Bulgaristan Demiryollari Şirketi’ne (BDJ) ait ‘İvan Vazov’ sokağındaki merkezi ofis ile Merkez Tren istasyonu yakınında Ulusal Demiryolları Altyapısı Şirketi’ne (NKJİ) ait merkez binasına, demiryolları şirketinin alacaklıları tarafından el konuldu. Buna göre, sözkonusu şirketler bu emlakları kiraya vermeyecek, satamayacak ve bunları ipotek göstererek kredi alamayacak. Presa gazetesinin haberine göre, BDJ Holdingi’nin 600 milyon levanın üzerinde borcu bulunduğu için alacaklıların bu işleme başvurdukları belirtildi. BDJ’nin en büyük alacaklıları arasında Alman FMS ile KFB bankaları ile Avusturyalı KA finans ve Bulgar BNP ‘Pariba’ ve KTB bankaları bulunuyor.bdj-tren

Konuyu değerlendiren Ulaştırma Bakanı Danail Papazov, hükümetin FMS bankası ile çok zor bir iletişimde bulunduğunu, bu bankaya olan devlet borcunun yaklaşık 30 milyon euro olmasına rağmen bankanın bu kaynakları hemen almak istediğini kaydetti. Bundan dolayı da ayrıca Şubat ayı içinde BDJ holdingin banka hesaplarına el konulduğunu hatırlatan Bakan Papazov, fakat şuanki talebin bankanın hissederları tarafından yapılan Genel Kurul toplantısından geldiğini açıkladı. BDJ’nin emlaklarına el konulma prosedürünün şirketteki çalışmaya ve personele maaş ödenmesi konusunda engel teşkil etmeyeceği belirtildi.

BDJ’nin alacaklılarının büyük kısmının hükümet tarafından önerilen borçların tehir edilmesi planına sıcak baktıklarını ifade eden Bakan Papazov, yeni tur görüşmelerin ise Mayıs ayında başlayacağını söyledi. Son yıl içinde BDJ şirketinin borçlarının yaklaşık 100 milyon leva düştüğünü belirten Papazov, şuanda toplam borç miktarının 605 milyon leva olduğunu, 2014 yılının sonuna kadar daha 50 milyon levalık borcun kapatılacağını kaydetti.

 

Zaman BG

Reklamlar