Bulgar Sosyalist Partisi’nin yeni seçilen Kırcaali Milletvekili Milko Bagdasarov’un bugün gazetecilerle yaptığı görüşmesinde program hükümetinde beklenilen ortaklığa rağmen Bulgaristan İçin Koalisyon ve Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partilerinin Anadili Türkçenin eğitimi konusunda farklı görüşleri olduğu ortaya çıktı. bsp-kircaali-milletvekili-milko-bagdasarovBagdasarov, milletvekili olarak önceliğinin resmi Bulgar Dili’ni okuma seviyesinin yükseltilmesi için bir yasal çerçevenin oluşturulması olacağını duyurdu. Bagdasarov, HÖH partisinin 1. sınıftan itibaren Anadili Türkçenin okunmasını istemesinin gerçeğe aykırı geldiğini düşünüyor. Bagdasarov, “Çocuklar daha 1. sınıfta iki alfabe okumaya başlarlarsa karıştırmaya başlayacaklar” diye düşünüyor. BSP’den Milletvekili, Anadili eğitimine ilgi olmadığını iddia ediyor. Müdür olduğu Kırcaali Petko Raçov Slaveykov Lisesi’nde çalışmış 5 Türkçe öğretmeninden derse ilgi olmadığı için hiç birisinin kalmadığını söyledi.

Bagdasarov, “HÖH partisi ile Anadili’nin zorunlu olarak okutulması yönünde aynı düşüncedeyiz, fakat öğrencinin kaç yaşında Anadili’ni okumaya başlamasını yeniden düşünmeliyiz” dedi.

Bagdasarov, bölgede resmi dil hakkında bilgilerin endişe verici olmasından dolayı ciddi sonuçlar elde edilmesi istenileceğini vurguladı. Milletvekili, “Köylerdeki öğretmenler, bazı dersleri çocukların Bulgarca bilmemesi yüzünden Türkçe veriyorlar” diye ileri sürdü.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar