1 gece ÜSKÜP  , 1 gece OHRİD , 1 gece SELANİK 3 gece 4 gün

Çorlu , Kapıkule , Plovdiv , Sofya , Üsküp, Kalkandelen(Tetova) ,Gostivar ,Struga Ohrid ,Resne ,Manastır (Bitola) ,Florina ,Selanik(Thessaloniki),Kavala ,İskeçe (Xanthi),Gümülcine (Komotini),Dedeağaç (Alexandroupolis) Kipi Sınır Kapısı,İpsala,Keşan Tekirdağ ,İstanbul, İzmit

balturk-logo1.gün akşam    İZMİT -ÇORLU – SOFYA

Akşam saat 20.00 İzmit- Balkan Kültür Evi  önünden misafirlerimizin alınması ve İstanbul-Çorlu Edirne Kapıkule  güzergahı ile yolumuz üzerinde dinlenme tesislerinde mola vererek gece geç saatlerde Kapıkule  Türk Sınır Kapısı’na  varıyoruz. Burada önce Türk daha sonra Bulgaristan sınır kapılarındaki pasaport ve gümrük işlemlerimizin yapılmasının sonrasında yolumuza devam ediyoruz.

2.gün  BULGARİSTAN ( PLOVDİV – SOFYA) MAKEDONYA  ÜSKÜP

Sabah erken saatlerde Plovdiv’e giriş yapıyoruz. Burada ekstra olarak otelde verecek olduğumuz kahvaltı’nın ardından Plovdiv’i gezmeye başlıyoruz.

Bulgaristan’ın ikinci büyük kenti olan Plovdiv, uzun geçmişinde İslam-Türk kültürüne büyük hizmetler sunmuştur. 4000 yıl önceden beri yaşamın devam ettiği şehirdir. Mükemmel modern ve eski çağların mimarisini birleştiren yer. En ilgi çeken Eski Plovdiv adında şehrin en eski bölümü – NÖBET TEPE üzerinde bulunuyor. Bizans,Yunan ve Osmanlı devletlerinin bıraktığı izleri, şehrin alışveriş merkezlerini, koruma altındaki eski şehri görme olanağımız olacak.Şehrin en hareketli alışveriş ve eğlence merkezi olan Batenberg Caddesi gezilecek. Argır Kuyumcuoğlu’nun evi (etnografya müzesine çevrilmiş), Plovdive özel en mükemmel simetrik ev örneği, Balabanov evi (orijinal ev düzenlemesiyle, günümüzde her türlü kültüler faliyetlere ev sahipliği yapıyor) ve Georgi Mavridi´nin evi. Eski Roma çağından kalma Antik amfitiyatro – bir sonraki gorülmeye değer yer. Djumaya camisi, Türk mimarisiyle oldukça ilgi çeken eski yapıt. Plovdiv´in en eski kiliseleri de görüceğimiz yerler – Aya Konstantin, Elena ve Aya Nedelya.Alışveriş ve şehri dilediğinizce gezebilmeniz için serbest zaman.Sonra Sofya’ya hareket ediyoruz.İki saatlik yolculuk sonrası Otelimize giriş yapıp kısa bir dinlenmenin ardından Sofya’yı gezmeye başlıyoruz.

St. Nedelya kilisesi, Rotanda Kilisesi, Rus Kilise’si, Aya Sofya Kilise’si, Aleksander Nevski Katedrali Başbakanlık, Parlamento, Sofya Üniversitesi, NDK Ulusal Kültür Sarayı görülecek yerler arasındadır.Ayrıca Ulu Önder Atatürk’ün Yeniçeri Elbisesi ile katılmış olduğu ünlü balonun yapıldığı Ordu Evinide görüyoruz. Şehir turu sonrası Makedonya Üsküp’e hareket akşam saatlerinde Üsküp’e varış ve otelimize yerleşme..KONAKLAMA ÜSKÜP

3.gün  MAKEDONYA (ÜSKÜP  KALKANDELEN/TETOVA-GOSTİVAR – OHRİD)

Sabah otelimizde kahvaltı. Sonrası Üsküp’ü gezmeye başlıyoruz. Panoramik Üsküp turumuza Üsküp Kalesi’nden başlıyoruz. Kalenin hemen yanından Vardar Nehrini ve Üsküp’ün mahelelerini tepeden görüyoruz. Ardından Türk Çarşısı içindeki Osmanlı mimarisindeki sokaklardan yürüyerek, Mustafa Paşa Cami, Arasta Cami, Kurşunlu Han, Sulu Han, Çifte Hamam, Kapan Han ve Davutpaşa Hamamını görüyoruz. Üsküp’ün Sembolü olan Osmanlı döneminde yapılmış olan Taş Köprü üzerinden Vardar Nehrini geçerek Yeni Üsküp bölgesine geçiyoruz. Üsküp 2014 Projesi adı ile Üsküp’ün çehresini değiştiren ve değiştirecek eserleri görüyoruz. Bu eserlerin en başında yapımı Eylül 2011’de tamamlanmış Büyük İskender Heykeli bulunmaktadır. Ardından II.Filip Heykeli, Arkeoloji Müzesi, Zafer Takı, Çar Samuel Heykeli ve 1.Justinyanus Heykeli bu proje dahilinde göreceğimiz diğer eserlerdir. Yürüyüş turumuza dünyaca tanınmış ünlü yardımsever Rahibe Teresa adına yapılan anı evi ile devam ediyor ve Eski Tren İstasyonunda turumuzu tamamlıyoruz. Alışveriş ve yemek için verilecek serbest zaman ardından.Kalkandere Şehrine geliyoruz.Burada Kanuni Sultan Süleyman’ın Vezirlerinden Sersem Ali Paşa’nın yaptırttıgı Bektaşi Alevi Dergahını gezip  öğlen sonrası Yaklaşık bir buçuk saatlik bir yolculuk sonunda Ohri’ye varış ardından yapacağımız kısa bir yürüyüş ile Ohri Camii, Ohri Çarşısı, Safranbolu evlerini andıran mimarisi ile Eski Osmanlı Evleri, Aya Sofya Kilisesi ve balkanların en büyük ve en popüler göllerinden biri olan Ohri gölü görülecek yerler arasındadır. Ohri Kalesini panoramik olarak otobüsten görüyoruz. Burada vereceğimiz serbest zamanda bayanlar, dünyaca ünlü Ohrid İncisi satın alma imkanı bulabilirler. Tur sonrasında otelimize hareket Geceleme Ohrid

 

4.gün MAKEDONYA (OHRİD-MANASTIR/BİTOLA – YUNANİSTAN (SELANIK)

Otelimizde alacağımız açık büfe sabah kahvaltımızın ardından Resne Şehrini de gezerek serbest zaman. Bitola’ya geliyoruz Yapacağımız tur esnasında önce Bitola şehrinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Atatürk’ün okuduğu askeri okul İdadi’yi ve Atatürk müzesini ziyaret ediyoruz. Bitola çarşısında yürüyüş yapıp Yeni Cami, Türk Çarşısı, (Elveda Rumeli dizisindeki tarihi sokaklar), Kapalı Çarşı, İshak Paşa Cami ve Saat Kulesini görüyoruz. Serbest zaman sonrası Yunanistan Selanık’e hareket ve akşam saatlerinde Selanık’e ulaşıyoruz. Selanık Kordon,Beyaz Kule ,Selanık Kalesı Venizelos ve Aristotles Meydanı gezilerimizi yapıp otelimize yerleşiyoruz. Geceleme Selanik.

 

5.gün  SELANİK–KAVALA–İSKEÇE– GÜMÜLCİNE – DEDEAĞAÇ – İZMİT

Sabah Otelimizde kahvaltı sonrası saat 9.00 da Atatürk’ün evini ziyaret ettikden sonra 2 saatlik yolculuk sonrası  Kavala’ya geliyoruz. Kavala Limanı ,Pargalı İbrahim Paşa’nın yaptırttığı ve günümüzde Kilise Olarak Kullanılan Dört Köşe Cami ,Kanuni Sultan Süleyman Zamanında yapılan tarihi Kavala Su Kemerleri , Kavalalı Mehmet Ali Paşa’nın Yaptırtmış olduğu İmarethane Evi ve Heykeli’ni gördükten sonra Limanda restaurantta ekstra verecek olduğumuz yemek molasından sonra Nea Karvali Kasabasında ki Kurabiye alış verişimizi yapıp,İskeçe,Gümülcine Şehirlerinin içerisinden geçerek Yunanistan Kipi Sınır Kapısı’na geliyoruz.Pasaport gümrük işelemleri ve free shops alış verişlerimizden sonra İpsala Türk Kapısındaki Pasaport Gümrük İşlemlerimizinde yapılmasından sonra İpsala Keşan Tekirdağ yolunu izleyerek misafirleirmizi almış olduğumuz yerlerde indirerek turumuzu sonlandırıyoruz.                           

 

FİYATLARA DAHİL OLAN HİZMETLER

Otobüs ile ulaşım

4 Yıldızlı Otellerde oda + Kahvaltı Konaklama

Tüm tur boyunca rehberlik hizmeti

Otobüs içi  ikramlar

Türsab zorunlu seyahat sağlık sigortası.

 

FİYATLARA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

Yunanistan Schengen vize ücreti ve takibi 115 Euro

Yurtdışı çıkış harcı 15 TL (zorunlu) (Seyahat tarihinden önce bankalara ödeme yapılması tavsiye edilir.)

Öğlen ve Akşam yemeği

Kişisel Harcamalarınız.

Zorunlu Türsab sigortası 60 yaş üzeri misafirlerimizden 20 Euro sigorta prim farkı alınacaktır.

 

DETAYLAR

Tura tek kişi katılacak müşterilerimiz  90 Euro  oda farkı ödemesi gerekmektedir.

0-2 yaş çocuk için otobüste koltuk alınmak istenirse 350 TL  otobüs koltuk ücreti Acenteya ödenecektir.

3-12 yaş çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalmak koşuluyla geçerlidir.550 TL.

 

KİŞİ BAŞI TUR FİYATI = 699 TL

İRTİBAT: Sevginar KOCAALİ  – (0 555 998 10 99)

Tel:  (0 262 324 06 24)

Not. Tura katılmak isteyenler en geç 31 Ocak 2015 tarihine kadar Kimlik fotokopisi ve 100 TL kaparo ile ön kayıt yaptırabilir.

 

BALTÜRK Derneği

Reklamlar