Basın Bildirisi

Tarih: 21 Temmuz 2016

d5b892f0-df7d-4822-8281-b497aa07ed89

 

Solda -Mustafa AKGÜN, Dr.Nedim BİRİNCİ, Doc.Dr.Mujgan DENİZ, Prof.Dr.Seçkin DİNDAR, Sağıda Dr.Ekrem SÜZEN, Yrd.Doc.Dr. Işık AKIN, Mikr.Uzm.Dr.Osman BÜYÜKKAYA

Gerekçe: Türkiye Cumhuriyeti’nde 15 Temmuz 2016 başarısız askeri darbe girişimi, yaşanan katliamı lanetler; halkımızın tepkisine katılır ve OHAL uygulamasına Dernek olarak desteğimizi sunarız.  

                        Başka Anavatan Yok! Devletimizin Yanındayız!

Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği (BULTÜRK), Bulgaristan Stratejik Araştırmalar Merkezi – BGSAM ve birçok aydınlarımız ve akademisyenlerimiz ile birlikte, ana-vatanımız Türkiye Cumhuriyetinde 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleştirilmek istenen kanlı askeri darbe kalkışmasını bütün üyelerimiz ve soydaşlarımız adına kınar ve lanetleriz. Türkiyeyi Orta Çağ karanlığına itmek isteyenlerin karşısındayız. Türkiye devletinin ve halkımızın her zaman yanında olduk ve yanındayız.

FETÖ hain çetesi ve “paralelci” örgütlenmenin yasal hükumetimizi ve devlet başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı devirip askeri faşist bir iktidar kurma denemesini durdurma çağrısını duyar duymaz sokaklara ve meydanlara dolduk, darbecilere biz de göğüs gerdik.

BULTÜRK bayraklarını yükselten büyük bir grubumuz Saraçhane, Taksim demokrasiyi koruma nöbetine katıldı. Her akşam İstanbul/Bayrampaşa demokrasi için kitle etkinliklerinde yer alıyoruz ve aktif katılmaya devam ediyoruz. 21 Temmuz akşamı düzenlediğimiz BARIŞ VE DEMOKRASİ BULUŞMASINDA Devlet Başkanı R.Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulunda alınan 3 ay süreli OHAL durumu bildirisine tam destek ifade ettik.

OHAL durumun hak ve özgürlüklerimizi savunmak, yasal haklarımızın çiğnenmesine yol vermemek, yaşadığımız semtlerde ve şehrimizde ve ülkemizde huzur ve güvenlik tesis etmek için alındığına kesin inanıyoruz.

Biz, Türkiye Cumhuriyeti ne kadar daha büyük ve daha güçlü olursa Bulgaristan eyaletindeki kardeşler de o kadar daha huzurlu ve emin yaşayacaklarına inanıyoruz.

Anayasal duruma uyacağımızı beyan ederken, Cumhurbaşkanımız Sayın R.T. Erdoğan’ın ve Bakanlar Kurulu’nun tüm kararlarına ve çağrılarına bundan böyle de uyacağımızı, demokratik düzeni korumaya yönelik her davete her an uymaya hazır olduğumuzu duyuruyoruz. Devlet ve kamumuzun, vicdanlarını ve ruhlarını “üstün akıl” olarak bilinen hain dış güçlere satmış, Pensilvanya’da gizlenen FETÖ çetecilerinden ve paralelci darbeci taşeronlarından tamamen temizleneceği güne kadar OHAL güçlerinin yanında olacağımızı ve hiçbir desteğimizi esirgemeyeceğimizi kamuoyuna duyururuz.

KİMSE ELİNDEN TÜRK BAYRAĞINI BIRAKMASIN HERKES ONUN GÖLGESİNDE TOPLANMAYA DEVAM ETSİN

Saygılarımızla,

Bulgaristan Türkleri

Kültür ve Hizmet Derneği

bulturk anamas

Reklamlar