Bayrampaşa Belediyesi tarafından hazırlanan “Balkanlar’da Ramazan, Bereket Konvoyu”, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş‘un da katıldığı törenle uğurlandı.

Törene, Kurtulmuş’un yanı sıra Ak Parti İstanbul milletvekilleri Hüseyin Bürge ile Şirin Ünal da katıldı.

Uğurlama töreninde konuşan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bereket Konvoyu’nun hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, bu vesileyle Anadolu ile Balkanlar arasında “gönül köprüleri” kurulduğunu söyledi.

Balkanlar’a uzun bir süreden sonra yeniden gidildiğini anlatan Aydıner, “Balkanlar’daki kardeşlerimizle asırlarca yan yana yaşadık. Onlarla komşu olduk, akraba olduk, kaynaştık, bütünleştik. Bazen aynı, bazen de farklı siyasi sınırlar içerisinde yaşasak da bu gerçek asla değişmemiştir” diye konuştu.

Aydıner, bölgenin kanlı savaşlara ve zulümlere rağmen mimarisiyle, Kentdokusuyla, sanatıyla, edebiyatıyla, folkloruyla, sosyokültürel bütünlüğünü bugüne kadar koruduğunu ifade etti.

Balkanlar’daki 9 ülkenin her bir kentinde gönül sofraları kurarak, kanlı ellerin açtıkları yaraları sarmaya çalıştıklarını dile getiren Aydıner, “Balkanlar’da iftar sofralarıyla beraber barış, dostluk, kardeşlik ve en önemlisi de gönül sofraları kurduk” dedi.

Aydıner, bu yıl da HırvatistanSırbistanBosna HersekKaradağKosova,ArnavutlukMakedonyaYunanistan ve Bulgaristan‘daki kardeşlerle dostluğun, suyun, ekmeğin paylaşılacağını söyledi.

Reklamlar