UDEF (Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu) ile birlikte 29 sivil toplum kuruluşun organize ettiği 6. Uluslararası Öğrenci Buluşması 13 Nisan Cumartesi 11.00’da İstanbul Feshane’deki açılış programıyla başlıyor.

agitAçılışını Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın yapacağı 6. Uluslararası Öğrenci Buluşmasında 81 ülkeden binlerce Uluslararası Öğrenci 13 şehrin en önemli meydanlarında kendi kültürlerini yansıtan eşyaları ve yerel kıyafetleri tanıtacak, yerel yiyecek ve içeceklerinden ikramlar yapacak ve sahne gösterilerinde bulunacaklar.

BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ DA BULUŞMAYA KATILACAK

13-15 Nisan tarihlerinde İstanbul’da başlayacak olan organizasyona ikinci günde ise Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ katılacak. Her fırsatta Türkiye’de eğitim gören uluslararası öğrencilerle ilgili programlara katılan Bozdağ, Feshane’de ülke stantlarını ziyaret edecek. Üç gün sürecek organizasyona bazı Milletvekilleri, Belediye Başkanları, birçok siyasi parti ve STK temsilcisi de iştirak edecek.

Ayrıca 6. Uluslararası Öğrenci Buluşması bu yıl her haftasonu başka bir şehirde olmak üzere sırasıyla Ankara, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Isparta, İzmir, Eskişehir, Konya, Trabzon, Samsun, Çanakkale ve Kayseri’de düzenlenecek.

M. ALİ BOLAT: HERKESİ BEKLİYORUZ

UDEF Başkanı Mehmet Ali Bolat, 6. Uluslararası Öğrenci Buluşması’nın oldukça renkli ve eğlenceli geçeceğini belirtirken “6.Uluslararası  Öğrenci Buluşması’nı 13 şehirde 29 STK ile birlikte organize edeceğiz. Bununla Türkiye halkının Misafir Öğrenciler konusundaki farkındalığını artırmayı, Misafir Öğrencilerin de organizasyon kabiliyeti kazanmalarını hedefliyoruz.” dedi.  Bu kadar farklı kültürü bir arada görmenin eşine az rastlanır bir şey olduğunu belirten Bolat, herkesi 6.Uluslararası Öğrenci Buluşmaları’na davet etti.

CUMARTESİ 18.00’DA MESUT KURTİS KONSERİ

6.Uluslararası  Öğrenci Buluşması’nda öğrencilerin ülke tanıtımları ve sahne gösterileri dışında bir de konser olacak. Makedonyalı sanatçı Mesut Kurtis Cumartesi Feshane bahçesince hayranlarıyla buluşacak. Ücretsiz olacak konser 18.00’da başlayacak.

SAYILARLA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BULUŞMASI

81 Katılımcı  Ülke | 167 Farklı Etkinlik | 1.000.000 Beklenen Ziyaretçi Sayısı | 3.000.000 Ziyaretçilere Hediye edilecek basılı malzeme ve promosyon adedi | 4.000 Salon, Sahne ve Stand Görevlisi | 2500 kg Kuru Pasta İkramı | Sınırsız kerkede ve mango suyu.

ORGANİZE EDEN KURUMLAR:

AFKAD (Afrika Kardeşlik Derneği), Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği, Azerbaycan Yurttaşları Derneği, Bâb-ı Âlem Uluslararası  Öğrenci Derneği, BESADER (Balkan Müslümanlarıyla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği), Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği, Güldünya Uluslararası Öğrenci Derneği, Gürcistan Dostluk Derneği, Hikmet Bilim Dostluk ve Yardımlaşma Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneği, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB), İzmir Uluslararası Öğrenci Derneği, Kafdağı Eğitim Kültür Derneği, Karadeniz Uluslararası Öğrenci Derneği, Kayseri Uluslararası  Öğrenci Derneği, KİYADER (Sınırsız Kardeşlik ve İnsani Yardım Derneği), Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği, Mevlana Uluslararası  Öğrenci Derneği, Mihmandar Uluslararası Öğrenci Derneği, Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği, Sefire-i Âlem Uluslararası  Öğrenci Derneği, Selimiye Uluslararası Öğrenci Derneği, TAİM Türk Arap İlişkileri Merkezi, TİDEF (Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu), Uluslararası Genç Derneği, Uygur Öğrenci İşler Komitesi, Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği, Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği

Reklamlar