basbakan yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile telefonda görüştü.

Başbakan Binali Yıldırım, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) BaşbakanıNeçirvan Barzani ile telefonda görüştü.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, IKBY Başbakanı Barzani’nin talebi üzerine gerçekleşen görüşmede, Barzani, Başbakanlık görevini üstlenmesi vesilesiyle Yıldırım’ı tebrik etti. Yıldırım’ın Ramazan Bayramı’nı da kutlayan Barzani, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen terör saldırısı sebebiyle taziyelerini sundu.

Barzani’ye teşekkür eden Yıldırım, Türkiye’nin IKBY’nin istikrar ve refahına önem atfettiğini, bu bağlamda, DAEŞ ve PKK başta olmak üzere, Türkiye’nin ve IKBY dahil tüm Irak’ın huzur ve istikrarını hedef alan terör örgütleriyle mücadelede iş birliği yapılmasının zorunlu olduğunu dile getirdi.

IKBY Başbakanı Barzani de Türkiye’nin bugüne kadar IKBY’nin istikrar ve refahına verdiği destekten ötürü teşekkür ederek, terörle mücadele konusunda Türkiye ile tam bir iş birliği ve dayanışma içinde olduklarını belirtti.

Görüşmede, Başbakan Yıldırım ve Barzani, ekonomi, ticaret ve enerji başta olmak üzere tüm alanlarda iş birliğini güçlendirmek için ortak çabaları ve yakın diyaloğu sürdürmek konusunda mutabık kaldı.

Yıldırım-Borisov görüşmesi

Başbakan Binali Yıldırım, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile telefonda görüştü.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Borisov’un talebi üzerine gerçekleşen görüşmede, Borisov, Başbakanlık görevini üstlenmesi vesilesiyle Yıldırım’ı tebrik etti. Yıldırım’ın Ramazan Bayramı’nı da kutlayan Borisov, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen terör saldırısı sebebiyle taziyelerini sunarak, Bulgaristan’ın terörle mücadele konusunda Türkiye ile iş birliği ve dayanışma içinde olduğunu vurguladı.

Görüşmede Türkiye ve Bulgaristan arasındaki ikili siyasi ve ekonomik ilişkiler de ele alındı. Bu bağlamda Yıldırım ve Borisov, Türk ve Bulgar makamları arasında ulaştırma ve ticaret dahil geniş bir alana yayılan iş birliğinin daha da ileri bir seviyeye taşınması için karşılıklı çabaların sürdürülmesi konusunda mutabık kaldı.

Başbakan Yıldırım, Bulgaristan’daki soydaşlarının iki ülke arasında beşeri bir köprü vazifesi gördüğünü belirterek, onların haklarının, refahının korunması ve geliştirilmesi konusunda Bulgaristan Hükümetinin olumlu yaklaşımının ikili ilişkileri daha da sağlamlaştıracağını ifade etti.

Başbakan Borisov da bu konularda elinden gelen desteği vereceğini söyledi.

Başbakan Yıldırım ve Borisov, yabancı düşmanlığı ve aşırıcılıkla mücadelede birlikte çalışma konusunda da mutabık kaldı.

Reklamlar