Avrupa Birliği (AB) İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre Bulgaristan, internet üzerinden giyim ürünü, ayakkabı ve spor kıyafetleri alımında AB ülkeleri arasında birinci sırada yer aldı.

Bulgaristan’da 16 ile 74 yaş arasındaki bayanların yüzde 83’ü internet üzerinden en az bu tür bir ürün satın almışlardır. Bu oran erkekler için yüzde 72’dir. Bu sıralamada Bulgaristan’dan sonra Romanya, Çek Cumhuriyeti ve Birleşik Krallık geliyor.

Fakat aynı zamanda ülkemiz elektronik cihazlar, ev eşyaları, kültür ve spor etkinlikleri için bilet alımı, online film izleme ve çevrimiçin tatil rezervasyonu yapılmasında son sıralarda bulunuyor.

Bulgaristan’da kadınların ancak yüzde 8’i, erkeklerin ise yüzde 22’si internet üzerinden elektronik cihaz alıyor. Ülkemiz bu kategoride AB’de sondan ikinci sırada yer aldı. Online film izlemek ve müzik dinlemek için ücret ödeyen Bulgaristan vatandaşları oranı yüzde 8’in altındadır. AB’de ise bu oran ortalama yüzde 20’nin üzerindedir.

Eurostat verilerine göre AB’de online alışveriş yapan kadınların oranı yüzde 65, erkeklerin ise yüzde 67’dir. Fakat hepsi farklı şeyler satın alıyorlar. Kadınlar genelde kıyafet satın alırken erkekler ise elektronik cihazlar satın alıyorlar.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar