Bulgaristan’ın Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB) ve Birleşik Tarım Üreticileri partisi ile ittifak protokolü imzalanmasının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Başbakan ve GERB Genel Başkanı Boyko Borisov, “Danail Kirilov’u Adalet Bakanı görevine aday göstereceğim” diye açıkladı.

Borisov, yeni Adalet Bakanı’na vereceği ilk ödevinin Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun tavsiyesi üzerine Yolsuzlukla Mücadele ve Yasadışı Yollardan Edinilen Varlıkların Müsadere Edilmesi Kanunu’nda değişiklikler yapılarak yeniden Belediye Meclis üyelerine yönelik mal varlığını, uyumsuzluğu ve çıkar çatışmasını beyan etme yükümlülüğü getirilmesi olacağını kaydetti.

Borisov, ucuz lüks daire skandalına adı karışan üst düzey görevlilerin istifa etmesini tavsiye etti.

Başbakan,”GERB partisinde standartlarımız var ve bu tür skandallar yaşandığında-milletvekili olsun, Meclis Grubu Başkanı olsun, Adalet Bakanı olsun, enerji veya spor bakan yardımcısı olsun, kimin adının karıştığı farketmeksizin görevden istifa ediliyor. Şimdi yaşanan bu skandallara adı karışanlara da aynısı yapmasını tavsiye ediyorum” dedi.

Borisov,”Yargı sisteminde çalışan isimler de olduğu için-onlar diğerleriyle aynı kefeye konulmayı istemiyorlar veya çok hassas insanlardır, ancak eşit muamele ilkesi uygulanmalıdır-olayların araştırıldığı sırada uzun süreli izne çıksınlar. Yolsuzlukla Mücadele ve Yasa Dışı Yollardan Edinilen Varlıkların Müsadere Edilmesi Komisyonu, Yüksek Temyiz Mahkemesi, Ulusal Soruşturma Servisi’nde görevli olanlar, çok hassas oldukları için isimlerini vermiyorum, ancak eşit muamele ilkesi ve aynı standart uygulanmalıdır-ya hemen görevlerinden istifa etsinler ya da olayların maksimum şeffaf bir şekilde soruşturması devam ettiği sırada uzun süreli izne çıksınlar” dedi.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar