National Geographic Dergisine verdiği mülakatta Bulgaristan’ın Turizm Bakanı Nikolina Angelkova, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanlığı bize Bulgaristan’ı eşsiz bir turizm destinasyonu olarak tanıtmamız için gerçek bir şans sunuyor” diye yorumda bulundu.

Önümüzdeki yarım yıl, Bulgaristan, büyük bir sorumluluğu devraldığı gibi ülkemizin doğasını, kültürünü, geleneklerini, tarihini, inovasyonlarını ve benzersiz niteliklerini göstermek için bir fırsat olacak.

Turizm Bakanı, “Burada bir insan küresel dünyanın şan şöhret, makam hırsından kendini kurtarabilir, otantik asırlık geleneklerin tadını çıkarabilir ve bozulmamış doğadan enerji alabilir. Bununla birlikte en modern dijital yeniliklerin sağladığı konfordan yararlanabilir” diye kaydetti.

Angelkova, “Önümüzdeki 6 ay içinde, Turizm Bakanlığı tarafından katılım öngörülen birçok halka açık etkinlik planlanıyor. Bu etkinlikler, ülkeye çok sayıda turist ve yatırımcı çekebilir” diye belirtti.

Bakan, “Programına katılacağımız etkinliklerin bir kısmı “Tatil ve SPA” konulu uluslararası fuar, “Turizmde Dijital Dönüşüm” konulu uluslararası yuvarlak masa toplantısı ve Bulgaristan Dönem Başkanlığı AB’nin Tuna Stratejisi kapsamında düzenlenen turizm ve enerji alanında uluslar arası forumdur” diye sözlerine ekledi.

Angelkova, “Bol miktarda maden suları, tıbbi çamur, şifalı turba sayesinde Bulgaristan, Avrupa’nın SPA Merkezi olma potansiyeline sahiptir” dedi. Ülkemizin İzlanda’dan sonra doğal kaynaklar bakımından Avrupa ikincisi olduğunu kaydeden Bakan,” Kıtanın en sıcak kaynacı dağ tatil yerimiz Sapareva Banya’da bulunuyor. Turizm Bakanlığı, balneo ve SPA güzergahları oluşturulması üzerinde çalışıyor. Bugüne kadar 30’u aşkın belediye girişime ilgi gösterdi” diye ifade etti.

National Geographic Dergisi’ne verdiği mülakatta Bakan, Bulgaristan’da yüksek kaliteli konaklama ve turizm hizmetlerinin gelişimine de değindi. Angelkova,” Sektörü teşvik etmek için 30 siteyi içeren bir Yatırım Projeleri Haritası oluşturduk. Bu haritayı yabancı yatırımcılara aktif olarak tanıtıyoruz” dedi.

Turizm Bakanı, “Ülkemiz dinlenmek için çok sakin bir yer, burada iklim sağlıklı, yiyecekler kaliteli, doğal ve lezzetli. Bulgaristan, her çeşit turizm için geniş imkanlar sunabilir” dedi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar