Bornova Belediyesi ile Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği 2. Sonbahar Şenliği’nde İzmirli göçmenleri buluşturdu. Pınarbaşı Nazım Hikmet Rekreasyon Alanı’ndaki Şenlik’te İzmirli göçmenler ve Balkan ülkelerinden gelen konuklar Hüsenka, Faruk Yılmaz ve Teodora’nın şarkılarıyla coştu. Şenlikte kardeşlik mesajları verildi.

bornova-2-sonbahar-balkan-soleniBalkan kentleriyle sıkı dostluk ilişkileri geliştiren Bornova Belediyesi büyük bir organizasyon ile bu kardeşliği perçinledi. Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği ile Bornova Belediyesi’nin birlikte düzenlediği ‘2. Bal-Göç Sonbahar Şenliği’ binlerce vatandaşı buluşturdu.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın ev sahipliğinde gerçekleşen şenliğe Bulgaristan‘dan gelen milletvekilleri Erdinç Hayrullah, Mehmet Ataman ve Eğridere(Ardino) Belediye Başkanı Resmi Murat da katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, MHP MYK üyesi Özcan Pehlivan, Ege Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi(HÖH-DPS) Ege Bölge Temsilcisi İsmail Vatansever, Bosna Sancak Derneği Başkan Abdullah Gül, Sancak Kosova Dernek Başkanı Ömer Ok ve pek çok sivil toplum kuruluşu yöneticisi ve Balkan kökenli göçmen vatandaşlar katıldı.

Sevilen Balkan ezgileriyle halaylar çekildiği Şenlik’te dayanışma mesajları verildi.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ikincisi düzenlenen Sonbahar Şenliği’nin her geçen yıl daha büyük bir coşkuyla, kardeşçe ve segiyle kutlandığını söyledi. Bulgaristan’dan değerli konukların katılımının Bornovalılara büyük bir onur verdiğini söyleyen Başkan Sındır,

“Bulgaristan bizim için çok önemli bir ülke. Orada bağlarımız, soydaşlarımız, akrabalarımız, kardeşlerimiz var” dedi.

Bornova Belediyesi olarak Bulgaristan’ın Mestanlı, Cebel ve Koşukavak belediyeleri ile kardeş kent olduklarını hatırlatan Başkan Sındır,

“Bu kardeşliğin gereği olarak birlikte faaliyetler yapıyoruz, kardeşliğimizi, dostluğumuzu, bağlarımızı sürdürmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

 

İHA

Reklamlar