığı hazırlıklar ve bir yarışmacı olarak hedefleri hakkında konuştu.

Kırcaali Haber

Reklamlar