Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği (Bultürk), kuruluş felsefesine uygun olarak kurum olabilme yolunda hızla yol almakta ve sivil toplum kuruluşu olarak temsil ettiği Bulgaristan Türklerine hizmet etme yolunda ön yargısız ve sadece kendi insanlarının huzuru ve mutluluğunu sağlama yolunda azami gayret sarf etmektedir.
Toplantının başlangıcında Bultürk ekibinde yer alan Yönetim Kurulu üyeleri tek tek kendilerini tanıtmışlar ve bu kısa tanıtımda görülmüştür ki;
Bulgaristan’ın hemen hemen her yöresinden gelen ve ’93 harbinden günümüze kadar olan tüm göçlerle anavatana yerleşmiş kişilerden oluşan bir Dernek yönetimi olduğu ortaya konmuştur.
Bir dolu eksikler ve olumsuz şartlara rağmen, evet biz bir sivil toplum kuruluşuyuz. İlkelerimiz, hedeflerimiz ve nihayet insan odaklı bir yönetim anlayışına sahip kadrolarımız, var olan tüm olumsuz şartların üstesinden gelmeye yetmektedir. Meselelere bakışta ön yargısız olma, doğru analiz, saha çalışmaları ve strateji belirleme prensibi Bultürk teşkilatını güvenilir bir kurum olma yolunda emin adımlarla yol almasına vesile olmaktadır.
Bultürk, daha önce birçok kurum ve kuruluşun ön görüsünün aksine daha gerçekçi ve duygusallıktan uzak, günün şartlarının analizinde ortaya koyduğu isabetli görüşler bir kez daha göstermiştir ki, tüm analiz ve görüş ifadeleri, işi bilen ehil kişiler tarafından ele alındığında, zaman kaybına gerek kalmadan doğru neticelere gidilebilmektedir.
Bu minval üzere; Bultürk olarak, Türkiye’nin Balkan göçmenleri konusundaki en büyük sivil toplum kuruluşu olan BALKAN GÖÇMENLERİ DERNEĞİ (BALGÖÇ’ü) yaptığı bir proje etkinliği dolayısıyla Bursa’da ziyaret ettik. Ziyaret esnasında öncelikle başta
BALGÖÇ Genel Başkanı Sayın, Doç. Dr. Yüksel ÖZKAN ve değerli yönetim kurulu üyelerine göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı kendilerine çok teşekkür ederiz. Bu ziyarette görülmüştür ki, iki kadim dost kuruluş aynı yol ve davanın yılmaz savunucuları ve aslında yol arkadaşı.
Bulgaristan Türklerini yakından ilgilendiren özellikli ve güncel konuların da konuşulduğu ziyarette, gerek sosyal hakların sağlanmasında. Gerekse Bulgaristan’da son olaylardan sonra Ahmet Doğan’ın aslında kişisel ama etki alanı itibariyle tüm soydaşlarımızı yakından ilgilendiren ve hatta derinden yaralayan tavrı konusunda Balgöç Genel Başkanı sayın, Doç. Dr. Yüksel Özkan ve ekibinin de Bultürk ile aynı düşünüyor olduğunu gördük. Bultürk olarak bizim zaten yıllar önce de ifade ettiğimiz görüşler olması bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Başkan Özkan’ın: “Bizim Moskova ile Ankara seçeneklerinde her zaman Ankara’nın yanında yer alacağımızı herkes bilmelidir. Biz doğal olarak böyle bir krizde taraf oluruz ve her şartta Türkiye’nin yanında yer alırız” dedi. Biz de BULTÜRK olarak kendileriyle aynı fikirde olup, her zaman Ana-vatan Türkiye’nin yanında olmuşuzdur. Zaten ilk kurulduğumuzdan beri Ahmet Doğan’ı eleştirme cüreti gösterebilen; Türkiye’nin ve Türk milletinin çıkarları doğrultusunda hareket eden ve gerektiğinde Doğan ve ekibinin en güçlü olduğu dönemlerde bile karşısında dimdik durmayı başarabilmiş ve dahi ayakta kalabilmiş bağımsız bir dernek olduğumuzu kanıtlamışız-dır. Bilindiği üzere, Bulgaristan’da Doğan’ın karşısında olan ve muhalefet olarak görülen her kişi ve kurum en kısa zamanda hızlı bir yıpratma süreci ile ortadan kaldırılmışlardır. Şimdi böyle bir ortamda Türkiye’de bizim dışımızdaki diğer tüm Balkan Rumeli Derneklerinin de bu oyunu görerek, nihayetinde bizimle aynı çizgiye gelmeleri bizi çok mutlu etmiştir. Daha da önemlisi, bizim açımızdan BAL-GÖÇ derneğini Konfederasyon’da olmasından ötürü çok önemsiyoruz, nitekim kendileri de bulundukları konumlarından dolayı diğer derneklere yol gösterebilecekler ve bu yeni konjonktürde aynı hataları tekrarlamamalarını sağlayacaklardır. Evet çok mutlu olduk ki, birlikten güç doğacaktır; yine mutluyuz ki, ön yargısız bu dava adına yapılan her olumlu davranış hem Türkiye’deki hem de Bulgaristan’da yaşayan insanlarımızın geleceğine atılmış olumlu bir adım olacaktır.
Bu durum yeni Türkiye’de yeni konjonktürde artık Derneklerin kendileri dışındaki kurumlara özellikle de siyasi partilere yönelik yakınlıklarını gözönüne alarak insanları bir araya getirip, tek taraflı çıkarlar uğruna stratejiler çizilmemesi gerektiği ortaya çıkmıştır. Bundan sonra, Yeni Türkiye’nin Bulgaristan derneklerine yönelik bakış açısı da değişmiş olduğunu ve artık toplumumuzu siyasi partiler için alet olmaktan çıkartıp, uzun vadede Türkiye ve Bulgaristan’da Milletimizin çıkarları doğrultusunda hareket etmeye karar verilmiştir.
Ziyaretimizin sonlarına doğru, bu anı ölümsüzleştirmek adına görüntü vermeesnasındabir soru üzerine,BAL-GÖÇ Derneği Genel Başkanının;
“Bultürk ile iş birliğine başlamıyoruz. Zaten iş birliği içindeyiz” diye cevap vermesi ise, bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir.
Balkanlar ve Bulgaristan konusunda kurulmuş ve faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşlarının da bu düşünceler içinde birlikte hareket edebilme duygularına bir an önce kavuşmaları hem BAL-GÖÇ, hem de BULTÜRK olarak ortak dileğimizdir.
Bu vesileyle, tüm BAL-GÖÇ teşkilatına başta Sayın Başkan Doç. Dr. Yüksel Özkan olmak üzere teşekkürlerimizi sunarken, yeni iş birliğimizin tüm Bulgaristan Türklerine hayırlar getirmesi en içten ve samimi dileğimizdir.    Mahmut ORAL
Tarih: 09.Ocak.2016 BULTÜRK olarak katılanlar;
Bultürk Genel Başkanı Rafet ULUTÜRK,
Doc.Dr.Müjgan DENİZ, Mahmut ORAL, Sefer YAMAÇ, Dr.Nedim BİRİNCİ, Mustafa AKGÜN, Musa VATANSEVER ve Erdal KARABAŞ katılmışlardır.
Reklamlar