Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bayram namazını Bulgaristan’ın Filibe şehrindeki Murat Hüdavendigar Camii’nde kıldı. Üç günlük Bulgaristanziyaretinin son günü için Filibe’ye gelen Bozdağ, bayrama soydaşlarla birlikte girdi. Bozdağ, Bayram namazı sonrasında soydaşlara Kur’an-ı kerim dağıttı.bekir-bozda-filibede-bayram-namazini-kildi

Soydaşların Başbakan Yardımcısı Bozdağ’a ilgisi büyük oldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren camiye gelmeye başlayan soydaşlar Bozdağ’la teker teker bayramlaştı.

Bozdağ namazın ardından Türkiye’den getirilen 2 bin Kur’an-ı kerim ile takke ve tesbihi soydaşlara dağıttı. Daha sonra cami önünde soydaşlarla tolaşarak bayramlarını tebrik eden Bozdağ burada yaptığı konuşmada, “Bulgaristan’daki soydaşların, Türkiye’de bulunan vatandaşların ve bütün İslam alemindeki Müslümanların bayramlarını tebrik ediyorum. Bayramın bütün Müslümanların saadetine vesile olmasını diliyor ve bayramın Bayram tadınta kutlanmasını temenni ediyorum’ dedi.

Bayramı, Bulgaristan’da soydaşlarla birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşadığını belirten Bozdağ, dünyanın neresinde olursa olsun Türkiye’nin soydaşlarının yanında olmaya devam edeceğini vurguladı.

Bozdağ, “Biz nerede bir soydaşımız vasa orada olmayı amaç edinen bir ülkeyiz. Hükümet olarak da vatandaşlarımız soydaşlarımızla birlikte olmayı amaç ediniyoruz.Bulgaristan’da çok güzel bir Ramazan iklimini gördük. Allah kardeşlerimizle huzurlu bir Ramazan ve Bayram geçirmeyi bize nasip etsin” şeklinde konuştu.

Bu arada, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev ile birlikte iftar açtıklarını ve tarihte ilk kez bir Bulgar Cumhurbaşkanı ile bir müftüyü ziyaret ederek bir ilke imza attıklarını söyledi.

Bayram namazını kıldıran Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Haci Aliş, Türkiye’den gelen misafirlerin bu yıl kendilerine çifte Bayram yaşatığını söyledi.

İleriki yıllarda barış ve kardeşlik içiresinde aynı mutlulukla Bayram yaşamayı temenni etiklerini kaydeden Aliş, “Allah dünyadaki ve Türkiye’deki bütün Müslümanlara hayırlı Bayram kutlamalarını nasip etsin diye konuştu.

 

İHA

Reklamlar