Hafta sonumuz Bulgar Kutsal Topraklarında, sevgili Lyra Süleyman sergisinde geçti. Beni davet ettiğin için çok teşekkürler tatlım!
Tahran Köprüsü – Ufa – Kazan sergisi, Naser Tavusi (Tahran, İran) ve dekoratör Lyra Süleyman (Ufa, Rusya) ortak çalışmalarını sunar.
Özellikle Naser Tavusi projesi için 16 hattat işi yaptı. Naser Tavusi çizimleri usta elindeki kalama hareketinin kolaylığını ve koranik alıntıların hattat ifadesinin açıklığını gösteriyor. Skeçlerde Yüce Tanrı ‘nın isimleri ve Kuran’ ın ′′ Mağara “, ′′ kalabalık “. ′′ El-Kalam ′′ gibi bölümlerden şiirler okuyabilirsiniz.
İranlı usta Lyra Süleyman çizimlerine dayanarak karışık tekniklerde resimler yarattı. Çalışmalarında, Naser Tavusi çizimlerine hacim ve dinamik ekliyor. Metin anlamını düşünürsek, her iş kendi renk çözümü, bireysel malzeme buldu. Ressam ağaç ve kağıt üzerinde şarkı söylüyor, Swarovski kristalleri, malaşit ve dağ kristalleri kullanıyor.
Dr. Naser Tavusi hattat, felsefi doktor ve teknik bilimler adayı, Londra Üniversitesi Prof, Hattat Derneği Yüksek Konseyi üyesi.
Lyra Süleyman – Rus dekoratör ressam, Moskova ‘daki Kuran Festivali konuşmacısı ( 2016-2018 ) Uluslararası Hattat Yarışması’ nın ilk sırada (Grozny, 2019) Ulusal İş Başarı Ödülünün kazananı, Rusya destek üyesi, Crocus City Hall, Moskova Katedral Camii, Kazan Kremlin, GSV ′′ Rusya İslam Dünyası 2019 ′′ ve PR.
Süleyman yaratıcı stüdyosu kurucusu ve dekoratörü G. Ufa. Atölye birkaç yönde çalışıyor: şamail yapımı, telif dekoratif shezhere dekorasyon – soy, interʹernye takı resimleri, online eğitim ve canlı master dersleri. Beş yıllık bereketli çalışma, çeşitli tarzlarda ve yönlerde 700 ‘ den fazla iş oluşturuldu.
Dekorasyonun ana ilkeleri dekoratif, bilgilendirici ve kişiliğin algısının sadeliktir. Çalışmalar ülkenin ana camisinde – Moskova Katedral Camii ve hem basit müslümanlar hem de cumhuriyetçilerin ilk yüzlerini dekore ediyor.
Bulgar Müzesi
Reklamlar